17 - 01 - 2023
رتبه ایران در فضای کسب و کار جهانی به ۱۲۹ ارتقا یافت
روز گذشته با حضور جمع زیادی از مسوولان اقتصادی کشور، گزارش سرمایهگذاری خارجی در ایران منتشر شد. بر اساس آنچه در این گزارش آمده، جمع کل تامین مالی خارجی صورت گرفته در سال گذشته در کشورمان به بیش از ۱۱ میلیارد دلار رسیده است.
بر این اساس، در سال گذشته ۱۱ میلیارد و ۸۹۹ میلیون دلار در کشور تامین مالی خارجی صورت گرفته است.
از این میزان سه میلیارد و ۷۷۳ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی، ۷۵۵ میلیون دلار تسهیلات تجاری و پروژهای بانک توسعهای و هفت میلیارد و ۳۷۱ میلیون دلار تامین مالی از بانکهای تجاری بوده است.
این گزارش نشان میدهد که مجموع سرمایهگذاری خارجی کشور در سال ۲۰۱۰ حدود ۲۰ درصد رشد داشته است.
استانهای تهران، قزوین، اصفهان، همدان و خراسان رضوی در خصوص میزان جذب و نظارت سرمایهگذاری خارجی در سال گذشته رتبههای اول تا پنجم را کسب کردهاند.
همچنین استانهای کرمان، فارس، مازندران، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد در خصوص میزان نهادسازی برای سرمایهگذاری خارجی رتبههای برتر را کسب کردهاند.
همچنین بخش نفت و گاز بیشترین میزان جذب سرمایهگذاری خارجی در سال گذشته را داشته است.
براساس آخرین گزارش منتشر شده توسط آنکتاد، رتبه ایران در فضای کسب و کار به ۱۲۹ ارتقا پیدا کرده است.
به گزارش ایسنا، بر اساس آنچه در گزارش سرمایهگذاری خارجی در ایران آمده است، رتبه ایران در فضای کسب و کار جهانی از ۱۴۶ در سال ۲۰۰۸ به ۱۲۹ در سال ۲۰۱۰ بهبود یافته است.
وزیر اقتصاد با انتقاد از نحوه تنظیم گزارش آنکتاد درباره رتبه کشورها در فضای کسب و کار جهانی گفت: اگرچه رتبه ایران در سال ۲۰۱۰ برابر ۱۲۹ اعلام شده و این عدد نسبت به سال قبل ۱۳ رتبه بهبود یافته اما من مطمئنم این گزارش با تورش مواجه است.
سیدشمسالدین حسینی در مراسم رونمایی از گزارش سرمایهگذاری خارجی ایران با بیان اینکه در این گزارش رتبه پاکستان بهتر از برزیل گزارش شده است، گفت: با این وجود این گزارش نشاندهنده بهبود فضای کسب و کار در ایران است و البته با تلاشهایی در دو، سه سال اخیر انجام شد این اتفاق قابل پیشبینی بود.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۸۹ حدود ۵/۱۱ میلیارد دلار منابع خارجی در کشور جذب شده است، گفت: از این میزان ۳۲ درصد سرمایهگذاری مستقیم خارجی بوده است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه در سال ۲۰۱۰ به نسبت ۲۰۰۸ در مجموع سرمایهگذاری خارجی در جهان ۲۹ درصد کاهش یافته است، تاکید کرد که ایران باید حداقل یک درصد میزان سرمایهگذاری خارجی جهان را در اختیار داشته باشد.
حسینی با ابراز خرسندی از موافقت مجلس با اختصاص ۱۰ میلیارد تومان جایزه سرمایهگذاری خارجی گفت: امروزه علاوه بر اینکه از پنجره واحد صدور مجوز سرمایهگذاری خارجی صحبت میکنیم از پنجره واحد پرداخت مشوقهای سرمایهگذاری خارجی نیز صحبت شود چراکه هماکنون عرصه اقتصاد جهانی عرصه مسابقه و جنگ مزیتهاست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد