6 - 03 - 2025
راهکارهای پیشگیری از کمردرد در سفر
دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران با این توصیه که استفاده از زردچوبه میتواند در طول روزهداری باعث کاهش دردها شود، گفت: سفرهای طولانی با وسیله نقلیه برای افرادی که کمردرد دارند و با نشستن طولانی همراه است باعث کاهش خونرسانی به دیسکهای کمری میشود لذا توصیه میشود هر ۳۰ تا ۴۵دقیقه یک توقفی صورت بگیرد و افراد پیادهروی داشته باشند و حرکات کششی انجام دهند.
دکتر محمدحسین دلشاد، فلوشیپ درد و عضو هیاتعلمی دانشگاه علومپزشکی البرز با اشاره به نزدیک شدن به عید نوروز و موضوع خانهتکانی گفت: بعد از ایام تعطیلات بیشترین مراجعان به کلینیکهای درد افرادی هستند که قبل از عید درگیر خانهتکانی بودند یا با وسیلههای نقلیه مسافت طولانی داشتهاند.
وی درباره اینکه مصرف کدام داروها روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان را ممنوع میکند افزود: کمآبی یکی از عوامل خطری است که در بیمارانی که کمردرد دارند وجود دارد زیرا کمآبی باعث کاهش ارتفاع دیسک کمر میشود.
دلشاد بیان کرد: در ماه رمضان امسال یک بازه حدود ۱۱ساعته از افطار تا سحر، وجود دارد که زمان مناسبی برای تغذیه افراد خواهد بود همچنین افراد میتوانند در این بازه زمانی مصرف داروهای خود را داشته باشند.
دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد در ایران اضافه کرد: بیشترین دارویی که برای دردهای مزمن در تمام دنیا استفاده میشود داروهای استروئیدی هستند که مردم به عنوان مسکن آنان را میشناسند.
این فلوشیپ درد ضمن توصیه اینکه استفاده از این داروها با شکم خالی مطلوب نیست عنوان کرد: این داروها باید بعد از غذا مصرف شوند تا موثر باشند. سلبرکس دارویی است که عوارض گوارشی افراد با مصرف آن کاهش پیدا میکند و افراد میتوانند برای دردهای مزمن خود از این دارو استفاده کنند.
وی در پاسخ به این سوال که برای کنترل دردهایی که در طول روز در ماه رمضان به سراغ افراد میآید چه باید کرد، افزود: توصیه میشود افرادی که درحال مصرف قرصهای مسکن هستند از داروی دیکلوفناک آهسته رهش در زمان سحر استفاده کنند.
دلشاد درباره مصرف مسکنهای تزریقی یا شیاف در ماه رمضان گفت: از لحاظ شرعی هیچ مشکلی بابت مصرف این نوع داروها وجود ندارد و در طول زمان روزهداری میتوان از آنان استفاه کرد.
وی با بیان اینکه ۸۰درصد افراد در طول زندگی به کمردرد دچار میشوند، گفت: دردهای اسکلتی شایعترین دردها هستند و بعد از سرماخوردگی دومین علل مراجعه افراد به کلینیکها کمردرد است.
وی درباره سفرهای طولانی با وسیله نقلیه برای افرادی که کمردرد دارند اضافه کرد: نشست طولانی باعث کاهش خونرسانی به دیسکهای کمری میشود لذا توصیه میشود هر ۳۰ تا ۴۵دقیقه یک توقفی صورت بگیرد و افراد پیادهروی داشته باشند و حرکات کششی انجام دهند.
این فلوشیپ درد درباره رژیمهای غذایی برای کنترل و کاهش التهابهای درد در افراد نیز اظهار کرد: مهمترین موضوعی که شخص روزهدار در این بین نیاز دارد مصرف آب و چند ویتامین است مانند ویتامین «د» بهعنوان یک فاکتور مهم که کاهش آن باعث اسپاسم عضلاتی و گرفتگی مفاصل میشود همچنین کاهش ویتامین «سی» در بدن باعث دردهای اسکلتی عضلانی میشود لذا توصیه میشود این ویتامین نیز مصرف شود.
دلشاد همچنین درباره استفاده از داروهای گیاهی توصیه کرد که استفاده از زردچوبه میتواند در طول روزهداری باعث کاهش دردها شود.
وی اضافه کرد افرادی که دچار دردهای ناشی از سردرد مانند میگرن هستند درد آنان ارتباط تنگاتنگی با رژیم غذایی دارد و گرسنگی میتواند باعث سردرد شود.
دلشاد تصریح کرد: افرادی که دچار درد ستون فقرات و مفاصل در شرایط هشدار هستند باید مورد توجه قرار بگیرند. همچنین موضوع بیاختیاری ادرار و دردهای مزمن بهدلیل کمآبی دیسکها نیز باید اهمیت داشته باشند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد