6 - 02 - 2023
دولت در حوزه صنایعدستی به تسهیلگری بپردازد
ایسنا- معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: تنها با خاطرهسازی صنایعدستی و هنرهای سنتی گردشگری به حوزه اقتصاد متصل خواهد شد و ما به عنوان دولت در تلاشیم از تصدیگر خود در این حوزه کمکرده و به تسهیلگری بیفزاییم.
مریم جلالی در خصوص سهم صنایعدستی در اقتصاد کشور اظهار کرد: ما برای صنایعدستی گزارهای تعریف کردهایم تحت عنوان «اقتصاد هویتبنیان». البته گزارههای مختلفی از جمله توسعهمحور، پیشرفت بنیان، صنایع فرهنگی و صنایع خلاق وجود دارد که باید دایره معنایی هر کدام از آنها مشخص شود. وی اضافه کرد: صنایعدستی و هنرهای سنتی این قابلیت را دارد که شکاف بین فرهنگ و اقتصاد را پر کند؛ مشکلی که همیشه وجود دارد این است که فکر میکنیم فعالیتهای فرهنگی، اقتصادی نیست یا اقتصاد فرهنگی نیست، در صورتی که صنایعدستی هر دو بال را دارد. باید گفت اگر صنایعدستی و هنرهای سنتی خاطرهسازی گردشگری را رقم نزنند گردشگری به حوزه اقتصاد متصل نخواهد شد.
معاون صنایعدستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اضافه کرد: صنایعدستی در حال حاضر به ویترینها رانده شده و کاربردی تزئینی پیدا کردهاند. این در صورتی است که صنایعدستی جزئی از صنایع زیستی بوده و برای رفع نیاز از آن استفاده میشده است. اگر بخواهیم با رویکردی فرهنگی به اقتصاد نگاهی بیندازیم باید از شاهکلید آن که صنایعدستی است، استفاده کنیم. البته باید توجه داشت که محصولات فرهنگی باید بهروز و بر اساس نیاز و سلیقه انسان امروزی وارد چرخه اقتصاد شوند.
وی در پاسخ به این سوال که برای اتصال صنایعدستی مناطق دوردست به بازار ایران و جهان وزارت میراث فرهنگی چه برنامههایی دارد، عنوان کرد: زمانی که از برنامه صحبت میشود سه معنی خطمشی، نقشه راه و عملیات مورد نظر است. یکی از مسیرها در وزارت میراث فرهنگی فعلی توجه همهجانبه به زنجیره ارزش است. از خلق و شناسایی گرفته تا آموزش، بهینهسازی، استانداردسازی، بستهبندی، معرفی جهانی، بازاریابی و قیمتگذاری. ما نیازمند نگاهی متوازن به این زنجیره هستیم. اگر نگاه نامتوازن باشد مواردی که مد نظر است رخ نخواهد داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد