14 - 04 - 2025
دولت ترامپ شاید بودجه علمی «ناسا» را تا 50 درصد کاهش دهد
«جهانصنعت»- گزارشهای تازه نشان میدهد که دولت ترامپ قصد دارد در سال مالی 2026 بودجه ناسا را تا 50درصد کاهش دهد؛ اقدامی که میتواند منجر به تعطیلی مرکز پروازهای فضایی گادرد و توقف بسیاری از ماموریتهای علمی این سازمان شود. در اسناد بودجه موسوم به «پسبک» که به ناسا تحویل داده شده، دولت ترامپ پیشنهاد کرده بودجه علمی این سازمان تقریبا نصف شده است. «کیسی درایر»، مدیر سیاستگذاری فضایی در انجمن سیارهای در گفتوگو با سایت اسپیس این تصمیم را «نمادین و تکاندهنده» توصیف کرده و گفته است: «با این تصمیم اکثر ماموریتهای علمی فعال و ماموریتهای درحال توسعه کامل از بین میروند.» میان پروژههایی که احتمالا لغو خواهند شد، تلسکوپ فضایی «نانسی گریس رومن» قرار دارد؛ ماموریتی که تاکنون نزدیک به 4میلیارد دلار هزینه داشته و مراحل پایانی مونتاژ و آزمایش خود را طی میکند، همچنین پیشنهاد شده که مرکز «گادرد» ناسا کامل تعطیل شود. این مرکز حدود 10هزار نیروی انسانی دارد که با این تصمیم، احتمال بیکار شدنشان بسیار بالاست. کاهش بودجه ناسا توسط دولت ترامپ نه فقط آینده بسیاری از ماموریتهای علمی فعلی را به خطر میاندازد بلکه ممکن است زیرساختهای اساسی مانند مرکز گادرد را نیز به تعطیلی بکشاند. این تصمیمات میتواند شکافی عمیق در پژوهشهای فضایی و اقلیمی آمریکا ایجاد کند و فرصتهای علمی نسلهای آینده را از بین ببرد.
«اسپیسایکس» نهمین گروه از ماهوارههای جاسوسی آمریکا را پرتاب کرد
اسپیس- «اسپیسایکس» ۱۲آوریل یک گروه دیگر از ماهوارههای جاسوسی را برای دولت آمریکا به مدار زمین پرتاب کرد. یک موشک «فالکون۹» در ساعت ۸:۲۵صبح به وقت منطقه زمانی شرقی از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در سواحل مرکزی کالیفرنیا بلند شد. این پرتاب ماموریت «NROL-192» را برای «اداره ملی شناسایی آمریکا» آغاز کرد که ناوگان ماهوارههای جاسوسی آمریکا را میسازد و اداره میکند. ماموریت «NROL-192» به نوعی تغییر چهره برای این ناوگان ماهوارهای را ادامه میدهد. این نهمین پرتاب در حمایت از پروژه «ساختار تکثیرشده» اداره ملی شناسایی آمریکا بود که یک شبکه جدید متشکل از تعداد زیادی ماهواره کوچک و مقرونبهصرفه به جای تعداد انگشتشماری از فضاپیماهای بسیار کارآمد اما گرانقیمت است. «کریس اسکولیز»، مدیر اداره ملی شناسایی آمریکا در نشست مطبوعاتی پروژه «ساختار تکثیرشده» گفت: داشتن صدها ماهواره کوچک در مدار برای ماموریت اداره ملی شناسایی آمریکا بسیار ارزشمند است. آنها نرخ بازدید مجدد و پوششدهی را افزایش میدهند، تحویل به موقع اطلاعات را امکانپذیر میکنند و در نهایت ما را یاری میدهند تا آنچه مشتریان به آن نیاز دارند را سریعتر ارائه دهیم. اطلاعات زیادی درباره ماهوارههای تازه نصبشده در دسترس نیست زیرا اداره ملی شناسایی آمریکا اطلاعات زیادی درباره داراییهای خود در مدار زمین فاش نمیکند. با وجود این گمان میرود ماهوارههای ساختار تکثیرشده، نسخههای اصلاحشده ماهوارههای اینترنتی «استارلینک» اسپیسایکس باشند که به تجهیزات جاسوسی با فناوری پیشرفته مجهز شدهاند. همه ۹ماموریت ساختار تکثیرشده با موشک فالکون۹ از وندنبرگ و به صورت متوالی به پرواز درآمدهاند. اولین ماهواره از این مجموعه در می ۲۰۲۴ پرتاب شد.
«اپل» در هند ۲۲ میلیارد دلار «آیفون» تولید کرد
بلومبرگ- شرکت اپل در ۱۲ماه منتهی به مارس، گوشیهای آیفون به ارزش ۲۲میلیارد دلار را در هند مونتاژ کرد که رشد حدود ۶۰درصدی تولید نسبت به سال قبل را نشان داد و فاصله گرفتن بیشتر این شرکت آمریکایی از وابستگی به چین را منعکس کرد. بلومبرگ به نقل از منابع آگاه که مایل نبودند نامشان فاش شود، نوشت: این شرکت که دفتر مرکزی آن در کوپرتینوی کالیفرنیا قرار دارد، اکنون ۲۰درصد یا یک گوشی از هر پنج دستگاه آیفون را در هند تولید میکند. رقم دلاری، ارزش تخمینی این دستگاهها در کارخانه را نشان میدهد و ارزش خردهفروشی آنها را حساب نکرده است. افزایش ارزش آیفونهای تولید هند، نشان میدهد که سازنده آیفون و تامینکنندگان آن در حال تسریع انتقال تولید از چین به هند هستند. این فرآیند از زمان قرنطینههای سختگیرانه دوران کرونا آغاز شد که تولید بزرگترین کارخانه اپل در چین را به شدت مختل کرد. بخش عمدهای از آیفونهای ساخت هند، در کارخانه گروه فناوری فاکسکان در جنوب هند مونتاژ میشوند. بازوی تولید محصولات الکترونیک گروه تاتا که شرکت ویسترون را خرید و فعالیت شرکت پگاترون را کنترل میکند، یک تامینکننده مهم دیگر است. وزیر فناوری هند در هشتم آوریل اعلام کرد از کل تولید آیفون در هند، اپل 5/1تریلیون روپیه (4/17میلیارد دلار) را در سال مالی منتهی به مارس ۲۰۲۵ صادر کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد