28 - 11 - 2022
رابطه آمریکا – اروپا شکرآب شد
آمریکا روزهای ناخوشایندی را در روابطش با اروپا تجربه میکند. لوموند در گزارش خود از رصد مکالمات میلیونها فرانسوی توسط ایالات متحده آمریکا خبر داد. بلافاصله پس از آن شنود مکالمات تلفنی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در صدر خبرها قرار گرفت.
زنگ خطر جاسوسی آمریکا به صدا درآمده است و پاریس و برلین با فراخواندن سفرای این کشور خواستار توضیحاتی در اینباره شدهاند.
به گزارش یورونیوز، واقعیت این است که صدراعظم آلمان آنقدر شواهد و قرائن روشن در اختیار دارد که به راحتی میتواند به رییسجمهور آمریکا تلفن بزند و بهطور جدی اعتراض کند. این رسوایی یکشبه پاک نمیشود و به روابط آمریکا با متحدانش در آنسوی اقیانوس اطلس آسیب وارد ساخته است.
به نظر میرسد ایالات متحده آمریکا باید خود را برای افشاگریهای بیشتر در زمینه شنود مکالمات تلفنی سران دیگر کشورها آماده کند. گفته میشود که آمریکا به تلفنهای نزدیک به ۳۵ نفر از رهبران کشورها دسترسی داشته است.
توافقنامه منع جاسوسی
آنگلا مرکل و فرانسوا اولاند از آمریکا خواستند تا واشنگتن با برلین و پاریس به توافقنامهای مبنی بر «منع جاسوسی» دست یابند.
به گزارش یورونیوز، رهبران دو قدرت اروپا خواست خود را در جریان نشست سران اروپا در بروکسل مطرح کردند. نشستی که بهطور عمده تحتالشعاع موضوع جاسوسی آمریکا قرار گرفته است. صدراعظم آلمان در سخنان خود تصریح کرد: از باراک اوباما، رییسجمهور ایالات متحده آمریکا میخواهد که عمل کند و نه فقط به اظهار تاسف و عذرخواهی بسنده کند. خانم مرکل همچنین افزود: «فکر میکنم مهم ترین موضوع دستیابی به مبنایی است که بتوان در آینده براساس آن عمل کرد و همانطور که گفتهام اعتمادی که به شدت متزلزل شده باید بازسازی شود. بدیهی است که تنها حرف کافی نیست بلکه تغییر واقعی نیاز است.»
رییسجمهور فرانسه نیز در یک نشست خبری ضمن اظهار نگرانی از گسترش فعالیتهای جاسوسی در عصر جدید گفت: «مساله دانستن اینکه این یا آن رهبر احتمالا مورد شنود قرار گرفته نیست بلکه مساله اندازه و وسعت جاسوسی است. برای اینکه این سیستم هم به رهبران، کارفرمایان و شهروندان عادی نظر دوخته است. از اینرو این موضوع فراتر از صرف روابط است و میتواند روابط دولتها را تحت تاثیر قرار دهد و این، مسالهای اساسی محسوب میشود.»
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، استرالیا، زلاندنو و کانادا کشورهای موسوم به «گروه پنج چشم»، پس از جنگ جهانی دوم به توافقنامهای مبنی بر منع جاسوسی دست یافتند.
واکنش آلمان
وزیر خارجه آلمان در اقدامی کمسابقه سفیر آمریکا در برلین را فراخوانده تا در مورد کنترل احتمالی تلفن همراه صدراعظم توسط آژانس امنیت ملی آمریکا با او گفتوگو کند.
به گزارش ایسنا به نقل از اشپیگل آنلاین، گوئیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان پنجشنبه گذشته جان امرسون، سفیر آمریکا در برلین را برای ادای توضیحات فراخواند.
اقدام وزیر خارجه آلمان از این جهت کمسابقه است که در عرف دیپلماتیک تذکر و دیدگاههای کشور میزبان از طریق دیپلماتهای زیر دست وزیر به سفیر کشور مورد نظر منتقل میشود. در مورد اخیر به علت حساسیت موضوع، وستروله شخصا با سفیر جدید آمریکا که از اواسط ماه آگوست در برلین مستقر شده، گفتوگو میکند.
براساس گزارشی که در هفتهنامه اشپیگل منتشر شده بررسیهای «سازمان امنیت خارجی آلمان» (BND) و «اداره امنیت در عرصه فناوری اطلاعات» این کشور نشان میدهد که شنود و کنترل احتمالی تلفن همراه آنگلا مرکل منتفی نیست.
صدراعظم آلمان با اتکا به نتایج تحقیق سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی این کشور در گفتوگو با باراک اوباما، رییسجمهور آمریکا مراتب ناخشنودی عمیق خود را به وی اعلام داشت.به گفته سخنگوی دولت آلمان، مرکل تاکید کرده، چنانچه احتمال کنترل و شنود تلفن همراه او واقعیت داشته باشد این اقدام را با قاطعیت محکوم میکند و آن را عملی فیرقابل قبول میداند.
پارلمان آلمان نیز واکنشهای شدیدی نسبت به این جاسوسی داشت، کمیسیون نظارتی پارلمان آلمان از ماهها پیش بررسی اتهامات و شایعات مبنی بر ضبط میلیونها مکالمه تلفنی و جمعآوری گسترده اطلاعات شهروندان این کشور از سوی نهادهای امنیتی آمریکا را آغاز کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد