18 - 12 - 2022
رایزنی با رییسجمهور برای افزایش قیمت آب و برق
| گروه انرژی | با به تعویق افتادن اجرای گام دوم هدفمندی یارانهها، قیمت آب و برق در سال جاری تغییر نکرده و همچنان تعرفهها براساس نرخ سال ۱۳۸۹ باقی مانده اما وزارت نیرو به دنبال راهی برای تعدیل نرخ آب و برق در سال آینده است.
بر این اساس در حال حاضر تنها راه تعدیل قیمت آب و برق، هدفمندکردن یارانههاست اما در صورتی که گام بعدی هدفمندی اجرا نشود تعرفهها ثابت میماند؛
بر مبنای برنامهریزیهای صورت گرفته قیمت آب و برق باید در پنج سال به نرخ واقعی برسد، با توجه به اینکه نیمی از زمان در نظر گرفته شده باقی مانده باید در نظر داشت که تاخیر در تغییر تعرفه میتواند احتمال برخورد با شیب تند افزایش قیمت در اواخر پنج سال پیشبینی شده را قوت بخشد.
در همین حال وزیر نیرو در مورد تعدیل نرخ آب و برق در سال آینده اظهار کرد: به دنبال راهکار هستیم.مجید نامجو با تاکید بر اینکه برای تعدیل قیمت آب و برق در سال ۹۲ به دنبال راهکار هستیم به ایسنا گفت: قطعا با رییسجمهور راجع به این مسایل صحبت خواهیم کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: سعی میکنیم راهکارهایی پیدا کنیم اما فعلا غیر از هدفمندی راهکار دیگری نیست.
وزیر نیرو پیشتر اعلام کرده بود تنها مکانیسم افزایش قیمت آب و برق برای پوشش هزینههای تولید شرکتها قانون هدفمندی است و اگر هدفمندی یارانهها اجرا نشود مجبوریم تا پایان سال تحمل کنیم چرا که قیمت آب و برق تا پایان سال افزایش نمییابد.
وی همچنین از تشکیل کارگروهی متشکل از مجلس و دولت خبر داده بود که باید در آن تفاهمی صورت گیرد و در این مدت باقیمانده سال کار را پیش ببرند. به گفته وی، این کارگروه برای مدت باقیمانده سال برنامهریزی میکند که اگر قرار است هدفمندی اجرا شود، منابع مالی آن تامین و بستههای مختلف صنعت، نیرو ، هدفمندی و کارهایی که باید انجام شود در این بستهها با هم تلفیق شود.
نامجو همچنین تاکید داشت که باید همانند مرحله اول هدفمندی تمام کارهایی که انجام شد مجددا مرور شود و اگر هم نواقصی در مرحله اول هدفمندی است در مرحله دوم نواقص آن برطرف شود تا پس از این اقدامات مشخص شود مرحله دوم هدفمندی چه زمانی اجرا میشود.
این در حالی است که پیش از این معاونان وزیر نیرو در بخش آب و برق در سخنانی جداگانه تاکید کرده بودند قیمت آب و برق تا پایان سالجاری افزایش نخواهد یافت.
از سوی دیگر معاون وزیر نیرو با بیان اینکه زیان انباشته ۹۰ درصد شرکتهای توزیع برق به توانیر منتقل شده، گفت که زیان انباشته ۱۱ شرکت توزیع برق برای واگذاری به طور کامل مرتفع شده و در سالجاری سهام این ۱۱ شرکت واگذار میشود.
محمد بهزاد با بیان اینکه امسال قرار است ۲۶ نیروگاه جدید به بخشخصوصی واگذار شود، افزود: دولت با رفع مشکل زیان انباشته شرکتهای توزیع برق برای واگذاری شرکتهای توزیع به بخشخصوصی ساز و کار جدیدی را تعریف و اجرایی کرده است.
وی به فارس گفت: در مجموع ۸۰ درصد از ظرفیت تولید برق کشور به بخشخصوصی واگذار خواهد شد و در مجموع در کل کشور ۴۰ نیروگاه برق برای واگذاری به بخشخصوصی دارای شرایط لازم هستند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اعلام اینکه تاکنون سهام ۲۵ نیروگاه برق به بخشخصوصی واگذار شده است، تصریح کرد: در سالجاری سهام ۱۵ نیروگاه باقیمانده به بخشخصوصی واگذار خواهد شد.
بهزاد اظهار داشت: در حال حاضر مقدمات واگذاری شرکتهای توزیع برق در حال انجام است و تاکنون زیان انباشته ۹۰ درصد شرکتهای توزیع برق به توانیر منتقل شده و برای سالجاری واگذاری سهام ۱۱ شرکت توزیع برق نهایی شده است.بهزاد خاطر نشان کرد: واگذاری شرکتهای توزیع برق در مقایسه با نیروگاههای برق زمانبر است اما شرایط واگذاری این شرکتهای برقی فراهم شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد