25 - 10 - 2023
رالی حمایت از اسرائیل
گروه بینالملل- در هجدهمین روز جنگ غزه و در حالی که با تشدید حملات اسرائیل تا ظهر روز گذشته بیش از ۵۷۹۱ شهید و بالای ۱۸ هزار نفر مجروح شدهاند، امانوئل ماکرون در راستای مسابقه سفر مقامات غربی به سرزمینهای اشغالی وارد تلآویو شد.
طبق گزارشی که در این خصوص الجزیره منتشر کرده با یک طرح چهار مادهای وارد اسرائیل شده و مدعی است طرح او حاوی نکات عملیاتی است. از جمله جلوگیری از تشدید تنش، آزادی اسرا، تضمین امنیت برای اسرائیل و نیز رایزنی درخصوص راهحل دو کشوری در سرزمینهای اشغالی.
تا اینجای کار طرحی که گفته میشود دربرگیرنده نکات عملیاتی است، مورد خاصی ندارد و تاکنون بارها از سوی مقامات مختلف درخصوص این موضوعات صحبتهای زیادی گفته و شنیده شده است. در واقع ماکرون در شرایطی صحبت از کمکهای بشردوستانه به مردم غزه میکند و خواستار آتش بس فوری شده که از روز شنبه و همزمان با برگزاری نشست صلح در قاهره و نیز بازگشایی موقت گذرگاه رفح، اسرائیل حملات خود به غزه را تشدید کرده و هر لحظه بیم ورود زمینی ارتش صهیونیستی به نوار غزه وجود دارد. در نتیجه سه گزینه اول طرح چهار مادهای یعنی آتش بس و ارائه کمکهای بشردوستانه به مردم غزه و راهحل دوکشوری رونمایی است تا منظور اصلی یعنی تضمین امنیت اسرائیل از سوی پاریس اجرایی شود. در واقع رمزگشایی از صحبتهای ماکرون در تلآویو چنین گزارهای را به خوبی نشان میدهد؛ وقتی که او تاکید میکند ائتلاف مبارزه با داعش برای مقابله با حماس وارد عمل شود. یا اینکه در دیدارش با نتانیاهو همبستگی کامل فرانسه با اسرائیل را مورد تاکید قرار میدهد.
در چنین شرایطی برخی از کارشناسان معتقدند اگر قرار باشد طبق ادعای ماکرون، ائتلاف علیه داعش وارد جنگ با حماس شود، آنگاه چگونه قرار است آتشبس یا تامین کمکهای بشردوستانه به مردم غزه انجام شود؟ مگر از بین بردن حماس طبق ادعایی که رژیم صهیونیستی و حامیان آن اعلام کردهاند به غیراز تداوم حملات هوایی و موشکی به غزه و در نهایت ورود زمینی ارتش اسرائیل به این منطقه است؟
یکی دیگر از نکاتی که پیش از سفر ماکرون به تلآویو مورد تاکید قرار گرفته این است که پاریس اعلام کرده فرآیند صلح واقعی با هدف تشکیل یک کشور فلسطینی را در قبال تضمینهایی در راستای امنیت اسرائیل دنبال میکند که این امر نیز از اساس دارای ابهامات و دوگانگیهای زیادی است.
سیاست مبهم فرانسه
گفتنی است در حالی رییسجمهوری فرانسه قرار است با رهبران اردن، مصر و برخی کشورهای حاشیه خلیجفارس دیدار کند که گفته میشود او در رامالله به دیدار محمود عباس نیز میرود.
در همین رابطه آلن کارشناس مسائل منطقه در گفتوگو با الجزیره میگوید: فرانسه از همان سال ۱۹۶۷ تجاوز اسرائیل به سرزمینهای فلسطینی را محکوم کرده و خواستار راهحل دو کشوری بوده است. حتی زمانی که آمریکا سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) را یک گروه تروریستی میدانست، پاریس در قالب بیانیه و نیز خواستار مذاکره با این سازمان بود. با این حال هر چند که فرانسه همواره مدعی بوده که موضعش در قبال فلسطین تغییر نکرده، اما شواهد نشان میدهد که اتفاقا بهگونهای به اسرائیل نزدیک شده که گویی اساسا فلسطینی وجود ندارد. گرش همچنین تصریح میکند که دولت فرانسه بهطور فزایندهای با آرمان فلسطین مخالفت کرده است.
در واقع پاریس دقیقا یک سال پس از اعلام موجودیت اسرائیل در سرزمینهای اشغالی در سال ۱۹۴۹، رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت و از آن زمان تاکنون همواره یکی از متحدان و حامیان آن بوده است. طی روزهای اخیر نیز دولت ماکرون حمایت خود را از تلآویو نشان داده و تنها روز یکشنبه گذشته بود که به واسطه حجم کشتار مردم غزه از سوی اسرائیل اجازه تظاهرات اعتراض آمیز در میدان جمهوری پاریس داده شد. این در حالی است که طی روزهای اخیر در جریان تظاهرات طرفداران فلسطین، پلیس فرانسه با استفاده از گاز اشکآور و ماشینهای آبپاش با معترضان برخورد کرده و جرالد دارونین وزیر کشور دولت ماکرون نیز دستور ممنوعیت هر نوع تظاهرات به نفع فلسطین را به بهانه تامین نظم عمومی صادر کرده بود.
مسابقه حمایت از اسرائیل
از آغاز عملیات طوفان الاقصی و در حالی که شدت حملات اسرائیل به غیرنظامیان غزه صدای سازمانهای بینالمللی و حتی برخی از حامیان اسرائیل را نیز درآورده و رهبران کشورهای عربی نیز به غیراز ابراز نگرانی و محکومیت کار خاصی نکردهاند، شاهد بودیم که نوعی مسابقه سفر به اسرائیل و دیدار با مقامات این رژیم در میان سران کشورهای غربی و در راس آنها ایالاتمتحده آمریکا ایجاد شده است. در همین راستا جو بایدن رییسجمهوری، آنتونی بلینکن وزیر خارجه، لوید آستین وزیر دفاع آمریکا و دو گروه از سناتورهای این کشور در طول کمتر از دو هفته به تلآویو سفر کردهاند. از سوی دیگر علاوه بر ماکرون، مقامات اتحادیه اروپا، نخستوزیر بریتانیا و چند تن از سران دیگر کشورهای اروپایی نیز به دیدار نتانیاهو رفته و حمایت تام و تمام خود را از اسرائیل اعلام کردهاند.
این در حالی است که از آغاز جنگ تاکنون آمریکا علاوه بر اعزام ناوگان بزرگ نظامی به منطقه، بیش از ۳۰ هواپیمای ترابری کمکهای تسلیحاتی و لجستیکی به اسرائیل ارسال کرده و حالا نیز قرار است در قالب یک بودجه اضطراری، کمکی ۱۴ میلیارد دلاری را برای رژیم صهیونیستی اختصاص دهد. نکته قابل توجه این است که در تمامی این سفرها لزوم جلوگیری از گسترش دامنه جنگ، آتش بس و ارسال کمک به مردم غزه همواره مورد تاکید قرار گرفته، اما در اصل ماجرا یعنی تداوم حمایت از اسرائیل و نرسیدن هرگونه کمک انسانی به غزه تفاوتی ایجاد نشده است. حتی در این راستا کار به جایی رسیده که تارنمای هیل که وابسته به کنگره آمریکاست در گزارشی آورده از زمان شروع جنگ در غزه، ایالاتمتحده با حمایت از اسرائیل در حمله به نوار غزه نهتنها قوانین بینالمللی را زیر پا گذاشته، بلکه اسرائیل را در ارتکاب جنایت جنگی کمک کرده است. نمونههای نقض این قوانین بینالمللی حمله به غیرنظامیان، بستن راه هرگونه کمک به مردم غزه، حمله به مراکز درمانی و عمومی و نیز استفاده از فسفر سفید است. مادهای که به واسطه اثرات مخرب آن نهتنها بسیار مرگبار و کشنده است، بلکه آثار و تبعات آن در بلندمدت باقی میماند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد