5 - 02 - 2024
راه هموار دولت سیزدهم برای بورس
بورس در دولت سیزدهم بر قول خود بر عدم تکرار آنچه در سال ۹۹ بر سهامداران این بازار گذشت، استوار مانده و با برخی اقدامات ساختاری از جمله صندوقهای گواهی سپرده، صندوق تضمین اصل سرمایه و برخی اقدامات اساسی دیگر امید، اعتبار و اعتماد به این بخش را بازگرداند و نوسان در این بازار جزئی از ذات آن محسوب میشود. به گزارش شادا، مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۱۴/۱۱/۱۴۰۲ روزنامه «جهانصنعت» با تیتر «دستاندازهای دولت برای بورس» مطالبی را برای تنویر افکار عمومی منتشر کرد.
دولت سیزدهم در روزهای آغاز به کار خود قول عدم تکرار آنچه در سال ۹۹ بر تالار شیشهای گذشت را داد و تاکنون نیز با اصلاحات و عملکردهای ساختاری بر این عهد استوار مانده است. نوسان و افت و خیز در بازار بورس در همه جای دنیا متاثر از تحولات بیرونی داخلی و بینالمللی وجود دارد، اما دولت سیزدهم، ابزارها و ظرفیتهای جدیدی را به کمک بازار سرمایه ایجاد کرده است.
گواهی نفتخام، گواهی سپرده شمش طلا، ایجاد صندوق املاک و مستغلات جهت فروش متری مسکن، گواهی سپرده میعانات گازی، عرضه سکه در بورس کالا و بازار متشکل، ایجاد صندوقهای سهامی تضمین اصل سرمایه و نیز ایجاد صندوقهای اهرمی از جمله این اقدامات بوده است. یکی از اقدامات ساختاری دیگر، ایجاد شرایط توثیق هوشمند سهام برای بازار سرمایه و سهامداران است که این مهم سه مزیت اصلی حفظ ثبات بازار سرمایه در شرایط کنونی برای تامین نیازهای مالی سهامداران، حفظ دارایی با ارزش سهامداران ضمن تامین اعتبار مورد نیاز و همچنین بهرهمندی از مزایای سهام در بازار بورس از قبیل سود سهام، افزایش سرمایه و حق رای در عین وثیقه بودن اصل سهام در این بخش محسوب میشود.
سازمان بورس در بخش واریز سودهای رسوبی از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا انتهای بهمن همین سال، برای ۳۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به مبلغ ۶ هزار و ۷۹۸ میلیارد تومان سود واریز کرد که ۳۱۰ شرکت ۴۳ درصد از این میزان را واریز کردهاند. همچنین بورس در دولت سیزدهم اقدام به ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری برای علاقهمندان و فعالان در این بخش کرد که این صندوقها اصل سرمایه سرمایهگذاران را تضمین میکنند. در واقع صندوق تضمین اصل سرمایه، یک روش سرمایهگذاری است که به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا همزمان با حفظ سرمایه اولیه خود، از سود بالا برخوردار شوند. این سود براساس تغییرات در شرایط اقتصادی کشور به دست میآید. در صورت وقوع افت بازار، با توجه به شرایط خاص، سرمایهگذاران هنوز هم قادر به بازیابی سرمایه اولیه خود هستند. آنچه در بالا گفته شد همه تلاشهای انجامشده در دولت سیزدهم برای بازگردان اعتبار و اعتماد از دست رفته به این بخش است و این رویه همچنان ادامه دارد.
پاسخ «جهانصنعت»
اشاراتی که در جوابیه وزارت اقتصاد نسبت به گزارش «دستاندازهای دولت برای بورس» آورده شده اشاره به سلسله سیاستهایی است که جزو وظایف ذاتی سیاستگذار و متولی بازار سرمایه برای بورس است.
در واقع چنین سیاستهایی در تمامی ادوار کموبیش اجرایی شده، اما شرایط کلان و بنیادی بازار سرمایه از ناحیههای دیگری همواره مورد تهدید و تحدید قرار گرفته است؛ اتفاقی که در دولت سیزدهم هم به دفعات تکرار شده است. بخشنامههای خلقالساعه و ناگهانی و بدون پیشآگاهی به دفعات از سوی دستگاههای مختلف و وزارتخانههای مختلف برای فعالان و ذینفعان بازار و شرکتها بورس صادر شده و زیانهای سنگینی را متوجه آنها کرده است که یکی از نمونههای متاخر آن تغییر فرمول نرخ خوراک پالایشیها بود که تبعات آن در قالب ریزشهای سنگین بازار تا همین روز گذشته هم ادامه داشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد