15 - 12 - 2022
رتبه ایران ۱۴۴ از ۱۸۳ کشور
|گروه اقتصاد | رتبه فضای کسب و کار ایران در سال ۲۰۱۲ از بین ۱۸۳ کشور ۱۴۴ است و نسبت به سال گذشته ۱۵ پله سقوط کرده است.
بهروز علیشیری، رییس سازمان سرمایهگذاری خارجی روز گذشته در جمع خبرنگاران با اشاره به افت ۱۵ پلهای شاخص کسب و کار ایران اظهار داشت: در حال حاضر رتبه ایران از بین ۱۸۳ کشور ۱۴۴ است و در بهترین حالت تا پایان سال در همین جایگاه باقی خواهیم ماند.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه از سال ۲۰۱۰ رتبه کل ایران در کشورها ۱۳۷ بود که در ۲۰۱۱ به ۱۲۹ رسید، اظهار داشت: متاسفانه دوباره رتبه کل ایران به لحاظ فضای کسب و کار در سال ۲۰۱۲ به ۱۴۴رسید که نشان میدهد نسبت به سال ۲۰۱۰ هفت پله سقوط کردیم.
علیشیری با تاکید بر اینکه در بخش شروع کسب و کار در کشورمان از رتبه ۴۸ جهانی سال ۲۰۱۰ به ۵۳ در ۲۰۱۲ نزول کردیم، گفت: در بخش اخذ مجوزهای فضای کسب و کار نیز ایران در سال ۲۰۱۰ رتبه ۱۴۱ جهان را داشت که در سال ۲۰۱۲ نیز در این بخش نزول کردیم و به ۱۶۴ رسیدیم.
وی افزود: شاخص اخذ اعتبارات که به بانک مرکزی مربوط است به ۹۸ شاخص حمایت از سهامداران خرد با یک پله رشد به ۱۶۶ شاخص تجارت فرامرزی با هفت پله کاهش به ۱۳۸، شاخص ورشکستگی با هفت پله کاهش به ۱۱۸، شاخص پرداخت مالیات با ۱۱ پله کاهش به ۱۲۶ و شاخص اخذ مجوزهای ساخت در شهرداری با ۲۱ پله کاهش به ۱۶۴ رسیده است که اینها به عنوان شاخصهای فضای کسب و کار از عوامل اصلی سقوط جایگاه کسب و کار ایران در سال ۲۰۱۲ محسوب میشود. رییس سازمان سرمایهگذاری خارجی خاطرنشان کرد: شاخص اخذ مجوزهای ساخت و ساز و شاخص تجارتهای فرامرزی هر دو در سطح معاونین این نهادها در حال بررسی است و همه تلاشها در راستای بهبود این طرح است اما نکته اینجاست که وقتی میگوییم شهرداری مسوول این پروژه است دهها دستگاه دیگر نیز در پروژه درگیر بوده که همه اینها عامل افزایش مدت زمان اخذ مجوز است. وی ادامه داد: به عنوان مثال در موضوع اخذ مجوز برای ساخت و ساز رتبه ایران در بین ۱۸۳ کشور ۱۶۴ است و در بین ۱۸ کشور منطقه جایگاه ۱۸ را دارد زیرا مدت زمان اخذ مجوز در ایران ۳۲۰ روز، هزینه اخذ مجوز ۳۵۵ درصد درآمد سرانه و تعداد مراحل اخذ مجوز ۱۶ مرحله است که با استانداردها فاصله بسیار زیادی دارد.
علیشیری با اعلام اینکه در سطح بینالمللی رقابت در بهبود مداوم مقررات و قوانین شکل میگیرد، اظهار داشت: بیش از ۱۷۰ اصلاح طی سه ماه در بخش فضای کسب و کار کشورها انجام شد که ۶۰ درصد آن فقط در کشورهای پیشرفته بوده است. این مقام مسوول در وزارت امور اقتصادی و دارایی با اعلام اینکه طبق گزارش غیررسمی مقدماتی برای ایران یک اصلاح تسهیلکننده و یک اقدام محدودکننده ثبت شد که در آبان ماه اعلام میشود، گفت: در این گزارش غیررسمی شاخص حمایت از سهامداران خرد بهبود و شاخص شروع کسب و کار تضعیف شده است. رییس کل سازمان سرمایهگذاری خارجی ایران با اشاره به اینکه بخشخصوصی تاکنون نقش موثری در بهبود فضای کسب و کار نداشته و نتوانستهاند در خصوص اشکالات و موانع فضای کسب و کار گزارشات روشنی را به هیات مقرراتزدایی جهت بررسی و اصلاح ارایه کند، اظهار داشت: در شاخص اخذ مجوزهای ساخت رتبه ایران در بین ۱۸۳کشور جهان ۱۶۴ است.
وی با اشاره به اینکه در شاخص اخذ مجوزهای ساخت ایران در بین ۱۸ کشور منطقه رتبه ۱۸است، گفت: در ایران در اخذ انشعابات آب و فاضلاب در یک پروژه ساخت ۲۷۰ روز و ۱۴ هزار و ۷۰۰ دلار هزینه و برای اخذ انشعاب برق نیز ۱۸۰ روز و سه میلیون و ۲۷۸ هزار و ۲۰۰ ریال هزینه لازم است. علیشیری در خصوص شاخص تجارت فرامرزی ایران گفت: این شاخص در سال ۸۹ از بین ۱۸۳ کشور برای ایران ۱۳۱ بود که در سال ۹۰ به ۱۳۸ نزول کرد. هماکنون برای انجام صادرات هفت سند و ۲۵ روز زمان در ایران نیاز داریم که در سال ۸۹ معادل یکهزار دلار و در سال ۹۰ نیز ۱۲۷۵ دلار هزینه دارد. معاون وزیر اقتصاد اسناد مورد نیاز برای واردات را نیز هشت فقره اعلام کرد و گفت: در سال ۸۹ و ۹۰ مدت زمان مورد نیاز برای واردات ۳۲ روز و هزینه آن در سال ۸۹، ۱۷۳۵ دلار و در سال ۹۰، ۱۸۸۵ دلار بوده است. رییس سازمان سرمایهگذاری خارجی خاطرنشان کرد: جایگاه ایران در منطقه در سال ۹۰ به ۱۵ رسید. این رتبه در سال ۸۷، ۱۷ سال ۸۹، نیز ۱۳ و سال ۸۸ هم ۱۵ بوده است. علیشیری با اشاره به اینکه فضای کسب و کار به طور مستقیم به سرمایهگذار بخشخصوصی داخلی مربوط است، تصریح کرد: شاخص فضای کسب و کار تاثیری بر میزان سرمایهگذاری خارجی در ایران ندارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد