3 - 12 - 2017
دولت زمان میخرد
در حالی که چند ماه از آغاز فصل کشاورزی گذشته است اما همچنان کشاورزان در بلاتکلیفی به سر میبرند چراکه هنوز نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی اعلام نشده است. بر همین اساس رییس بنیاد ملی گندمکاران گفت: دولت این دست و آن دست میکند تا وزارت جهاد کشاورزی را راضی کند که قیمت گندم را زیاد افزایش ندهد و ما بارها گفتهایم قانون فصلالخطاب ماست. علیقلی ایمانی گفت: اگر قیمت تمام شده گندم ما بالاست به دلیل تورم و سودهای بالای بانکی است و کمبودهای حمایتی که دولت به بخش کشاورزی تزریق میکند و همچنین نمیتواند ضایعات را کاهش دهد.
ایمانی همچنین در ادامه در انتقاد به اینکه برنامههایی که از صداوسیما در مورد کیفیت نان و گندم پخش میشود، متاسفانه در نهایت توپ را به زمین کشاورزان میاندازد، خاطرنشان کرد: همواره این صحبت به میان میآید که بالاخره گندم تولید داخل مشکل دارد یا نحوه تهیه آن، نحوه پخت آن در نانواییها که در نهایت همه کاسهکوزهها را سر گندم میشکند اما در جواب باید به یک سری نکات ضروری اشاره کرد.
وی با بیان اینکه کارخانجات آرد مشکل را به گردن نانوا میاندازند، خاطرنشان کرد: نانوا هم کیفیت گندم را بهانه میکند، در حالی که ما در کشت گندم از ۸۰ رقم بذر اصلاح شده گندم در کشور استفاده میکنیم و از نظر ژنتیکی تفاوتی ندارد. حتی برای غنی شدن بذر گندم از عناصری همچون روی در بذرمال کردن گندمها استفاده میکنیم. مضاف بر آنکه کشاورزان با رعایت اصول به زراعی رعایت تناوب کشت و استفاده از مواد شیمیایی برای مبارزه با علفهای هرز از نهادههای خوب استفاده میکنند.
رییس بنیاد ملی گندمکاران تصریح کرد: هر سال ۶۰۰ تا ۷۰۰ نمونه گندم از نظر کیفی مورد آزمایش قرار میگیرد که گلوتن و پروتئین لازم را برای تولید نانهای حجیم و تخت دارد.
وی با طرح این سوال که مگر پروتئین مورد نیاز نانهای حجیم چقدر است، گفت: طبق برآوردها گندم تولیدی ایران از ۱۱ تا ۱۵ درصد گلوتن دارد، در حالی که گندم دنیا که عدهای دلال این قدر سنگ وارداتش را به سینه میزنند، پروتئین ۱۳ دارد و ما باید اشکال را در جای دیگری بررسی کنیم.
ایمانی افزود: خیلی از اصول را رعایت نمیکنیم و در نهایت توپ را در زمین کشاورزان میاندازیم، اما باید پرسید چه کسی مهارت نانوا را در پخت نان بررسی میکند و آیا نانواهای ما آموزش لازم را دیدهاند؟ آیا ما در خمیرگیری فرصت لازم را به مخمر میدهیم، تا خمیر کاملا آماده پخت شود؟ و آیا مکان نگهداری آرد در نانواییها بررسی شده، شیوه حرارت دادن نان را چه کسی بررسی کرده که با حرارت زیاد نان را میسوزاند و تحویل مشتری میدهد؟
وی در ادامه با انتقاد از سبوسگیری بیش از حد از گندم اظهار داشت: ۲۰ تا ۲۵ درصد گندم که بخش غنی آن است را به عنوان سبوس میگیریم و به حیوانات میدهیم و آرد سفید کمکیفیت را میخواهیم تبدیل به نان کنیم و به جای اینکه به این نکات توجه کنیم، تیشه به ریشه گندم تولیدی کشور میزنیم.
ایمانی با انتقاد از فشار وارداتیها برای واردات گندم تصریح کرد: ظاهرا این افراد نانشان در واردات گندم خوشطعمتر و کیفیتر است و هر روز یک بهانه درمیآورند. یک روز آب برای کشت گندم، یک روز نمک و روز دیگر قیمت و کیفیت. در حالی که باید طبق تاکید مقام معظم رهبری و اصول اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید داخل را سرلوحه قرار دهیم. چراکه کشاورزان مانند وارداتیها نه لابی خاص دارند و نه تریبون و پول که بخواهند حرفشان را بزنند. وی تاکید کرد: گندم تولید کشور هیچ مشکلی از نظر کیفیت ندارد و ما تلاش میکنیم دیگر واردکننده گندم نباشیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد