19 - 12 - 2022
رای گیری برای پذیرش فلسطین به عنوان «کشور غیر عضو»
مجمع عمومی سازمان ملل آماده پذیرش فلسطین به عنوان «کشور غیرعضو» است. اقدامی که میتواند جایگاه قانونی را برای پیگیری جنایات جنگی علیه نیروهای اسراییلی در اختیار فلسطین قرار دهد. حامیان به رسمیت شناختن فلسطین در سازمان ملل امیدوارند رای نهایی این سازمان جایگاه محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین که طی چند هفته اخیر در مقایسه با رقیب خود، جنبش حماس که در حال حاضر متحدانی را در مصر و دیگر کشورها با خود همراه کرده را ارتقا دهد.
براساس اظهارات دیپلماتهای سازمان ملل انتظار میرود فلسطین امروز پنجشنبه رای سازمان ملل را از آن خود کند. تا به امروز ۱۳۲ کشور، فلسطین را به رسمیت شناختهاند.
لوران فابیوس، وزیر امورخارجه فرانسه اعلام کرد: کشورش از درخواست فلسطین حمایت میکند و تاکید کرد که پارلمان فرانسه حامی طرح به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان کشور ناظر خواهد بود.
از سوی دیگر ویلیام هیگ، وزیر امورخارجه انگلیس نیز اعلام کرد لندن در حال آماده کردن خود برای پذیرش درخواست فلسطین در سازمان ملل به عنوان کشور غیرعضو است چراکه این درخواست را حق فلسطینیها میداند. ویلیام هیگ در تغییر استراتژی بزرگ خود در خصوص سیاست خارجی انگلیس میگوید که لندن در صورتی که عباس با از سرگیری مذاکرات صلح با رژیم صهیونیستی بدون هیچ قید و شرطی موافقت کند به پیشنهاد مطرح شده فلسطین در سازمان ملل رای مثبت میدهد.
انگلیس همچنین از فلسطینیها میخواهد تا درخواستها برای پیگیری جرایم جنگی علیه رژیم صهیونیستی را در دادگاه جرایم بینالمللی کنار بگذارند، این در حالی است که اگر فلسطین از شروط اعلام شده تخطی کند، انگلیس به پیشنهاد مطرح شده فلسطین در سازمان ملل رای ممتنع میدهد. با این حال، هیگ آماده شده تا دولتمردان انگلیس را چون فرانسه به حمایت از فلسطینیها ترغیب کند.
البته این حمایتها بیحرف و حدیث هم نبودهاند؛ آمریکا با موضع فرانسه در این خصوص مخالفت کرد و ویکتوریا نولاند، سخنگوی وزارتخارجه این کشور در اینباره گفت: آمریکا علنا مخالفت خود را با اقدام فرانسه در رابطه با اعلام حمایت از شناسایی دولت فلسطین در سازمان ملل متحد اعلام کرده است. ما در رابطه با این مساله با قدیمیترین همپیمانمان مخالف هستیم و آنها هم از مخالفت ما اطلاع دارند.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر در این هفته درباره ارتقاع سطح عضویت فلسطین در سازمان ملل رایگیری شود آمریکا به درخواست فلسطینیها رای مخالف خواهد داد زیرا که به عقیده واشنگتن چنین درخواستی اقدامی اشتباه است. ما بر یک سیاست عینی و ملموس رابطه با مردم فلسطین و مردم اسراییل تمرکز داریم و آن تلاش برای رسیدن به راه حل دو دولت است که به نظر من آنها میتوانند به این شیوه با مسالمت در کنار هم زندگی کنند.
اسپانیا و نروژ نیز از جمله کشورهایی هستند که آمادگی خود برای حمایت از فلسطین طی روزهای پنج شنبه و جمعه را ابراز داشتهاند.
به گزارش واشنگتن پست، ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل در کنفرانس خبری روز گذشته گفت: به عقیده من اکثریت کشورهای سازمان ملل به ما رای خواهند داد چراکه رضایت جهانی در مورد راه حل دو کشور به چشم میخورد. محمود عباس سخنرانی تاریخی را در سازمان ملل ایراد خواهد کرد و پس از آن پیشنویس ارایه شده به شورای امنیت درخصوص تغییر وضعیت فلسطین در سازمان ملل به رای گذاشته میشود.
ریاض منصور از تهدیدهای آمریکا و کشورهای اروپایی برای ممانعت فلسطین از دستیابی به حق طبیعی خود برای تشکیل کشور سخن گفت و افزود: هدف از این تصمیم فلسطین ایجاد شرایط مناسب برای پایان بخشیدن به اشغالگری اسراییل و تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس شرقی است. پس از رایگیری در سازمان ملل، فلسطین از لحاظ قانونی، دیپلماتیک و سیاسی به رسمیت شناخته میشود و سپس هرگونه مذاکراتی با اسراییل در راستای پایان بخشیدن به اشغالگری خواهد بود.
وی در تشریح تدابیری که در مجمع عمومی صورت خواهد گرفت، گفت: نخست پیشنویس طرح فلسطین ارایه میشود و سپس محمود عباس سخنرانی تاریخی خود را ایراد میکند و پس از آن اعضای مجمع عمومی سازمان ملل به این طرح رای میدهند.
ما امیدواریم که همگان به نتیجه این رایگیری که کاملا به صورت دموکراتیک صورت میگیرد، احترام بگذارند.
وی همچنین تصریح کرد چنانچه طرح فلسطین در این سازمان پذیرفته شود، فلسطین عجلهای برای عضویت در دادگاه جرایم بینالمللی ندارد اما این مقام هشدار داد که اقدام علیه اسراییل در دادگاههای بینالمللی همواره گزینهای محتمل برای فلسطین باقی خواهد ماند. وی گفت: گمان نمیکنم که ما عجله داشته باشیم و فردای روزی که به عنوان کشور غیرعضو در سازمان ملل پذیرفته شدیم برای عضویت در دادگاه جرایم بینالمللی برویم اما چنانچه اسراییل به نقض قوانین بینالمللی خصوصا شهرکسازیها در کرانه باختری ادامه دهد، آنگاه فلسطین با دوستان خود از جمله اروپا مشورت خواهد کرد و برای طرحهای بعدی برنامهریزی میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد