18 - 12 - 2022
دولت: سوال از رییسجمهور وجاهت ندارد
اعلام وصول طرح سوال از رییسجمهور برای دومینبار در صحن علنی مجلس با واکنش تعدادی از نمایندگان مجلس روبهرو شده است و این موضوع که با محوریت مواردی چون مشکلات ارزی، واردات گندم و خودرو مورد بحث قرار گرفته با ابراز تردید در تعداد امضاها همراه شده است.
حتی دولت در این رابطه اعلام کرده که طرح سوال فاقد اعتبار است. رضا آشتیانی، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفته است برخی از مسوولان دولتی که طرح سوال به آنها ابلاغ شده اعلام کردهاند با توجه به پس گرفته شدن چهار امضا از این طرح پیش از اعلام وصول طرح سوال از رییسجمهور، فاقد اعتبار قانونی است.
علیرضا منادی سفیدان، عضو هیاترییسه مجلس شورای اسلامی دراین رابطه و در گفتوگویی با خبرگزاری ایسنا ضمن اشاره به ابراز تردید برخی نمایندگان نسبت به حد نصاب داشتن سوال از رییسجمهور گفت که هیاترییسه تصمیم گرفته اسامی امضاکنندگان سوال را منتشر کند.
وی در ادامه اظهار کرد: با آقایان باهنر و لاریجانی به این نتیجه رسیدیم که اسامی ۷۶ نفری که پای سوال از رییسجمهور را امضا کردند منتشر کنیم؛ اگرچه تعدادی از امضاکنندگان خواستار عدم انتشار اسامیشان شدهاند.
وی با اشاره به اینکه اسامی امضاکنندگان سوال از رییسجمهور به همراه سوال روز یکشنبه به دفتر محمود احمدینژاد ارسال شده، افزود: البته ما قانونا موظف به این هستیم که متن سوال را ۴۸ ساعت پس از قرائت در صحن چاپ و منتشر کنیم اما به دلیل تردیدهایی که متاسفانه برخی نمایندگان ایجاد کردهاند تصمیم بر این شد که اسامی امضاکنندگان هم منتشر شود.
این عضو هیاترییسه مجلس یادآور شد: تشکیکهایی که برخی دوستان ایجاد میکنند در مورد امضای سه، چهار نفر از نمایندگان است که میگویند آنها امضاهایشان را پس گرفتهاند اما این افراد به ما مراجعه کرده و گفتهاند که امضاها را پس نگرفتهایم.
گفتنی است، در این رابطه فروزنده، معاون پارلمانی احمدینژاد به دلیل پس گرفتن امضاها طرح سوال را ملغی اعلام کرد اما منادی در این رابطه به مهر گفته است که معاون پارلمانی دولت نامههای انصراف نمایندگان از طرح سوال را پیش از اعلام وصول طرح سوال از رییسجمهور به هیاترییسه ارایه نکرده است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر اساس اظهارات معاون پارلمانی رییسجمهور نامههای انصراف نمایندگان از طرح سوال ۱۰ آبانماه به دولت ارایه شده اما دولت پس از اعلام وصول طرح سوال در صحن علنی مجلس اعلام کرد این نامهها را در اختیار دارد.
وی ادامه داد: علاوه بر این تعدادی از نمایندگان به فراکسیون اصولگرایان قول داده بودند که امضاهای خود را از طرح سوال پس میگیرند اما این کار را نکردند و باعث شدند فراکسیون اصولگرایان به اشتباه بیفتد.
نماینده تبریز تاکید کرد: دولت باید نامههای انصراف چهار نماینده از طرح سوال را پیش از اعلام وصول طرح در صحن علنی مجلس به هیاترییسه ارایه میداد و براساس آییننامه داخلی مجلس انصراف نمایندگان از طرح سوال پس از اعلام وصول طرح سوال از رییسجمهور امکانپذیر نیست.
علی مطهری، نماینده تهران نیز در خصوص احتمال بررسی مجدد امضاهای طرح سوال از رییسجمهور به مهر گفت: به هرحال این کار خلاف آییننامه و غیرقانونی و نوعی اتهام زدن به هیاترییسه است. اساسا پس گرفتن امضا بعد از مهلت یک هفتهای مقرر در آییننامه که در تاریخ هفتم آبان به پایان میرسیده، یک عمل غیرقانونی بوده است و امضاهایی که در جلسه یکشنبه ۱۴ آبان پس گرفته شد در واقع به قوت خود باقی است گرچه با فرض کاهش این امضاها نیز سوال از حد نصاب نیفتاد و با ۷۶ امضا به رییسجمهور ابلاغ شد و این در حالی است که باید با ۸۶ امضا ابلاغ میشد.
نماینده تهران درباره نظر برخی نمایندگان مبنی بر اینکه رییس مجلس میتوانست از نفوذ خود در کاستن تعداد امضاها استفاده کند، گفت: کسانی که چنین اعتقادی دارند برای نماینده شخصیت مستقلی قائل نیستند و معتقدند همه چیز از بالا باید تصمیمگیری شود و مجلس هم یک دکور بیشتر نیست برای آنکه به دنیا نشان دهیم که ما هم مجلس داریم و سوال و استیضاح داریم و خلاصه ژست دموکراسی و تظاهر به دموکراسی و مردمسالاری کافی است.
مطهری افزود: آنها مجلس را برای تصویب لوایح و طرحهای معمولی که به جایی برنمیخورد، میخواهند، مثل عضویت ایران در فلان کنوانسیون محیطزیست، اما نقشی برای مجلس در مسایل اساسی کشور قائل نیستند. این افراد به حال مجلس مضر هستند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس درباره تلاش برخی نمایندگان برای استیضاح هیاترییسه مجلس نیز خاطرنشان کرد: اگر ایرادی به هیاترییسه وارد باشد این است که چرا پس از اتمام مهلت قانونی، کاهش امضاها را پذیرفته و سوال را بجای ۸۶ امضا با ۷۶ امضا به رییسجمهور ابلاغ کرده است و الا اصل کار هیاترییسه در قرائت سوال و ابلاغ آن به رییسجمهور کاملا مطابق با آییننامه داخلی مجلس بوده است.
مطهری با بیان اینکه رفتار برخی از اعضای فراکسیون اصولگرایان در جلسه روز یکشنبه رفتار قابل قبولی نبود، افزود: اینکه فراکسیون اقلیت بخواهد نظر خود را بر مجلس تحمیل کند آن هم با هزینه کردن رهبری، یک عمل غیرقابل پذیرش است. اکثریت مجلس نیز کار آنها را نپسندیدند. همه نمایندگان مجلس سخنان و رهنمودهای رهبری را میشنوند و تحلیل میکنند و استنباط و برداشت لازم را برای خود دارند و در تصمیمات خود
دخالت میدهند.
وی گفت: معنی ندارد که چند نفر بگویند استنباط ما از سخنان اخیر رهبری این بوده که سوال از رییسجمهور انجام نشود و بقیه هم باید اطاعت کنند. توصیه آخر رهبر انقلاب به روسای سه قوه این بود که در روابط خود با هم مدارا کنند، این چه ربطی به وظیفه نمایندگان در سوال از رییسجمهور دارد؟ سخنان ایشان در بجنورد هم هیچ ارتباطی با وظیفه نظارتی نمایندگان ندارد. رهبری مخالف جنجال هستند.
نماینده تهران افزود: مشکل اینجاست که برخی خود را رابط میان مجلس و رهبری میدانند و میخواهند نمایندگان حرف آنها را حرف رهبری تلقی کنند و این باطل و خطرناک است و فلسفه وجود مجلس را از بین میبرد.
وی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری سال گذشته در کرمانشاه فرمودند «نمایندگان مجلس وظایفی دارند، رهبری نه در کار آنها دخالت میکند، نه حق دخالت دارد و نه چنین چیزی امکانپذیر است.» بنابراین بهتر است این دوستان روش خود را تغییر دهند و تشخیص مصالح کشور را بر عهده خود نمایندگان بگذارند و خود را قیم آنها ندانند.
گفتنی است بر اساس گزارشی در خبرگزاری مهر اسامی امضاکنندگان طرح سوال از رییسجمهور مورد اشاره قرار گرفته و در آن عدد به ۷۶ رسیده است اما خبرگزاری فارس در همین زمینه اسامی را انتشار کرده که ۷۰ نفر را به عنوان امضاکننده در آن معرفی میکند.
عوض حیدرپور، نماینده شهرضا، عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی در رابطه این تناقض به خبرنگار جهانصنعت گفت: ۷۶ نفری که از سوی هیاترییسه مجلس نامشان قرائت شده است صحت دارد ۷۰ نفر معرفی شده از سوی خبرگزاری فارس درست نیست. وی همچنین در ادامه افزود: دوستان ما در دولت جنگ روانی و تخریبی علیه مجلس راه انداختهاند که این رفتار در شأن مجلس نیست و ما از هیاترییسه خواستاریم رفتار مناسبی را با این دوستان ما در دولت انجام بدهد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اسامی امضاکنندههای طرح سوال را در اختیار روزنامه جهانصنعت قرار داد که به شرح زیر است.
۱- محمد دامادی (ساری)، ۲- عوض حیدرپورشهرضایی (شهرضا و سمیرم سفلی)، ۳- فتحاله حسینی (قصرشیرین، گیلانغرب و سر پل ذهاب)، ۴- سیدهادی حسینی (قائمشهر و سوادکوه و جویبار)، ۵- عبدالکریم حسینزاده (نقده و اشنویه)، ۶- علیمحمد احمدی (دهلران، آبادانان و درهشهر)، ۷- بهروز نعمتی (اسدآباد)، ۸- سیدشریف حسینی (اهواز)، ۹- علی مطهری (تهران، شمیرانات، ری و اسلامشهر)، ۱۰- حبیب برومندداشقاپو (پارسآباد و بیلهسوار)، ۱۱- امید کریمیان (مریوان و سروآباد)، ۱۲- سیدحسین دهدشتی (آبادان)، ۱۳- محمدرضا محسنیثانی (سبزوار)، ۱۴- الیاس طاهری (اقلید)، ۱۵- غلامرضا نوریقزلجه (بستانآباد)، ۱۶- نادر قاضیپور (ارومیه)، ۱۷- یونس اسدی (مشکینشهر)، ۱۸- محمدجواد نظریمهر (بندر ترکمن، بندر گز)، ۱۹- احمد سجادی (فریمان و سرخس، احمدآباد و رضویه)، ۲۰- محمدتقی توکلی (الیگودرز)، ۲۱- کمالالدین پیرمؤذن (اردبیل، نیر، نمین)، ۲۲- سیدرمضان شجاعیکیاسری (ساری)، ۲۳- غلامرضا تاجگردون (گچساران)، ۲۴- علیرضا محجوب (تهران، شمیرانات، ری و اسلامشهر)، ۲۵- منصور حقیقتپور (اردبیل، نیر، نمین)، ۲۶- ناصر صالحینسب (دشت آزادگان)، ۲۷- علینعمت چهاردولی (ملایر)، ۲۸- حسین امیریخامکانی (زرند)، ۲۹- مسعود پزشکیان (تبریز، اسکو و آذرشهر)، ۳۰- روحاله بیگیئیلانلو (میاندوآب، شاهیندژ و تکاب)، ۳۱- رسول خضری (سردشت و پیرانشهر)، ۳۲- محمد باقریبنابی (بناب)، ۳۳- سیداحسن علوی (سنندج، دیواندره و کامیاران)، ۳۴- محمدعلی اسفنانی (فریدن، فریدونشهر و چادگان)، ۳۵- جواد هروی (قائنات)،
۳۶- سیدعبدالکریم هاشمینخلابراهیمی (میناب، رودان و جاسکسیریک)، ۳۷- حامد قادرمرزی (قروه و بانه)، ۳۸- محمدباقر شریعتی (بهبهان)، ۳۹- احمد بخشایشاردستانی (اردستان)، ۴۰- محمدعلی عبدالهزاده (فردوس و طبس)، ۴۱- عباس صلاحی (تفرش و آشتیان)، ۴۲- موسیالرضا ثروتی (بجنورد، جاجرم، مانه و سمنگان)، ۴۳- عابد فتاحی (ارومیه)، ۴۴- اسماعیل جلیلی (مسجدسلیمان، لالی و هفتگل)، ۴۵- محمد حسننژاد (مرند و جلفا)، ۴۶- حمیدرضا عزیزیفارسانی (اردل و فارسان، کیا و کوهرنگ)، ۴۷- عباس رجایی (اراک و کمیجان و خنداب)، ۴۸- محمد علیپورعلوجنی (ماکو و چالدران)، ۴۹- جواد جهانگیرزاده (ارومیه)، ۵۰- سیدباقر حسینی (زابل و زهک و هیرمند)، ۵۱- حلیمه عالی (زابل، زهک و هیرمند)، ۵۲- محمود نگهبانسلامی (خواف ورشتخوار)، ۵۳- حسن تأمینیلیچائی (رشت)، ۵۴- عبدالله سامری (خرمشهر)، ۵۵- مراد هاشمزهی (نهبندان و سربیشه)، ۵۶- سالار مرادی (سنندج، دیواندره و کامیاران)، ۵۷- عطاءاله حکیمی (رودبار)، ۵۸- امیر خجسته (همدان)، ۵۹- سیدناصر موسویلارکانی (فلاورجان)، ۶۰- محمدقسیم عثمانی (بوکان)، ۶۱- محمدحسین قربانی (آستانهاشرفیه)، ۶۲- سیدحسین نقویحسینی (ورامین)، ۶۳- مهدی دواتگری (مراغه و عجبشیر)، ۶۴- عباس قائیدرحمت (درودوازنا)، ۶۵- یعقوب جدکال (چابهار و نیکشهر)، ۶۶- احمد شوهانی (ایلام، ایوان، مهران، شیروان و چرداول)،
۶۷- ناصر عاشوریقلعهرودخانی (فومن و شفت)، ۶۸- سیدحمیدرضا طباطبایینائینی (نایین، خور و بیابانک)، ۶۹- ایرج عبدی (خرمآباد)، ۷۰- عبدالکریم رجبی (کلاله، مینودشت)، ۷۱- منصور آرامی (بندرعباس، حاجآباد، قشم، ابوموسی)، ۷۲- جلیل جعفریبنهخلخالی (خلخال و کوثر)، ۷۳- محمدابراهیم محبی (سنقرکلیایی)، ۷۴- حسین گروسی (شهریار و شهر قدس)،
۷۵- محمد آشوریتازیانی (بندرعباس، حاجیآباد، قشم، ابوموسی)، ۷۶- محمدسعید انصاری (آبادان).
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد