1 - 12 - 2023
راهنمای ورود به صنعت هتلداری در ایران
چگونه میتوان در هتل باکیفتی مثل هتل پارس کرمان کار کرد؟ صنعت هتلداری چگونه صنعتی است؟ در این مقاله همراه فلای تودی باشید؛ چون قصد داریم درباره ورود به این حوزه مطالبی را خدمت شما ارائه دهیم.
اگر به تورسیم و گردشگری علاقه دارید و قصد دارید که در آینده وارد این حوزه شوید، این مقاله مخصوص شما است. همراه ما باشید.
رشته هتلداری در هنرستان
به گزارش فلای تودی اولین مقطعی که میتوانید در آن برای رشته هتلداری تحصیل کنید و در هتلهای مشهوری مثل هتل پارس کرمان یا حتی گزینههای خارجی مشغول به کار شوید، مقطع هنرستان است.
نوجوانانی که به گردشگری و تورسیم علاقه زیادی دارند میتوانند در مقطع هنرستان وارد رشته هتلداری شوند. این افراد همچنین پس از کسب دیپلم میتوانند از طریق دانشگاههای علمی کاربردی مدرک کاردانی خود را نیز اخذ نمایند.
حتی امکان ادامه تحصیل برای آنها بهصورت کارشناسی ناپیوسته نیز فراهم است. در مقطع هنرستان این هنرآموزان با مفاهیم پایهای هتلداری و اصول ابتدایی آن آشنا خواهند شد تا در دانشگاه بتوانند موفقتر عمل کنند.
تحصیل در رشته هتل در دانشگاه
دانشآموزان تمامی رشتههای نظری و رشته هتلداری هنرستان میتوانند پس از کنکور رشته هتلداری در دانشگاه را انتخاب کنند سپس برای کارشناسی یا کاردانی وارد دانشگاه شوند.
برخی از دانشگاههای ایران امکان نامنویسی در رشته هتلداری را بدون کنکور نیز برای علاقهمندان فراهم کردهاند تا آنها بتوانند از خدمات دانشگاه بدون نیاز به آزمون ورودی بهرهمند شوند. ملاک این دانشگاهها برای نامنویسی سوابق تحصیلی شما خواهد بود.
دروس هتلداری در دانشگاه شامل چه مواردی است؟
دانشجویانی که در رشته هتلداری تحصیل میکنند برای مقطع کارشناسی باید ۱۳۳ واحد را بگذارنند و این دوره برای آنها ۴ سال طول خواهد کشید.
دوره کاردانی نصف این تعداد واحد و زمان است. رشته هتلداری در دانشگاه دروس اصلی و تخصص بسیاری را شامل میشود. از آشپزی و حسابداری گرفته تا مردمشناسی و نقشهخوانی.
در این رشته دانشجویان تخصصهای گوناگونی را به شکل مقدماتی فرا میگیرند تا بعداً بتوانند در سمت اصلی خود آنها را تقویت کنند. در این دوره آنها یک زبان دوم را نیز فرا خواهند گرفت که انتخاب اول اکثر دانشجویان زبان انگلیسی است.
فراگیری دانش هتلداری بهصورت خصوصی
تحصیل آکادمیک در این رشته میتواند به شما کمک کند که در آینده راحتتر جذب بازار کار شوید. اما اگر نتوانستید تحصیلات خود را به شکل آکادمیک پیش ببرید نیاز نیست نگران باشید.
دورههای تخصصی هتلداری امروز برگزار میشود که در پایان دوره به شما مدرک نیز اعطا خواهد شد. این دورهها از برخی دانشگاهها حتی کیفیت بهتری دارند و مورد قبول هتلهای بسیاری خواهند بود.
اگر بخواهید در خارج از کشور مشغول به کار شوید نیاز به مدرک دانشگاههای برتر کشور یا مدارک بینالمللی خواهید داشت. بهترین کار مکاتبه با هتل مد نظر در خارج از کشور و اطلاع از شرایط کار آنها است.
فارغالتحصیلان هتلداری چگونه وارد بازار کار میشوند؟
پس از اینکه فارغالتحصیلان این رشته دانش کافی را فرا گرفتند آماده ورود به بازار کار هستند. هتلداری پوزیشنهای مختلفی را شامل میشود که شما باید بسته به مهارت و علاقه خود در یکی از این پوزیشنها کار خود را آغاز کنید.
با مدرک کاردانی هم میتوان در برخی از هتلها مشغول به کار شد؛ اما با مدارک تحصیلی بالاتر قطعاً شانس شما برای کسب موقعیتهای شغلی بهتر، بیشتر خواهد بود. ساعات کاری هتل نسبتاً سنگین است و تعطیلات را نیز شامل میشود. چراکه در تعطیلات هتل شلوغتر هم خواهد شد.
هتلدار باید چه مهارتهایی داشته باشد؟
مجموعهای مهارتها نیاز است تا شما بتوانید بهعنوان یک هتلدار در شغل خود موفق باشید. اکثر این مهارتها را در دوران تحصیل خود بهصورت مقدماتی فرا میگیرید.
چیزی که اهمیت دارد کسب تجربه برای این مهارتها و تقویت آنها است. پیشنهاد میشود که در این شغل مهارتهای برقراری ارتباط و روابطعمومی خود را تا حد زیادی تقویت کنید و بهجز زبان انگلیسی یک زبان سوم نیز یاد بگیرید.
افرادی که میخواهند در ایران کار کنند معمولاً عربی را انتخاب خواهند کرد. انتخاب مهاجرین نیز معمولاً زبانهای فرانسوی یا آلمانی است.
آینده شغلی هتلداری چگونه است؟
ایران کشوری توریستی است و روزبهروز هم به تعداد هتلها افزوده میشود. هنوز بسیاری از شهرهای کوچک ایران هتلهای سطح بالا ندارند و از اقامتگاههای کمکیفیت استفاده میکنند.
در آینده هتل گرندهای امروزی که خدمات سطح بالایی ارائه میدهند به هتلهای فوق لوکس تبدیل میشوند و هتلهای سطح متوسط جای مهمانخانهها و اقامتگاههای کمکیفیت را خواهند گرفت.
بههمین دلیل در آینده نیاز زیادی به تحصیلکردههای رشته هتلداری خواهد بود. این رشته برای مهارت نیز یک گزینه عالی محسوب میشود. بسیاری از افراد توانستند با تکیه بر مهارتهای خود به کشورهای توریستی مهاجرت کنند و در آن به شغل هتلداری مشغول شوند.
موقعیتهای شغلی رشته هتلداری چیست؟
موقعیتهای مختلف برای این شغل وجود دارد. اگر شما در این رشته درسخوانده باشید حتماً میدانید که دروس اصلی و تخصصی سعی دارند که مقدماتی از پوزیشنهای مختلف به شما ارائه بدهند.
به طور خلاصه شما میتوانید در هتل در موقعیتهای مختلفی مشغول به کار شوید که عبارت است از:
- مسئول پذیرش هتل: کارکنان این بخش باید از روابطعمومی بسیار بالایی برخوردار باشند. این بخش از هتل همانند پیشانی هتل است و هر ضعفی ابتدا از آن دیده میشود.
- اتاقدار: اتاقدار باید به تمیزکردن اتاقها، راهرو و اموری از این دست مشغول شود.
- مسئول طبقات: سوپروایزر یا مسئول طبقات باید بر عملکرد اتاقدار نظارت کند و با دیگر بخشها برای ارائه خدمات هماهنگ شود.
- میزآرا: مسئول چیدمان میز برای جشنها و مراسمهای خاص هتل.
- بخش البسه: مسئول نظافت و شستوشوی البسه و ملافههای هتل
البته موقعیتهای بسیاری دیگر نیز وجود دارند که نمیتوانیم بهدلیل محدودیت مقاله همه آن را ذکر کنیم.
جمعبندی
ممنونیم که تا انتها همراه فلای تودی بودید. در این مقاله راهنمای ورود به صنعت هتلداری را خدمت شما ارائه دادیم و مسیر این موقعیت شغلی را برای شما روشن کردیم. راههای مختلفی برای ورود به این صنعت وجود دارد و دانشگاه مرسومترین آن است.
هر چقدر که مهارتهای بیشتری داشته باشید راحتتر جذب بازار کار خواهید شد و شانس شما برای مهاجرت از طریق این شغل هم بیشتر است. امیدواریم از مطالب داخل مقاله بیشترین استفاده را کرده باشید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد