30 - 11 - 2023
راهاندازی آزمایشی سامانه جدید نظارت بر انتشار اوراق
رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: الکترونیکی شدن فرآیندهای تامین مالی و حذف مدارک کاغذی از مراحل اولیه شامل ثبت، ارسال مدارک و مستندات درخواست توسط متقاضیان تامین مالی تا مراحل پایانی شامل انعقاد و امضای الکترونیکی قراردادهای میان ارکان انتشار اوراق و واریز وجوه نقد حاصل از انتشار اوراق به حساب متقاضیان، از ویژگیهای برجسته این سامانه است.
مرتضی چشان در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، درخصوص راهاندازی آزمایشی سامانه جدید نظارت بر انتشار اوراق بدهی موسوم به سامانه «ناب» بیان کرد: یکی از اهداف مهم سازمان بورس و اوراق بهادار از سال جاری الکترونیکی کردن انتشار تمام اوراق بدهی از زمان درخواست تا زمان تکمیل و امضای قراردادهای پشتوانه انتشار اوراق توسط ارکان و ارائه مجوز انتشار توسط سازمان است.
وی درخصوص مهمترین مزایای سامانه «ناب» گفت: الکترونیکی شدن فرآیندهای تامین مالی و حذف مدارک کاغذی از مراحل اولیه شامل ثبت، ارسال مدارک و مستندات درخواست توسط متقاضیان تامین مالی تا مراحل پایانی شامل انعقاد و امضای الکترونیکی قراردادهای میان ارکان انتشار اوراق و واریز وجوه نقد حاصل از انتشار اوراق به حساب متقاضیان، از ویژگیهای برجسته این سامانه است.
رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار بدهی سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه افزود: امکان مشاهده آخرین وضعیت درخواست به صورت لحظهای توسط متقاضی تامین مالی، از دیگر ویژگیهای مهم و کلیدی این سامانه است که به موجب آن شفافیت و سرعت پاسخگویی در فرآیند تامین مالی افزایش مییابد.
چشان در پایان گفت: با هدف رفع خطاهای احتمالی سیستم و همچنین بهبود کیفیت ارائه خدمات، در فاز نخست امکان ثبت درخواستهای تامین مالی از طریق انتشار اوراق مرابحه به صورت آزمایشی و به صورت موازی با سامانه موجود توسط برخی از شرکتهای مشاور عرضه فراهم شده پس از طی مرحله آزمایشی و تکمیل سایر فازهای سامانه، تمامی درخواستهای متقاضیان انتشار اوراق از طریق این سامانه انجام خواهد شد.
تحولات تاثیرگذار تجدید ارزیابی دارایی بر روند بازار سهام
رییس هیاتمدیره شرکت بورس اعلام کرد: به هر میزان شرکتها بتوانند از محل تجدید ارزیابی داراییها اقدام به افزایش سرمایه کنند ارزش دفتری آنها به روز میشود.
سیدمحمدجواد میرطاهر در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، به اقدام جدید سازمان بورس درخصوص تجدید ارزیابی دارایی ۲۶ شرکت و هلدینگ اشاره و اظهار کرد: یکی از مهمترین مواردی که هلدینگها و شرکتهای بورسی میتوانند از طریق آن اقدام به اصلاح ساختار مالی خود کنند افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها است.
وی با بیان اینکه این اقدام بیشتر برای داراییهای غیرمنقول مانند زمین و ساختمان صورت میگیرد، گفت: این تصمیم سازمان بورس میتواند روند مثبتی را در بازار سرمایه ایجاد کند، چراکه به هر میزان شرکتها بتوانند از محل تجدید ارزیابی داراییها اقدام به افزایش سرمایه کنند ارزش دفتری آنها به روز میشود و این موضوع زمینهساز کاهش فاصله ارزش بازار شرکتها با ارزش دفتری آنها خواهد شد.
میرطاهر ادامه داد: افزایش سرمایه شرکتهای بورسی از طریق تجدید ارزیابی داراییها منجر به رقیق شدن قیمت سهام شرکتها میشود که بازار این موضوع را به عنوان مسالهای مثبت تلقی میکند و باعث افزایش ارزش بازار شرکتها خواهد شد.
نایبرییس هیاتمدیره شرکت بورس خاطرنشان کرد: این موضوع ممکن است در سالهای آینده منجر به افزایش استهلاک شرکتها شود، اما آثار مثبت آن بیشتر از آثار منفی خواهد بود که به عنوان معایب این طرح تلقی میشود.
محرک رشد بازار سهام
وی ادامه داد: زمانی که شرکتها اقدام به تجدید ارزیابی دارایی و به روز شدن داراییهای خود میکنند به نحو بهتر و شایستهتری میتوانند در حوزه طرحهای توسعهای و نیز افزایش سرمایههای آتی آنها از محل سود انباشته یا مطالبات و آورده نقدی ورود کرده و نسبت به سرمایهگذاری مجدد اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: نهضت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها میتواند منجر به رشد و حرکت مثبت در بازار سهام شود و ایجادکننده روندی مثبت در بازار باشد. در برهههایی از زمانهای گذشته شاهد این تجربه در بازار سرمایه بودهایم.
نایبرییس هیاتمدیره شرکت بورس ادامه داد: در کنار افزایش سرمایههایی که از محل تجدید ارزیابی دارایی انجام میشود، افزایش سرمایه از محل صرف سهام با سلب حقتقدم میتواند مستقیما باعث ورود پول جدید به شرکتها برای اجرای طرحهای توسعهای باشد.
وی در پایان گفت: اجرای این ۲ طرح در کنار یکدیگر آثار بسیار مثبتی را بر بازار اولیه و ثانویه بورس خواهد داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد