18 - 01 - 2018
دیپلماسی جایگزین جنگ
نشست کشورهای حامی کرهجنوبی در جنگ شبهجزیره کره در ونکوور کانادا با دستور کار بررسی راههای اجرایی بهتر تحریمها علیه کرهشمالی با هدف وادار کردن این کشور برای کنار گذاشتن سلاحهای هستهای، آغاز شد.
وزرای خارجه و مقامهای ارشد ۲۰ کشور نشستی را برای یک روز کامل در ونکوور به میزبانی آمریکا و کانادا برگزار کرده و در آن فشارهای مالی و دیپلماتیک بر کرهشمالی در راستای متوقف کردن برنامه تسلیحات هستهای این کشور را افزایش دادند.
مقامهای کانادایی و آمریکایی گفتند: در این نشست درباره راههای تضمین اجرای تحریمهای سازمان ملل علیه کرهشمالی از جمله تحریمهای توافق شده در ماه گذشته میلادی در راستای محدود کردن دسترسی این کشور به محصولات نفت پالایش شده بحث خواهد شد.
وزیر خارجه آمریکا در این نشست شرکت میکند و به گفته برایان هوک، یکی از مدیران ارشد وزارت خارجه آمریکا در این نشست بررسی میشود که چطور امنیت دریایی در پیرامون کرهشمالی تقویت شده و کدام گزینهها برای متوقف کردن کشتیهای حامل اجناس ممنوع شده برای کرهشمالی وجود دارند. این در حالی است که چین و روسیه در این نشست حضور ندارند. یک رسانه دولتی چین گزارش داد: رییسجمهور چین در گفتوگوی تلفنی با رییسجمهور آمریکا تاکید کرده تنشزداییهای مربوط به مناقشه کره که اخیرا به سختی حاصل شدهاند، باید ادامه یابند.
او گفت: حفظ وحدت بینالمللی بر سر این مساله شدیدا مهم است. چین آماده همکاری با آمریکا برای حل این مساله به طریقی مناسب است. روزنامه گلوبال تایمز چین در گزارشی نوشت: نشست ونکوور بازتاب تمایل واشنگتن برای پر رنگ کردن نقش سلطهطلبانه خود در حل مساله هستهای کرهشمالی و زمینگیر کردن نفوذ چین و روسیه است، اما این نشست احتمالا دستاورد چندانی حاصل نخواهد کرد.
دیپلماتها میگویند عدم حضور چین در نشست ونکوور دستاوردهای آن را محدود خواهد کرد. با این حال مقامهای آمریکایی میگویند، چهرههای جنگطلب در دولت آمریکا نسبت به نتیجهبخش بودن ارتباطات اخیر کرهشمالی و جنوبی بدبین هستند. با این حال مقامها گفتند: با توجه به نزدیک بودن برگزاری بازیهای المپیک زمستانی صحبت از گزینههای نظامی علیه کرهشمالی در کاخ سفید کماهمیتتر شده است.
وزیر خارجه انگلیس که از شرکت کنندگان نشست ونکوور است، اظهار کرد که جامعه بینالملل باید در این مساله متحد باشد. او در بیانیهای گفت: تحریمها علیه کرهشمالی در حال اثربخشی هستند، اما ما باید فشار دیپلماتیک بر حکومت کیم جونگ اون را حفظ کنیم. در عین حال اسکات اسنایدر، مدیر برنامه سیاسی آمریکا- کره در شورای روابط خارجه واشنگتن گفت: اگر پیونگیانگ احساس کند که تحریمها در حال تبدیل به یک محاصره علیه این کشور هستند ممکن است آن را به عنوان یک اقدام جنگی توصیف کند.
گفتوگوی تلفنی رهبران چین و آمریکا
رسانه دولتی چین گزارش داد، رهبر پکن دیروز در جریان تماس تلفنی با رییسجمهور آمریکا گفت کاهش تنشها که به سختی در شبهجزیره کره به دست آمده باید ادامه یابد. رییسجمهور چین گفته است اتحاد در این مساله شدیدا اهمیت دارد. نشست بینالمللی که برای مقابله با بلندپروازیهای هستهای کرهشمالی در این کشور برگزار شد، بر چگونگی تضمین اجرای کامل همه تحریمها علیه پیونگیانگ متمرکز خواهد بود.
شورای امنیت سازمان ملل متحد ماه گذشته میلادی در واکنش به آزمایش موشکی اخیر کرهشمالی، تحریمهای تازهای را علیه پیونگیانگ اعمال کرد، از جمله دسترسی کرهشمالی به واردات فرآوردههای نفتی و درآمد نیروی کار خارج از کشور را به شدت محدود کرد.
کرهشمالی با نادیده گرفتن درخواستهای شورای امنیت، فعالیتهای هستهای و موشکی خود را گسترش داده است. مقامهای آمریکایی در خصوص نشست دیروز در ونکوور گفتند در این نشست در خصوص راههای تقویت امنیت دریایی اطراف کرهشمالی و رهگیری کشتیهایی که درصدد نقض تحریمها هستند، بحث خواهد شد. سفیر کانادا در کره جنوبی نیز گفته است: با توجه به تحریمهای گسترده و ناهمگون علیه کرهشمالی به نظر میرسد نقاط کور بسیاری برای دور زدن تحریمها وجود دارد.
اریک والش اضافه کرده است: یکی از کارهایی که علاقهمندیم انجام شود این است که نحوه اجرای تحریمها بهبود یابد. این در حالی است که دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا اوایل دیماه جاری از اینکه چین اجازه میدهد نفت خام به کرهشمالی برسد، انتقاد کرده بود.
واشنگتن معتقد است همکاری کامل چین که همسایه و اصلیترین شریک تجاری کرهشمالی محسوب میشود، برای حل این بحران ضروری است. با این حال آمریکا به کرهشمالی هشدار داده است که همه گزینهها از جمله اقدام نظامی، روی میز است.
هشدار آمریکا به اتباعش درباره سفر به کرهشمالی
وزارت خارجه آمریکا به اتباعش درباره سفر به کرهشمالی به دلیل خطر بالای بازداشتشان در این کشور هشدار داد و اعلام کرد: پیش از سفر، مقدمات لازم برای مراسم تدفین را آماده کنید و وصیتنامه خود را بنویسید.
وزارت خارجه آمریکا به شهروندانش هشدار داد که اگر آنها تصمیم به سفر به کرهشمالی دارند ممکن است در این سفر دستگیر یا کشته شوند. براساس بیانیه منتشرشده در وبسایت وزارت خارجه آمریکا آمده است: کسانی که آرزوی سفر یا ملاقات با اعضای حکومت کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی را دارند باید خود را برای بدترین مسایل آماده کنند. در همین راستا وصیتنامه خود را بنویسند و اموال خود را بین دوستان و خانوادههایشان تقسیم کنند.
وزارت خارجه آمریکا، کرهشمالی را در سطح چهار یعنی کشوری که نباید به آن سفر شود، قرار داده است. از دیگر کشورهایی که در این سطح قرار دارند، میتوان به عراق، ایران، افغانستان، جمهوری آفریقای مرکزی، لیبی، مالی، سومالی، سودان جنوبی، سوریه و یمن اشاره کرد. به آمریکاییها هشدار داده شده است که وصیتنامه، وضعیت بیمه و وکالتنامهشان را پیش از سفر به کرهشمالی آماده کنند. در این بیانیه پیشنهاد شده است که مسایلی مانند حضانت کودکان، اموال، تعلقات و اموال غیرمنقول خود را مشخص و وصیتنامه خود را تنظیم کنند.
همچنین در این بیانیه آورده شده است: اگرچه سفارت سوئد در کرهشمالی حافظ منافع آمریکاست اما مقامات آمریکایی هشدار دادند که نمیتوانند این تضمین را ارائه کنند که آنها قادر به دسترسی به آمریکاییها در صورت نیاز باشند چراکه هیچ ارتباط دیپلماتیک و کنسولی بین دو طرف وجود ندارد و پیونگیانگ غالبا نشست نمایندگان سوئدی با شهروندان آمریکایی بازداشت شده را به تعویق انداخته یا حتی لغو میکند. همچنین به مسافران کرهشمالی توصیه شده است که برنامه امنیتی شخصی خود را با هماهنگی سازمان میزبان یا با یک سازمان امنیتی حرفهای انجام دهند. در تابستان گذشته اوتو وارمبیر، دانشجوی آمریکایی بعد از ۱۷ ماه ماندن در زندان در کرهشمالی به آمریکا بازگردانده شد. او در تاریخ ۱۵ ژوئن پس از سپری کردن ۱۷ ماه در زندان کرهشمالی از این زندان آزاد شد اما هنگام آزادی به کما رفته بود. او که دانشجوی دانشگاه ویرجینیای آمریکا بود در ژانویه ۲۰۱۶ در کرهشمالی به اتهام اقدامات خصمانه دستگیر شد. جرم او، دزدیدن یک پوستر تبلیغاتیِ حزب کمونیست کرهشمالی بود و برای آن به ۱۵ سال زندان با اعمال شاقه محکوم شده بود. وارمبیر به علت نرسیدن خون و اکسیژن به مغزش در نهایت جان خود را از دست داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد