31 - 12 - 2022
دیوار کوتاه سینما و سینماگران
گروه فرهنگ- صبح روز یکشنبه، سردار کارگر (معاون اجتماعی نیروی انتظامی) در مراسم افتتاحیه باشگاه خبرنگاران پلیس و انجمن سینمایی پلیسی شرکت کرد و اتهاماتی که مدتی پیش از طرف افرادی شبیه فرجالله سلحشور به سینما وارد شده بود را با جملاتی دیگر، تکرار کرد.
سردار کارگر بعد از آنکه از بیاعتقادی ناجا به کارهای امنیتی در حوزه فرهنگ حرف زد، از حضور و نحوه پوشش «یکی از بازیگران زن ایرانی» در جشنواره کن انتقاد کرد و گفت: چطور سینماگران در این مورد اعتراضی نمیکنند اما وقتی یکی از هنرپیشگان مدتی قبل نسبت به هنرمندان زن انتقاد کرد، همه صدایشان درآمد؟! سخنانی که سردار کارگر به آن اشاره میکند و آن را صرفا «انتقاد» میخواند، حرفهای فرجالله سلحشور است که سال گذشته بعد از تشبیه سینمای ایران به «خانه فساد» اعتراض عده زیادی از بازیگران زن را برانگیخت و باعث شد، پگاه آهنگرانی، ترانه علیدوستی، باران کوثری، نگار جواهریان و هانیه توسلی دست به قلم ببرند، نامهای بنویسند و خطاب به او بگویند: «ایکاش لطف کنید سینمایی را که خجالت میکشیم، بگوییم شما را یاد کجا میاندازد به حال خود رها کنید، شاید که رستگار شوید و آرامش و صلح و محبت به وجدان نگرانتان بازگردد.»
فرهاد توحیدی: کاش مدیران ما دچار سوءتفاهم نشوند
وقتی چند هفته قبل مراسم اختتامیه شصتوپنجمین جشنواره کن در فرانسه برگزار شد، ایرانیهای زیادی از دیدن لیلا حاتمی در این جشنواره خوشحال شدند و یکبار دیگر بعد از مراسم اسکار، نسبت به فرهنگ و شخصیتهای فرهنگی خود احساس افتخار کردند و یاد تمام حرفهای هنرمندانی افتادند که بهترین راه گفتوگوی کشورها با یکدیگر را از دریچه فرهنگ میدانند.
اما حرفهای روز گذشته سردار کارگر، روی دیگر این سکه بود و باعث تعجب اهالی و مخاطبان سینما شد. فرهاد توحیدی درباره اظهارنظر معاون اجتماعی ناجا میگوید: تصور من از سردار کارگر این است که ایشان مرد بسیار محترم و دلسوزی هستند و نظراتشان نیز برای ما محترم است اما فکر میکنم ما گاهی در نظر دادن دچار افراط و تفریط میشویم. ایشان درباره پوشش بازیگران زن در جشنوارهها گفتهاند… من گمان میکنم با توجه به فیلم و عکسهای منتشر شده از جشنواره، بازیگر مورد نظر ایشان موازین اسلامی و ایرانی را کاملا در پوشش خود رعایت کرده بودند. توحیدی به حرفهای سردار کارگر درباره صحیح نبودن نگاه امنیتی در فرهنگ اشاره میکند و توضیح میدهد: سردار کارگر در همین مراسم گفتند، نمیتوان با امر و نهی در حوزه فرهنگ فعالیت کرد.
برخورد فرهنگی با این بگیروببندها متفاوت است. ما نمیتوانیم منکر نقش مثبت حضور هنرمندان ایرانی در عرصههای بینالمللی باشیم بهخصوص در چنین شرایطی که تحت فشار غرب قرار داریم. انتقال پیام فرهنگی ایران برای کشورهایی که ممکن است نسبت به ما مواضع دوستانهای نداشته باشند، توسط چهرههای فرهنگی ما بسیار راحتتر اتفاق میافتد. بنابراین گمان میکنم حرکت فرهنگی هنرمندان ما در راستای آشنا کردن غرب با منش مردم ایران به خودی خود ارزش و پیروزی است و چنین هنرمندانی شایسته تقدیر هستند ضمن اینکه هنرمندان ما همیشه چهره شایسته زن ایرانی را در جهان به خوبی نمایش دادهاند. برای همین من امیدوارم مدیران ما دچار سوءتفاهم نشوند و هزینه و فایده اظهارنظرهای خود را محاسبه کنند.
منیژه حکمت: این مواضع جای دفاع ندارند
منیژه حکمت هم از صحبتهای سردار کارگر انتقاد میکند و با اشاره به حرفهای قبلی سلحشور میگوید: من نمیتوانم بفهمم این نوع موضعگیریها در مقابل سینما به چه معناست؟ آقای سلحشور گفته بودند دختران سینمای ما فاحشه هستند! نه تنها حرفها و تهمتهای آقای سلحشور را درک نمیکردم که هماکنون دفاع سردار کارگر از این اظهارنظرها را نمیفهمم. چطور ممکن است از چنین تهمتهایی دفاع کنیم؟ من متاسفانه وقت نکردهام فیلم و عکسی از جشنواره کن ببینم و درباره پوشش اظهارنظری کنم اما مطمئن هستم پوشش ایشان طبق شرایط و عرف رایج کشور بوده است چون هر موقع هنرمندان ما به نمایندگی از سینمای ایران در مجامع حضور پیدا کردهاند و پرچم ایران را برافراشتهاند طبق الگوهای کشور
حاضر شدهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد