1 - 08 - 2024
دولت سیزدهم پیشپرداخت قرارداد واگنها راپرداخت نکرد
«جهانصنعت»- طبق ادعای شهرداری تهران هزار اتوبوس نو در این سه سال به ناوگان اتوبوسرانی اضافه شده است اما مسافران همیشگی اتوبوس همچنان از خرابیهای پیدرپی اتوبوسهای فرسوده گلایه دارند. روز گذشته مدیران ترافیکی شهردار تهران به صحن علنی شورا آمده بودند تا آخرین اقدامات این حوزه را برای اعضای شورا تشریح کنند. اما قبل از آغاز صحن علنی، خبر رییس شورای شهر از وضعیت قرارداد واگنهای چینی همه وعدههای گذشته این مدیران را زیر سوال برد. مهدی چمران به رسانهها اعلام کرد که هنوز 15درصد قرارداد واگنهای چینی به حساب طرف چینی واریز نشده و نزدیک به 10درصد قرارداد از طرف شهردار پرداخت شده است. علیرضا زاکانی و مدیرانش بارها چشم در چشم رسانهها و در صحن علنی شورای شهر خطاب به اعضای شورا مدعی شدند که دولت این پول را پرداخت کرده اما در نخستین روز فعالیت دولت جدید اعلام شد که وزارت کشور این پول را در جای دیگر هزینه کرده است. او میگوید شهرداری تمام تلاش خود را کرده تا اعتبار مورد نیاز را فراهم و آبروداری کند.
مهدی چمران درباره بارگیری برخی واگنهای مترو و اتوبوسها هم در صحن علنی شورا توضیح داد: این خبر صحت ندارد و هنوز هیچگونه بارگیری انجام نشده، واگنها فعلا در حال ساخت هستند و این موضوع درباره دستگاههای اتوبوس نیز صادق است البته درباره اتوبوسها باید بگوییم که گفته شده به محض انجام اولین پرداختها ساخت آنها آغاز شده و شرکتهای طرف قرارداد براساس دستور قیدشده در توافقنامه بهسرعت اقدام به ساخت دستگاههای اتوبوس خواهند کرد. این شرایط عموما در دولتها ایجاد میشود که در این زمینه نیز به وجود آمده و امیدواریم هرچه زودتر حل شود.
خطهای ۸ و ۹ مترو کلنگزنی شد
روز گذشته معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران هم در گزارشی به عملکرد حملونقلی شهرداری پرداخت و با اعلام اینکه خطهای ۸ و ۹ مترو کلنگزنی شد و در روز چهارشنبه توافقنامههای آن بررسی خواهد شد، گفت: ۱۶۰متر به حفاری تیبیام خط ۱۰ اضافه شد. چون در ابتدای حفاری هستیم، میانگین حفاری در جلسات آینده افزایش خواهد یافت.
محسن هرمزی با بیان اینکه ۸۶ دستگاه واگن در مترو اورهال شده است، یادآور شد: سه رام قطار AC در سالجاری اورهال و به ناوگان اضافه شد. چهار رام قطار دیگر نیز در حال اورهال است. در مجموع ماهانه ۱۱ دستگاه واگن اورهال شدند که ناشی از اهمیت موضوع است.
به گفته هرمزی شرکت مترو و وزارت کشور از ساخت واگن در چین بازدید کردند. این واگنها هدیه مدیریت شهری به مردم است و ساخت ۷۹۱ دستگاه واگن آغاز شده، یک رام قطار هفتواگنه در بهمنماه وارد کشور میشود. پیش از حمل قطار به سمت کشور باید ۴۳میلیون یورو معادل 5درصد باقیمانده تامین شود، در این پروژه سهم به میزان ۱۵درصد از سوی دولت باید پرداخت شود. ۱۰درصد تامین و پرداخت شده و پیش از حمل قطار باید ۴۳میلیون یورو معادل 5درصد باقیمانده تامین شود و از دولت درخواست میکنیم به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.
معاون حملونقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر اینکه عدد اتوبوسهای جدید ما به هزار و ۲۵ دستگاه افزایش یافته است، یادآور شد: روزانه یک دستگاه اتوبوس جدید وارد میشود و در هیچیک از ادوار چنین آماری نداشتیم. ۸۷۶ دستگاه اتوبوس به دوره ششم مدیریت شهری تحویل داده شد و هماکنون 3هزار و ۱۷۴ دستگاه اتوبوس در سطح شهر داریم.
وعدههایی در حوزه حملونقل محقق نشده
در ادامه سوده نجفی، عضو هیاترییسه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه وضعیت حملونقل عمومی خوب نیست. وضعیت مترو، اتوبوس و تاکسیهای شهر تهران مطلوب نیست، گفت: هنوز درصد زیادی از وعدههای شهردار تهران با توجه به تصویب بودجه حداکثری شورا در بحث حملونقل محقق نشده است. مردم تهران به دلیل وعدههایی که در این سه سال در حوزه حملونقل دادیم و محقق نشده، دیگر به حرفهای ما اعتماد ندارند. مردم باید نتیجه اقدامات ما را با چشم مشاهده کنند.
تعداد کل اتوبوسهای شهری بیش از 5هزار و 300 است!
نرجس سلیمانی، رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا هم در واکنش به این گزارش گفت: براساس گزارشهای مدیریت شهری، تعداد کل اتوبوسهای شهری بیش از 5هزارو 300 دستگاه اتوبوس شامل فعال، متوقف و اسقاطی بوده است و از سال ۱۴۰۰ تاکنون کماکان تعداد کل اتوبوسها به همان میزان 5هزارو اندی دستگاه باقی مانده و تعداد ناوگان فعال نیز مطابق آمارها هزار و 930 دستگاه اتوبوس فعال است و چند دستگاه اتوبوس برقی در حال تست و سه عدد مترو باس و تعدادی اتوبوس در حال شمارهگذاری وجود دارد که در روزهای آینده وارد ناوگان میشوند. تعداد هزار و 740 دستگاه اتوبوس متوقفشده نیز وجود دارد که حتیالمقدور باید بازسازی و وارد ناوگان شود. الباقی، اتوبوسهایی هستند که ظاهرا در شهر حضور دارند ولی از نوع کاغذی. یعنی سند وجود دارد و دارای پلاک هم هستند اما در عمل رها شدهاند و قابل استفاده نیستند و توجیه بازسازی نداشته و اصطلاحا اسقاطی هستند.رییس کمیسیون نظارت و حقوقی شورا با بیان اینکه براساس گزارش معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران تعداد کل اتوبوسهای فعال در شهر تهران، 3هزار و 174 اتوبوس است که مطابق برنامه تنظیمشده در مدیریت شهری جاری، همان برنامه چهارم توسعه است و در صحن شورا نیز مصوب شده، بیان کرد: تهران باید 7هزار و 500 دستگاه اتوبوس فعال برای خدماترسانی متناسب با جمعیت تا پایان این دوره در اختیار داشته باشد.
براساس مصاحبههایی که مسوولان ذیربط در اینباره انجام دادهاند، گفته شده در مدت این چهار سال برای رسیدن به این موضوع 2هزار و 500 دستگاه اتوبوس از طریق تعامل با طرف چینی از نوع برقی وارداتی و 2هزار و 509 دستگاه از نوع دیزلی از محل خرید داخل و واردات و 2هزار و 540 دستگاه اتوبوس برقی در شرایط امکان تامین و تولید داخل کشور است که قریب به ۴۰۰ دستگاه از محل تعهدات کشور برنامهریزی شده که در مجموع بیش از 8هزار و 400دستگاه اتوبوس است که حتی از میزان تعیینشده در برنامه چهارم خود شهرداری نیز عبور میکند اما در عمل از 2هزار و 500 دستگاه برقی مورد ادعای تولید داخل، جمع کل تولید برای اتوبوس برقی در تمام کارخانجات تولیدی داخلی به چندصد دستگاه هم براساس اعلام خود کارخانهها نمیرسد.
کمبود اتوبوس بیداد میکند
مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران نیز یادآور شد: بحث ما این بود که در مشکلی گرفتار شدیم و اتوبوسها به میزانی که باید برسد، نرسیده است. اگر هزار دستگاه اتوبوس هم وارد شهر کنیم، در تهران به سختی دیده میشود. باید چندهزار دستگاه اتوبوس وارد کنیم تا حملونقل روان در این بخش داشته باشیم. ۷۹۱ دستگاه واگن را هم باید بیاوریم و البته انتظار داریم به هزار و ۵۰ دستگاه برسد. نباید به مسائل دیگر پرداخت و باید بگوییم وضعیت خریدهایی که انجام دادیم در چه حالی است. این موارد برای ما کافی نیست و هیچکسی هم راضی نیست و قطعا معاون حملونقل و شهرداری هم راضی نیستند اما چه کار میشود کرد؟ اگر تجربه داریم بگوییم چه کنیم و اگر نداریم از تجربهداران بپرسیم چه کار میشود کرد.
چمران با بیان اینکه نفت را فروختند اما مبلغ جای دیگری هزینه شد، گفت: شهرداری مجبور شد قرض کند و مبالغ را خود بپردازد تا آبرویش نرود و ساخت واگنها آغاز شود که انجام شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد