27 - 11 - 2022
راه تعامل با ایران؛ گفتوگو از جایگاه برابر و اعتمادسازی
گروه ایران- مراسم تحلیف حجتالاسلام حسن روحانی، رییسجمهور روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر اینکه محمدرضا رحیمی بهجای محمود احمدینژاد به مجلس آمد سیدمحمد خاتمی از حامیان حسن روحانی نیز غایب بود اما آیتالله صادق آملیلاریجانی رییس قوه قضاییه، آیتالله هاشمیرفسنجانی، آیتالله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، سردار فیروزآبادی، موحدیکرمانی، حجتالاسلام ناطقنوری رییس بازرسی دفتر مقام معظم رهبری، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، اسحاق جهانگیری، سردار سرلشگر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، سردار اسماعیل احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی، بختیاری وزیر دادگستری، پورمحمدی رییس بازرسی کشور، سیدرضا اکرمی و علی عسگری در این مراسم حضور داشتند.
همچنین امام علی رحمانف رییسجمهور تاجیکستان، نور سلطان نظربایف رییسجمهور قزاقستان، حامد کرزای رییسجمهور افغانستان، میشل سلیمان رییسجمهور لبنان، سرژ سرکیسیان رییسجمهور ارمنستان، بردی محمداف رییسجمهور ترکمنستان، خضیر خزاعی کفیل ریاستجمهوری عراق، کیم یونگ نام رییسجمهور کره شمالی، جان درامانی ماهاما رییسجمهور غنا، فاوره گناسینگبه رییسجمهور توگو و حسن عمرالبشیر رییسجمهور سودان در مراسم تحلیف حسن روحانی حضور داشتند.ژوستن کومبا رییس مجلس کنگو، ایلگیزر صابراف رییس مجلس ازبکستان، عبدالقادر بنالصالح رییس سنای الجزایر، پاندیکار امین رییس مجلس مالزی، سرگئی ناریشکین رییس دومای دولتی روسیه، محمد احمد المرا رییس مجلس امارات متحده و اوگتای اسداف رییس مجلس آذربایجان نیز در مراسم تحلیف شرکت کرده بودند.وائل الحلقی، نخستوزیر سوریه و بارناباس دلامیمی نخستوزیر سوازیلند هم در مراسم تحلیف حاضر شده بودند.خاویر سولانا نماینده پارلمان اتحادیه اروپا، معاون سازمان کنفرانس اسلامی، ماهاتیر محمد نخستوزیر اسبق مالزی، عمار الحکیم رییس مجلس اعلای عراق، نیچروان بارزانی نخستوزیر اقلیم کردستان عراق و یانکوبیش نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور افغانستان نیز به عنوان مهمان ویژه در مراسم شرکت داشتند.
پایبندی به قانون را محور فعالیت قوه مجریه قرار دهید
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم تحلیف دکتر حسن روحانی، رییسجمهور ایران به عنوان اولین سخنران گفت: متاسفانه شاهد هستیم که حقوق ملت فلسطین و حق اساسی آنان را برای راحتی اشغالگران اسراییلی به مزایده میگذارند و بارها این موضوع در قالب مذاکرات صلح تکرار میشود و به قول مارکس «تاریخ دائم در حال تکرار است گاه به صورت تراژدی و گاه به صورت کمدی» و آیا باز هم در این شرایط باید مسلمانان را به صلحطلبی موعظه کنیم و آیا مسلمانان جهان و ملت فلسطین حق دارند که به این نصایح توجه کنند.وی با اشاره به مناقشات جریانهای افراطی در جهان اسلام بیان کرد: نمود دیگر این مشکل مناقشاتی است که جریانهای افراطی و تندرو منحرف در عراق، مصر، روسیه، پاکستان و لبنان میآفرینند و دست به جنایاتی میزنند که باعث مشکل و ناامنی در منطقه و جهان شده است و بیشک انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی در جهت پاسخگویی به این مناقشات و دردهای مزمن جهان و با رهنمودهای امام ظهور کرد.
لاریجانی ادامه داد: جمهوری اسلامی با اصول مردمسالاری و تصمیمگیری مردم برای خود، سعادت معنوی و اخلاقی، توسعه اقتصاد اسلامی، استقلال سیاسی و عزتمدارانه، آزادی اندیشه و تفکر و وحدت و رفع ظلم و ایجاد عدالت ظهور کرده است.وی در بخش دیگری از سخنانش انتخابات را تنها طریق مردمسالاری واقعی دانست و گفت: باید از مقام معظم رهبری سپاسگزار باشیم که در طول زعامت خود بر همان مسیر امام خمینی(ره) در صیانت از دموکراسی و حقوق اسلامی انسانها، حرکت کردهاند و همواره بر حضور مردم در تعیین سرنوشت خود تاکید داشتند.
رییس قوهمقننه در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم تحلیف ریاستجمهوری با آرزوی توفیق برای رییسجمهور یازدهم خاطرنشان کرد: برای جناب آقای روحانی آرزوی توفیق و موفقیت دارم و به ایشان عرض میکنم که پایبندی به قانون را محور فعالیت قوهمجریه قرار دهند، چراکه بیاعتنایی به قانون، نه توسعه پایدار را ایجاد میکند و نه عدالت در آن شکل میگیرد و نه اینکه در شرایط بیاعتنایی به قانون زندگی مردم قابل پیشبینی میشود.
وی تصریح کرد: توسعه کشور در دهه عدالت کشور براساس عمل به قانون است و قطعا تصمیمات عجولانه و روزمره در درازمدت موجب بههم ریختگی اقتصادی میشود و لازم است با تدبیر رونق تولید داخل را که علاج مشکلات اقتصادی کشور است، مدنظر قرار دهیم.لاریجانی تاکید کرد: امروز و در شرایط فعلی کشور صنعت، کشاورزی و تولید نیازمند حمایت جدی است و قطعا میتوان از رهگذر این حمایتها کشور را از مشکلات کنونی مانند تورم و گرانی خارج کرد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مجلس به عنوان پایگاه مردمسالاری در این چارچوب همهگونه همکاری صمیمانه با دولت جدید خواهد داشت و امیدوارم کابینه آینده نیز از ظرفیت کافی برای تحقق فعالیتها در کشور برخوردار باشد.
پشتیبان گسترش عدالت باشید
آیتالله آملی لاریجانی، رییس دستگاه قضا نیز طی سخنانی در مراسم تحلیف حسن روحانی تصریح کرد: به رییسجمهور جناب آقای حجتالاسلام والمسلمین روحانی تبریک میگوییم که در این مراسم تحلیف دوره سیاسی جدیدی را آغاز میکنند. متن سوگند رییسجمهور بسیار مهم است. در قسمتهایی از سوگند به مذهب رسمی کشور و قانون اساسی اشاره شده که بسیار حایز اهمیت است. نظام و مذهب دارای اهمیت زیادی است و همچنین یک ضرورت است.
آملی لاریجانی افزود: ایمان به خدا و تسلیم در برابر او نحوه خاصی از حیات را میطلبد که اصول این حیات خاص در کتاب الهی آمده است که سنت پیامبر و روایات مبین آن وجود دارد. حیات طیبه حیات خاص مومنان است و حیاتی است که نظام جمهوری اسلامی به دنبال آن است.
وی خاطرنشان کرد: بندهایی از قانون اساسی به سنگینی وظایف دولتمردان در جمهوری اسلامی اشاره میکند که میفهمیم این وظایف چقدر سنگین و حایز اهمیت هستند بنابراین حاکمیت شامل همه قواست بنابراین همه قوای کشور مسوول هستند.رییس قوه قضاییه افزود: جمهوری اسلامی ایران در حین احترام به سایر ملل، راه زندگی و حیات خویش را بر اساس آموزههای دینی پیدا کرده است. آموزههای قرآنی به عقل و عقلانیت تاکید میکند که در بند دوم قانون اساسی جمهوری اسلامی به آن اشاره شده است بنابراین در تاکید قرآن به عنوان معارف حق برای مسلمانان تردیدی نیست و باید توجه داشت عقل و عقلانیت، عقل مدرنیته نیست بلکه عقلی بابنیان است چه در بعد نظری و چه در بعد عملی.
آملی لاریجانی اظهار کرد: این خردمندی و عقلانیت جدا از عقلانیت مدرنیته است که در دنیا مطرح است. عقلانیت مدرنیته عقلانیتی ابزاری است، عقلانیتی حسابگراست.
آیتالله صادق آملی لاریجانی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به تصریح موضوع حقوق شهروندی در قانون اساسی گفت: حقوق شهروندی و حقوق بشر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نقش پررنگی دارد و بنیانهای این حقوق در معارف اسلامی است.
وی ضمن بیان روایاتی از پیامبر اکرم (ص) و امام علی(ع) گفت: ما به دینی منتسب هستیم که اولیای آن قریب به ۱۴۰۰ سال پیش حقوق بشر را به رسمیت شناخته و به آن عمل کردهاند و اکنون قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ملهم از همین معارف است.
رییس قوه قضاییه گفت: طبق اصل «۱۹» قانون اساسی مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
وی ادامه داد: ما در رعایت حقوق بشر به سخنان مدعیان حقوق بشر که زندان ابوغریب و زندان گوانتانامو برپا میکنند کاری نداریم بلکه به رسول خدا و امیرالمومنان علی (ع) شهید عدالت اقتدا میکنیم که رفتار و گفتارشان ترجمان وحی بود.
آملی لاریجانی با اشاره به موضوع اقتصاد و وضع معیشت مردم گفت: این امر از امور مورد توجه قانون اساسی بوده به طوری که فصل چهارم قانون اساسی مربوط به اقتصاد و امور مالی است.
وی افزود: امروز کشور شرایط ویژهای دارد و تحریمهای ظالمانه مشکلاتی را برای خانوادهها ایجاد کرده است؛ گرچه با صلابت مردم و تدبیر مسوولان به حول و قوه الهی از این تحریمها هم عبور خواهیم کرد، چنانچه در طول ۳۰ سال گذشته انقلاب اینگونه بوده است و این تحریمها را به فرصت تبدیل خواهیم کرد ولی به هرحال شرایط ویژه، تدابیر ویژه و همت عالی میطلبد.
رییس قوه قضاییه گفت: با توجه به نکاتی که گفته شد، به رییسجمهور محترم برادر مکرم جناب آقای دکتر سیدحسن روحانی که خود شخصیتی فهیم، مدبر و برخاسته از حوزه و دانشگاه است، عرض میکنم در سوگند شرعی و قانونی که به موجب اصل «۱۲۱» قانون اساسی به عمل میآورید ملتزم میشوید که پاسدار قانون اساسی و مذهب اصلی کشور و نظام جمهوری اسلامی باشید و خود را وقف خدمت به مردم و ترویج دین و اخلاق کنید و پشتیبان گسترش عدالت باشید.
آملیلاریجانی با بیان اینکه در نکتههایی که گذشت، عمق التزام یادشده تا حدی روشن شده است، گفت: از خداوند قادر متعال توفیق جنابعالی را در انجام این وظایف خواستارم و امیدوارم با همکاری و تعامل سازنده بین همه قوا، فصل نوینی در اعتلای نظام جمهوری اسلامی و خدمترسانی به ملت شریف بصیر ایران گشوده شود و دوام عمر الهی و توفیقات مقام معظم رهبری حضرت آیتالله خامنهای را مسالت میکنم.
تلاشمان معطوف به مهار جنگطلبان خواهد بود
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی سخنران بعدی بود که در پشت تریبون قرار گرفت و در مراسم تحلیف خود در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: باور دارم تشکیل دولت راستگویان، امانتداران، اخلاقمداران و مردمداران نزدیکترین مسیر برای پیروی از پیامبر رحمت است.
روحانی در ادامه با اشاره به اهمیتی که امام راحل به رای مردم میدادند، گفت: رهبر فقید انقلاب اسلامی و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران میزان را رای مردم اعلام کردند و امروز به اعتبار رای مردم و امضای آن از سوی مقام معظم رهبری متعهد به انجام وظایفی میشوم که فراتر از توان و ظرفیت هر شخص حقیقی است.
رییسجمهور اضافه کرد: در هفتههای گذشته در مورد پیامهای صندوق رای بسیار تامل کردم؛ مردم در این انتخابات به وضوح مشخص کردند که به کدام مشی و اندیشه پای میفشارند و آن را ادامه راستین آرمانهای انقلاب میدانند.
وی همچنین گفت: همه آنهایی که به اینجانب رای دادند و دیگرانی که به دیگران رای دادند یا حتی کسانی که پای صندوقهای رای نیامدند، همه شهروندان ایرانی هستند و از حقوق برابر شهروندی برخوردارند. دولت تدبیر و امید خود را مکلف میداند که خواستههای قانونی همه آنها را مدنظر قرار دهد.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه «من نماینده همه مردم ایران هستم»، اظهار کرد: سرمایه این دولت در مسیر پیش رو اتکا به خداوند، اعتماد به مردم گرانقدر ایران و بهرهگیری از تمام سرمایههای طبیعی و انسانی این مرز و بوم است.
روحانی افزود: مردم ایران به اعتدالگرایی و دوری از افراط و تفریط رای مثبت دادهاند بنابراین کانون فکری و اجرایی دولت نیز بر محور اعتدال و عقلانیت خواهد بود.
وی در ادامه به تعریف اعتدالگرایی پرداخت و تصریح کرد: اعتدالگرایی به معنای توازن میان آرمانها و واقعیتهاست، ترجیح منافع ملی بر منافع حزبی و جناحی است. اعتدالگرایی بر اجماع ملی، قانونگرایی و بردباری در تعاملات سیاسی تاکید دارد و بنیان این موضوع را فاصله گرفتن از تخیل، توهم، تمرکز و تفکر، برنامه، شفافیت و استفاده از تخصصها میداند.
رییسجمهور اضافه کرد: دولت تدبیر و امید نهایت اهتمام خود را به کار میبرد که بر مبنای اهداف و روشهای عقلایی متناسب با واقعیتهای موجود اعتدال را شالوده عملکرد و مدیریت کشور قرار دهد، تهدیدها را کاهش و فرصتها را افزایش دهد. اعتدالگرایی بر موضوع رعایت اخلاق و مدارا اصرار میکند و از طریق گفتوگو، تفاهم و تدوین برنامههای کوتاهمدت و میانمدت سعی میکند که شکافهای اقتصادی و اجتماعی را به حداقل ممکن برساند. دولت تدبیر و امید بر حاکمیت قانون، رعایت حقوق و آزادیهای همه شهروندان و پاسخگویی به جامعه تاکید دارد.
وی در ادامه سخنان خود گفت: مردم تغییر و تحول و تعالی میخواهند، مردم میخواهند از فقر و تبعیض به دور باشند، مردم میخواهند کرامت داشته باشند و در فضای آزاد، معنوی و عقلانی زندگی کنند.
رییسجمهور اضافه کرد: پدران و مادران جامعه ما در پی آیندهای مطمئن برای فرزندان خود هستند و جوانان ما فرصت شکوفایی، کار و ابتکار میخواهند. مردم ما میخواهند بهتر زندگی کنند و عزت و زندگی باثباتی داشته باشند و جایگاه شایسته خود را در میان ملتها باز یابند.
روحانی با بیان اینکه زنان از اول انقلاب بر مبنای اندیشه امام خمینی دوشادوش مردان در جهت توسعه کشور حضوری همهجانبه داشتهاند، خاطرنشان کرد: انتخابات ۲۴ خرداد جلوهگاه دیگری از این شگفتیآفرین بود. دولت تدبیر و امید به دنبال استیفای حقوق زنان و ایجاد فرصتهای برابر برای زنان است.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف کلیدی دولت، مبارزه با فساد و تبعیض خواهد بود، خاطرنشان کرد: همه مسوولان دستگاهها باید دست به دست هم دهند تا با فساد مبارزه شود. اگر با فساد مبارزه کنیم فعالیت اقتصادی مردم معنا پیدا میکند، از منابع ملی به درستی استفاده میشود، شایستهسالاری گسترش مییابد و عدالت و شکوفایی اقتصادی به ارمغان آورده میشود، در چنین شرایطی فقر و تبعیض از جامعه رخت میبندد.رییسجمهور همچنین اظهار کرد: یکی از رویکردهای دولت تدبیر و امید، زمینهسازی برای مشارکت گسترده مردم است. در این رویکرد کارآمدی، شفافیت، فراهم کردن زمینه کسب و کار مناسب، ترویج فرهنگ کارآفرینی، تقویت سرمایه اجتماعی، دستیابی فزآینده به علوم و فنون و تامین رفاه عمومی اساس سیاستگذاریها خواهد بود.
صلح و ثبات منطقه
روحانی در ادامه با بیان اینکه دولت به دنبال کاستن رنجها و افزودن شادیهای مردم است، خاطرنشان کرد: برای تحقق چنین هدفی، قدرت و ثروت ملی را باید افزایش دهیم و خرد جمعی را مبنای تصمیمگیری قرار دهیم. باید به بخشهای غیردولتی اعتماد کرده و تصدیگری دولت را کاهش دهیم. ما باید به مردم اعتماد کنیم و با آنها صادق باشیم و شرایطی را فراهم آوریم که خود مردم مسوولیت را بپذیرند. چنین چارچوبی موجب افزایش اخلاق عمومی میشود. دولت باید ساختارها را اصلاح کند تا مردم بتوانند رشد کنند و توسعه ملی را فراهم آورند.
وی همچنین با بیان اینکه یکی از سرمایههای کشور وجود اقلیمهای مختلف فرهنگی است، افزود: ایرانیان آموختهاند که دوشادوش هم با افتخار زندگی کنند. در زمینه توسعه نقاط مختلف کشور اقدامات زیادی انجام شده، اما هنوز هم کاستیها و نارساییهایی وجود دارد. دولت تدبیر و امید بر این مبناست که زمینه استیفای حقوق افراد این مناطق را فراهم آورد و ارتقای کرامت و خلاقیتهای فرهنگی و اجتماعی همه هموطنان را سرلوحه کار خود قرار دهد.
رییسجمهور افزود: امروز مردم نسبت به مشکلات کشور هم آگاهی و هم دغدغه دارند اما همین مردم با حضور پرشور در انتخابات ۲۴ خرداد برای کشور امید آفریدند.
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با مورد توجه قرار دادن مسایل مربوط به حوزه سیاست خارجی اظهار کرد: من با قاطعیت تمام و به عنوان منتخب مردم اعلام میدارم، جمهوری اسلامی ایران در پی صلح و ثبات منطقه است.
وی با تاکید بر اینکه ایران لنگرگاه ثبات در این منطقه پرآشوب قلمداد میشود، افزود: ما در پی تغییر مرزها و دولتها نیستیم. نظام سیاسی هر کشور به خواست و اراده عمومی مردم آن کشور بستگی دارد و ما با هرگونه دگرگونی در نظامهای سیاسی از طریق مداخلات خارجی مخالفیم و به کارگیری زور را نقطه مقابل مردمسالاری و حق تعیین سرنوشت ملتها میدانیم.
رییسجمهور همچنین با تاکید بر اینکه مخالفت و ستیز با هرگونه زورگویی، سلطه و تجاوز مخصوصا تعرض نظامی جزیی از فرهنگ اسلامی، انقلابی و ایرانی ماست، خاطرنشان کرد: آرامش و ثبات در همه مناطق پیرامونی ما نه فقط یک آرزوی خاص، بلکه نیاز و ضرورتی همهجانبه برای جمهوری اسلامی ایران است.
روحانی اظهار کرد: تلاش همهجانبه برای پایان دادن به ناآرامیها، برادرکشیها، خشونتهای فرقهای و قبیلهای و بیعدالتیها در هر نقطهای از جهان خواست قطعی همه ملتها در جامعه جهانی امروز است. در جهان به هم پیوسته کنونی، هیچ قدرتی نمیتواند امنیت خود را از طریق ایجاد وحشت و ناامن کردن دیگران به دست بیاورد.
رییسجمهور ضمن اینکه رفاه، امنیت و توسعه را کالاهای جهانی و غیرقابل انحصار دانست، گفت: در تعاملات بینالمللی، دولت تلاش خواهد کرد تا با ایجاد اعتماد متقابل بهتر و بیشتر، بین ایران و کشورهای منطقه و جهان امنیت ملی و پیرامونی خود را گسترش دهد.
وی با بیان اینکه شفافیت، کلید گشودن باب اعتماد است، افزود: شفافیتی که از آن سخن میگوییم نمیتواند یکطرفه و بدون ساز وکارهای اجتماعی و عملی در روابط دوجانبه و چند جانبه باشد.
روحانی همچنین با بیان اینکه تنشزدایی، ایجاد اعتماد متقابل و تعامل سازنده مسیر حرکت ما را روشن خواهد کرد، گفت: با صراحت تاکید میکنم که ایران هیچگاه سرجنگ با دنیا نداشته است و ما تمامی تلاشهای خود را معطوف به مهار جنگطلبان و جنگافروزان خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه ایران بهای سنگینی برای استقلال خود پرداخت کرده است و همچنان برای عزت و سربلندی خود ارزش فراوانی قائل است، افزود: اگرچه تحریمها فشار اقتصادی زیادی به مردم وارد کرده است اما مشارکت فعال مردم در این انتخابات نشان داد که آنها در حراست از حقوق منافع ملی خود جدی و هوشیار هستند.
رییسجمهور گفت: ملتی را که با برخورداری از انسجام ملی و با مشارکت گسترده و در کمال آرامش و امنیت در انتخابات شرکت میکند نمیتوان با تحریم به تسلیم واداشت یا به جنگ تهدید کرد.
روحانی در ادامه سخنانش در جمع مهمانان شرکتکننده در مراسم تحلیف خود در ادامه تشریح اصول سیاست خارجی دولت یازدهم گفت: تنها راه تعامل با ایران، گفتوگو از جایگاه برابر و اعتمادسازی متقابل و احترام دوجانبه و کاستن از خصومتهاست.
این سخنان حسن روحانی با استقبال نمایندگان مجلس و حاضران مراسم و تشویق و فریادهای «احسنت» آنها همراه بود.
وی در ادامه افزود: تعامل سازنده براساس احترام متقابل و از موضع برابر مبنای روابط ما با سایر کشورها را تشکیل میدهد و متناسب با رفتار و برخورد طرفهای مقابل در جهت بهبود و ارتقای روابط حرکت میکنیم.
رییسجمهور تاکید کرد: به صراحت میگویم اگر پاسخ مناسبی میخواهید، نه با زبان تحریم بلکه با زبان تکریم با ایران سخن بگویید. (تشویق و احسنت مهمانان)
وی با بیان اینکه «در خاتمه سخنان خود دست همکاری را به سمت تمام نهادها و دستگاههای مسوول در کشور دراز میکنم»، گفت: دولت تدبیر و امید برای تحقق اهداف عالی کشور و افزایش شوکت ایران و کرامت ایرانیان به همفکری، همراهی و هماندیشی همه مردم و مسوولان نیازمند است.
روحانی با اشاره به اهمیت دفاع از منافع ملی و پاسخگویی به خواستههای ملت ایران و تلاش در جهت ساختن آیندهای بهتر تصریح کرد: همگی باید قدر این فرصت را بدانیم و نکند که سرگرم حاشیهها شویم و هدف را گم کنیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: خداوند متعال به این دولت و اعضای آن توفیق دهد که با پیشبرد اهداف، خدمات ارزندهای را به ملت ایران ارایه کنند. از ملت ایران و نمایندگان محترم مجلس میخواهم که با مشورت و با توصیه به عدل مرا در این امر بزرگ یاری دهند.
روحانی اعلام کرد: با انجام بررسیهای لازم، ارزیابیهای لازم و هماندیشی و مشورت با صاحبنظران و تشکلهای علمی و تخصصی و در راستای اجرای اصل «۱۳۳» قانون اساسی در همین جلسه اسامی وزرا به همراه زندگینامه آنها، برنامههایشان و همچنین خط و مشی و اصول کلی دولت را در جهت اخذ رای اعتماد به مجلس شورای اسلامی تقدیم میکنم.
رییسجمهور اسامی پیشنهادی کابینه را تقدیم مجلس کرد
حسن روحانی اسامی وزرای پیشنهادی خود را به همراه زندگینامه، خط مشی و عملکرد آنها جهت اخذ رای به رییس مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.علی لاریجانی با تشکر از رییسجمهور گفت: آقای روحانی دو هفته فرصت داشتند تا وزرای پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کنند اما امروز این کار را کردند و ما باید این کار ایشان را به فال نیک بگیریم و امیدواریم کارهای دولت با همین سرعت ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: من از ایشان تشکر میکنم و اسامی وزرا و مشخصات آنها تکثیر و در اختیار نمایندگان قرار میگیرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد