5 - 12 - 2022
دولت لبنیات را ۱۵ درصد گران کرد
دولت در آخرین روزهای کاری خود و درست در دو، سه روز مانده به ماه رمضان با افزایش قیمت لبنیات موافقت کرد.
از ابتدای سال جدید کارخانههای لبنی به هر دری زدند تا موافقت دولت در افزایش قیمت محصولات خود را بگیرند اما از آنجا که انتخابات ریاستجمهوری در پیش بود ستاد تنظیم بازار با امروز و فرداکردنهای بسیار کار را به بعد از انتخابات کشاند باتوجه به اینکه مردم از اول سال ۹۲ با افزایش قیمت کالاهای اساسی روبهرو شده بودند کسی فکرش را نمیکرد که لبنیات دوباره گران شود اما دولت به جای کمک به دامداران و تامین علوفه دست به افزایش قیمت شیر خام زد تا در آستانه ماه رمضان شاهد موج جدید گرانیها باشیم. بعد از انتخابات در حالی که مردم منتظر ارزانی بودند، قیمت مرغ، برنج، میوه، صیفی و حالا هم لبنیات بالا رفت. کارشناسان معتقدند افزایش قیمت لبنیات در این برهه اجحاف در حق مصرفکننده است و سرانه مصرف را کاهش میدهد که اتفاق خوبی برای صنایع لبنی نخواهد بود این در حالی است که دولت به راحتی میتوانست جلوی این اتفاق را بگیرد چراکه دولت میتواند با هزینهای نهچندان زیاد علوفه را به قیمت سال قبل در اختیار دامداران قرار دهد و مانع افزایش قیمت شیر و لبنیات شود.گرانی دوباره لبنیات در حالی اتفاق افتاده که پیش از این قرار بود قیمت شیر تا پایان تیرماه افزایشی نداشته باشد. یکشنبه شرکت دامداران شیر بطری را با ۳۰۰ تومان افزایش ۲۱۵۰ تومان عرضه کرد که به دنبال آن دبیر انجمن صنایع لبنی از افزایش ۶/۱۵ درصدی قیمت شیر خام و ۱۵ درصدی فرآوردههای لبنی براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار خبر داد.
رضا باکری درباره دلیل افزایش قیمت شیر گفت: ستاد تنظیم بازار مصوبه جدید افزایش قیمت شیر را اعلام کرد که بر اساس آن شیر خام با ۶/۱۵ درصد افزایش به قیمت ۱۱۱۰ تومان و فرآوردههای لبنی نیز ۱۵ درصد افزایش قیمت خواهند داشت.
دبیر انجمن صنایع لبنی افزود: این افزایش قیمت در پی ارایه گزارش حسابرسان قوه قضاییه انجام شده است که شیر خام که پیش از این به قیمت ۹۶۰ تومان درب کارخانه تحویل میشد به ۱۱۱۰ تومان تحویل کارخانهها تغییر کرد
به گفته باکری، هم در مورد قیمت شیر خام و هم فرآوردههای لبنی محصولات عرضه شده کمتر از قیمتی است.
به گفته دبیر انجمن صنایع لبنی، بعد از محاسبه افزایش جدید، قیمت ۸۱ قلم کالای لبنی اعلام میشود.
کاهش سرانه مصرف
در همین رابطه سخنگوی صنایع شیر ایران گفت: فضای جامعه پس از تحقق حماسه عظیم سیاسی پذیرای افزایش قیمت نیست، مردم در این شرایط منتظر بهبود فضای کسب و کار و تثبیت و حتی کاهش قیمتها هستند و صنعت شیر کشور باید به این خواستهها توجه کند.
حسین چمنی در مورد موضع صنایع شیر ایران در مورد افزایش قیمت شیر خام و فرآوردههای لبنی گفت: اهمیت شیر در ارتقای شاخص سلامت جامعه کاملا مشخص است اما براساس مطالعات انجام شده طی دو سال ۹۰ و ۹۱ میزان مصرف این فرآورده غذایی مهم بیش از ۲۲ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به شرایط کنونی کشور گفت: حذف یارانه شیر و افزایش چندباره قیمت این غذای بدون جایگزین مصرف اقشار آسیبپذیر را به شدت کاهش داده و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، افزایش مجدد قیمت شیر خام و فرآوردههای لبنی اقشار بیشتری را از مصرف این ماده حیاتی محروم خواهد ساخت.
چمنی گفت: صنایع شیر ایران علاقهمند به افزایش قیمتها نیست اما دامداران در شرایط فعلی به دلیل عدم تامین نهادههای دامی با نرخ مصوب و افزایش سایر هزینهها تحت فشار هستند.
صنایع شیر ایران بر این معتقد است که دولت براساس قانون هدفمندی یارانهها میتواند نسبت به تامین نیاز دامداران از طریق توزیع نهادههای دامی به قیمت سال قبل اقدام نماید تا از وارد شدن زیان به دامداران، صنایع تبدیلی و به ویژه فشار بر مردم جلوگیری شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد