25 - 02 - 2018
دومین ارز مجازی ونزوئلا در راه
بحران اقتصادی در ونزوئلا و افزایش تورم بیسابقه در این کشور باعث بحران فزاینده در امور بهداشتی و درمانی، وضعیت کمبود دارو، مشکلات پیوند عضو، بیماریهای خاص و حتی قطعی آب و کمبود مواد در بیمارستانهای اصلی آن کشور شده است. نیکلاس مادورو برای مقابله با تحریمهای آمریکا و مبارزه با بحران اقتصادی نخستین ارز دیجیتالی به نام «پترو» را منتشر کرد که در نخستین روز پیش فروش خود، ۷۳۵ میلیون دلار جذب کرده است.
پشتوانه «پترو» ذخایر نفتی، معدنی و طلای این کشور خواهد بود. اقتصاد این کشور آمریکای جنوبی که دارای مهمترین ذخیره نفت در میان کشورهای عضو اوپک (سازمان کشورهای صادر کننده نفت) است، در سالهای اخیر با مشکلات عدیدهای روبهرو بوده است.
مادورو امیدوار است به کمک این ارز از سایه تحریمهای آمریکا که باعث سقوط ارزش بولیوار به پایینترین سطوح خود، ابرتورم و سقوط اقتصادی شده است، خارج شود. متخصصان بلاک چین گفتهاند که پترو شانس کمی برای جذب سرمایه موثر دارد، همچنین مخالفان دولت این کار را به منزله صدور اوراق بدهی جدید و غیرقانونی خواندهاند و وزارت خزانهداری آمریکا نیز هشدار داده ممکن است اقدام خریداران به خرید پترو را نقض تحریمهای ونزوئلا تلقی کند.
مادورو جزئیات بیشتری درباره سرمایهگذاران اولیه ارائه نکرد و شواهد نیز برای اثبات آمار و ارقام اعلام شده توسط او ارائه نشد. وی همچنین گفته است امور بخش گردشگری و برخی از فروش بنزین و مبادلات نفتی میتواند با پترو صورت بگیرد.
پس از انتشار و فروش نخستین ارز مجازی «پترو»، رییسجمهور ونزوئلا اعلام کرد که هفته آینده نیز دومین ارز مجازی را با پشتوانه فلزات منتشر میکند که در این صورت ونزوئلا به نخستین کشور با دو ارز مجازی تبدیل خواهد شد.
پس از انتشار موفقیتآمیز ارز مجازی پترو از سوی ونزوئلا، این کشور قصد دارد دومین ارز مجازی خود را نیز منتشر کند. در صورتیکه ونزوئلا دومین ارز مجازی خود را منتشر کند به نخستین کشوری تبدیل خواهد شد که دو ارز مجازی را در کشورش تاکنون رایج کرده است.
نیکلاس مادورو پیشتر اعلام کرده بود که این ارز مجازی توسط ذخایر نفت این کشور پشتیبانی میشود و ارز جدید هم به پشتوانه فلزات این کشور منتشر خواهد شد. قرار است این ارز مجازی جدید هفته آینده در این کشور منتشر شود. ونزوئلا تلاش میکند تا با استفاده از ارزهای مجازی در این کشور سلطه دلار را در بازارهای جهانی بهویژه به کشور خودش کاهش دهد. رییسجمهور این کشور قبلا هم به کشورهای تولیدکننده نفت پیشنهاد داده بود تا در مبادلات نفتی به جای دلار، از ارزهای مجازی استفاده کنند. کارشناسان معتقدند استفاده از ارزهای مجازی برای کشورهایی که نرخ مبادله ارز آنها نسبت به دلار ضعیفتر است شرایط بهتری را رقم خواهد زد. همچنین این کارشناسان میگویند استفاده از ارزهای مجازی برای کشورهایی با تورم بسیار بالا مناسبتر است. طی سالهای گذشته تورم در ونزوئلا به ۷۰۰ درصد رسیده بود.
همچنین برخی معتقدند ارزهای مجازی روش خوبی برای تحریمهای کشورها علیه آنهاست از جمله اینها تحریمهای دلاری است که معمولا از سوی آمریکا برای برخی کشورها از جمله ونزوئلا اعمال شده است. آمریکا به ونزوئلا هشدار داده است که استفاده از ارزهای مجازی، آنها را مشمول جریمه خواهد کرد.
تیلرسون ارتش ونزوئلا را به کودتا تحریک کرد
وزیر خارجه آمریکا با طرح این موضوع که ارتش ونزوئلا میتواند تصمیم به برکنار کردن رییسجمهور این کشور بگیرد، گفت که نمیداند این اتفاق خواهد افتاد یا خیر.
رکس تیلرسون در سخنرانی خود در دانشگاه تگزاس پیش از سفرش به پنج کشور آمریکای لاتین، تاکید کرد که دولت دونالد ترامپ مدافع تغییر رژیم در ونزوئلا نیست، اما اگر نیکولاس مادورو تصمیم بگیرد تا قدرت را ترک کند، وضعیت آسانتر خواهد بود. وی پیشبینی کرد که تغییر در ونزوئلا رخ میدهد و گفت آمریکا به دنبال تغییر مسالمتآمیز در این کشور آمریکای لاتین است.
وزیر خارجه آمریکا در ادامه سخنرانی خود تصریح کرد: با توجه به تاریخچه ونزوئلا و سایر کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای آمریکای جنوبی، برخی اوقات ارتش میتواند رهبران کشورها را برکنار کند. زمانی که اوضاع به قدری وخیم باشد که رهبران ارتش تشخیص دهند دیگر نمیتوانند برای مردم خدمتگزاری کنند، میتوانند انتقال قدرت مسالمتآمیز را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: اینکه در ونزوئلا چنین اتفاقی خواهد افتاد یا خیر را نمیدانم. وزیر خارجه آمریکا گفت: مادورو باید به قانون اساسی ونزوئلا ارجاع و از آن پیروی کند. مطمئنم که او دوستانی در کوبا دارد که به او املاک خوبی در ساحل میدهند.
این در حالی است که نمایندگان پارلمان ونزوئلا دیروز طرح دولت این کشور مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی را اقدام برای کودتا توصیف کرده و آن را محکوم کردند. پارلمان ونزوئلا که تنها قوهای است که مخالفان دولت نیکلاس مادورو کنترل آن را در اختیار دارند، بیانیهای درباره طرح دولت مبنی بر برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی منتشر کرد.
در این بیانیه آمده است: هدف از این طرح که ما از آن به عنوان «اقدام به کودتا» یاد میکنیم، جلوگیری از کنترل دولت است که براساس قانون اساسی به عهده این مجمع ملی گذاشته شده است. این طرح به خوبی «هدف تمامیتخواهانه» نیکلاس مادورو را برای کنترل همه ارکان قدرت از طریق برگزاری یک انتخابات بزرگ فرمایشی، آشکار میکند.
ائتلاف مخالفان دولت نیکلاس مادورو موسوم به میز اتحاد دموکراتیک در انتخابات پارلمانی پایان سال ۲۰۱۵ به یک پیروزی تاریخی دست یافت چراکه به تسلط بیست ساله حزب هوگو چاوز رییسجمهور سابق ونزوئلا و مربی مادورو پایان داد. یک سال بعد از آغاز به کار پارلمان ونزوئلا، تنش قوه مقننه با قوههای اجرایی و قضایی آغاز شد تا جایی که این کشور را تا لبه پرتگاه سوق داد. ونزوئلا در ماههای گذشته با یک بحران عمیق اقتصادی دست به گریبان بوده و تورم افسارگسیخته موجب گرانی و کمبود شدید کالاهای اساسی در این کشور شده است. با این حال مادورو تاکنون از استعفا خودداری و آمریکا و متحدانش را به تلاش برای کودتا و براندازی دولتش متهم کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد