3 - 12 - 2019
رجزخوانی در توئیتر
ترامپ: اگر ایران قصد جنگ دارد، رسما کارش تمام است
ظریف: هرگز یک ایرانی را تهدید نکن، احترام را آزمایش کن
«جهان صنعت»- شامگاه یکشنبه ۲۹ اردیبهشت به وقت محلی عراق اعلام شد که یک راکت پرتاب شده به سمت منطقه به شدت محافظت شده «سبز» در بغداد، به نزدیکی سفارت آمریکا اصابت کرد. این حمله به سفارت آمریکا کافی بود تا هیاهوی جدیدی در کاخ سفید به راه انداخته شود تا بار دیگر انگشت اتهام به سمت ایران برود و بهانهای برای جنگ روانی توسط واشنگتن فراهم شود. البته این تنها اتهام وارده به ایران بعد از کاهش تعهدات برجامیاش نیست. خرابکاری اخیر در فجیره و حمله چند پهپاد حامل مواد منفجره به خطوط لوله نفتی عربستان از بهانههای اخیر فرصتطلبان بود تا جامعه جهانی را رودرروی ایران قرار دهند.
اما انفجار در منطقه سبز همزمان با افزایش اقدامات تحریکآمیز و تهدیدات آمریکا علیه کشورهای منطقه از جمله ایران و عراق و همچنین جوسازی واشنگتن و برخی کشورهای عربی در خصوص افزایش تهدیدات و ناامنی در منطقه صورت میگیرد که برای ناظران کمی نگرانکننده است. سیاست ترامپ همراستا با نشست عالی سران در عربستان است که با هدف «بررسی تمامی مسائل مربوط به تقویت امنیت و ثبات در منطقه در پی حمله به کشتیرانی تجاری در آبهای سرزمینی امارات عربی متحده به علاوه حملات شبهنظامیان حوثی به دو ایستگاه پمپاژ نفت در مملکت عربستان سعودی» پنجشنبه آینده برگزار میشود. و این مناقشهای دو قطبی در منطقه است که بین ایران و آمریکا و البته عربستان و اسراییل که زیرمجموعه آمریکا قرار دارند به وجود آمده است.
اما وزارت خارجه آمریکا در واکنش به رویداد منطقه سبز در بیانیهای اعلام کرد که هنوز مشخص نیست که ایران پشت حمله راکتی به نزدیکی سفارت آمریکا باشد. با این حال، این مقام وزارت خارجه هشدار داد: اگر هرگونه حملهای نظیر این حمله، توسط نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی رخ دهد، ما ایران را مقصر خواهیم دانست و مطابق با آن به ایران واکنش نشان خواهیم داد. در این بیانیه همچنین آمده است: اگر چه کسی در حمله راکتی آسیب ندید، اما آمریکا این حادثه را جدی تلقی میکند و همانطور که طی دو هفته گذشته تاکید کردهایم، آمریکا تهدیدات و حمله به پرسنل و اماکن خود را تحمل نخواهد کرد و به طور قاطع به آنها پاسخ خواهد داد.
به دنبال آن دونالد ترامپ هم در ادامه جنگ روانی علیه ایران توئیتی منتشر کرد. رییسجمهور آمریکا تنها ساعتی بعد از اصابت یک راکت کاتیوشا به نزدیکی سفارت ایالات متحده در بغداد به مقامات جمهوری اسلامی هشدار داد: «اگر ایران قصد جنگ دارد، رسما کارش تمام است.» دونالد ترامپ یکشنبه غروب در توئیتر خود نوشت: «هیچوقت آمریکا را تهدید نکن!»
هشدار رییسجمهور آمریکا در حالی مطرح شد که ساعتی بعد تهدیدها توسط خود ترامپ فروکش میکند. ترامپ در گفتوگو با شبکه فاکسنیوز گفت: من به دنبال جنگ نیستم اما وقتی وضعیتی مانند وضعیت ایران وجود دارد، نمیتوان به آنها اجازه داد که تسلیحات هستهای داشته باشند، نمیتوان اجازه وقوع چنین چیزی را داد. وی با بیان این که از جنگ رویگردان است اظهار کرد: با وجود تمام چیزهایی که در حال رخ دادن هستند، من وارد جنگ نخواهم شد چراکه جنگ به اقتصاد و مهمتر از همه به مردم آسیب میرساند.
ترامپ در بخش دیگری از این گفتوگو گفت: من کسی نیستم که با ایران وارد جنگ شوم، اگر بخواهم وارد جنگی شوم آن جنگ اقتصادی خواهد بود.
سیاست تناقضگویی واشنگتن
در خصوص توئیت و مصاحبه دیروز ترامپ باید گفت که نحوه برخورد واشنگتن با تهران همیشه از موضوعات مورد تناقض مردان آمریکا بوده؛ گاه سخن از جنگ میکنند و گاهی هم از مذاکره لب میزنند. مذاکرهای که در پشت آنها شروط غیرقابل پذیرش از جانب ایران وجود دارد. ضمن اینکه سال گذشته هم تکرار اتفاقات این روزها را البته با تنش کمتر میان مقامات دو کشور شاهد بودیم. درست است که ترامپ رییسجمهوری آمریکا از زمان انتخابات ریاستجمهوری بارها برجام را که نتیجه بیش از یک دهه مذاکره در سطح بینالمللی است مایه ننگ آمریکا عنوان کرد و با خروج یکجانبه از این توافق چندجانبه از ایران خواست دوباره مذاکرات جدیدی آغاز شود. اما سال گذشته ترامپ در پیامی توئیتری از آمادگی خود برای مذاکره با ایران خبر داد. این در حالی بود که مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور از شروط ۱۲گانهای برای گفتوگوی دو طرف رونمایی کرد که همان موقع تحلیلگران مسائل بینالملل برغیرمنطقی و غیرعملی بودن این شروط تاکید کردند. حالا این سیاست آشفته دوباره تکرار میشود. ترامپ یک روز ایران را تهدید میکند، ناو جنگی به خلیجفارس میفرستد و از جنگ نظامی سخن میگوید اما روز بعد از مذاکره استقبال میکند و خواستار تماس ایران با واشنگتن میشود.
در واقع این سیاست آشفته نشان از آن دارد که آمریکا به دنبال جنگ نیست آنان هدف خود را وادار کردن حکومت ایران به «تغییر رفتار» توصیف کردند و در این میان گاه و بیگاه از مذاکره و دادن شماره تلفن به ایران سخن میگویند تا قدرت دیپلماسی خود را به جامعه جهانی نشان دهد اما در عمل نیز حاضر به مذاکره بدون قید و شرط نیستند.
تمسخر ترامپ
توئیت دیروز ترامپ بدون پاسخ از جانب ایران نبود. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی توئیتری خطاب به رییسجمهور آمریکا نوشت: دونالد ترامپ به تحریک تیم بی، امید دارد به چیزی دست یابد که اسکندر، چنگیز و دیگر متجاوزان در آن ناکام بودهاند. ایرانیان هزاران سال سربلند ایستادهاند و متجاوزان همه رفتهاند. تروریسم اقتصادی و رجزخوانیها برای نسلکشی، ایران را پایان نخواهد داد.
وی همچنین گفت: هرگز یک ایرانی را تهدید نکن. احترام را آزمایش کن، جواب خواهد داد.
اما دیروز مقامات آمریکا هم به توئیت تهدیدآمیز ترامپ علیه ایران واکنش نشان دادند. کریس مورفی سناتور آمریکایی نوشت: اگر بچه چهارم دبستانی من، فرمانده کل قوا بود، همین {توئیت} را مینوشت. وندی شرمن نیز گفت: شاید فکر میکنی، رویکرد «آتش و خشم» در مقابل کرهشمالی، روی ایران جواب میدهد تا با تو دیدار کنند. جواب نخواهد داد البته قمار کرهشمالی هم خیلی خوب از آب درنیامد، درآمد؟
مایکل مک فال، سفیر سابق آمریکا در روسیه نیز گفت: ایران «رسما» هزاران سال است که وجود داشته و قطعا از دوره ریاست جمهوری ترامپ نیز جان سالم به در میبرد.
اما رییس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا نیز با انتقاد از سیاستهای دولت ترامپ در قبال کشورمان گفت که این رویکرد دولت موجب افزایش تنش با ایران شده است. آدام شف رییس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا در گفتوگو با شبکه سیبیاس در پاسخ به سوالی درباره ادعای واشنگتن مبنی بر اینکه در واکنش به افزایش تهدیدات ایران حضور نظامی خود را در منطقه گسترش داده، با ادعای اینکه اطلاعات به دست آمده نشاندهنده افزایش تهدید است، گفت: اما مساله فقط این اطلاعات نیست. آنچه اکنون در حال وقوع است کاملا قابل پیشبینی بود. دولت گامهایی برای نقض توافق هستهای با ایران، برای الزام اروپا به زیر پا گذاشتن توافق هستهای و مجبور کردن ایران به خروج از توافق هستهای برداشت تا ایران به مسیر غنیسازی بازگردد. دولت نام سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد. لفاظیهای متخاصم از سوی دولت، پمپئو و بولتون همگی تحریکآمیز بودند. این عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا ادامه داد که وقتی شما یکسری گامهایی را برای بالا بردن تنش برمیدارید، نباید از این متعجب شوید که اطلاعات نشان دهند تنشها افزایش پیدا کرده است.
وی همچنین تصریح کرد: به همین دلیل است که متحدانمان در حال دور شدن از ما هستند. به همین دلیل است که متحدانمان روز به روز در حال منزوی کردن ما هستند، نه ایران. من نمیفهمم که این سیاستها چطور کشورمان را به جایی امنتر تبدیل کرده است. چنین نبوده و من معتقدم که با تمرکز روی اینکه این اطلاعات غلط یا درست بودهاند، تصویر بزرگتری را از دست خواهیم داد. مساله اینجاست که این افزایش تنش قابل پیشبینی بود و افرادی همچون بولتون و ترامپ آن را محاسبه کردهاند.
سران کشورها به عقل بیایند
اما در خصوص انگشت اتهامی که اخیرا آمریکا، عربستان و اسراییل بعد از هر اتفاقی در منطقه متوجه ایران میسازند با اعضای کمیسیون امنیت ملی به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید:
ولیالله نانوا کناری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «جهانصنعت» در رابطه با تلاش عربستان و آمریکا برای ایرانهراسی در منطقه گفت: عربستان در زمانی دیگر یک اجلاسی برگزار و همه شیوخ منطقه را جمع کرد تا ایرانهراسی را ترویج کند و حتی دیدیم آمریکا نیز حضور پیدا کرده بود در همان جلسه بعضی کشورهای عربی موضع مخالف گرفتند برخی هم اجلاس را ترک کردند. دعوت اخیر پادشاه عربستان از کشورهای عربی نیز در همین راستاست. البته عربستان در یک کاخ شیشهای است و میداند در خطر بسیار جدی از جانب ایران قرار دارد لذا هر اقدامی از طرف هر یک از کشورها از جمله عربستان، اسراییل و آمریکا و متحدانش صورت بگیرد طبیعتا با ضربات آتشین برخورد میشود طوری که قدرت بلندشدن نداشته باشد. این کشورها باید بدانند که اگر آتش جنگ را شعلهور کنند دامان خودشان را خواهد گرفت. لذا اقدامات عربستان و آمریکا و انگشت اتهامی که هرازگاه به ایران وارد میسازند شوی تبلیغاتی است و این عملیات روانی تاثیری در روند کشور ندارد. وی تاکید کرد: بهتراست سران کشورها به عقل بیایند و با قوه خردگرایانه تصمیم بگیرند کاری نکنند که بعدا پشیمان شوند. آنها میدانند ایران از قدرت بالایی برخوردار است و به راحتی میتوانیم عربستان و اسراییل را محو کنیم البته ما کشور جنگطلبی نیستیم و معتقدیم هرکس شروعکننده جنگ باشد سیلی محکمی خواهد خورد لذا واشنگتن اقدام عملیات روانی را دنبال میکند و سیاستهای تناقضگویی ترامپ هم نشان از این دارد.
شروعکننده تنش، آمریکاست
مرتضی صفاری نطنزی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با «جهان صنعت» در رابطه با تناقضگوییهای ترامپ و کاخ سفید گفت: بیسیاستی و بیمنطقیای که در حوزه سیاست خارجه آمریکا بعد از روی کارآمدن ترامپ دیده میشود عامل همین تنش و نگرانیهای اخیر است که در منطقه به وجود آمده. چندی پیش آمریکا سپاه را به عنوان سازمان تروریستی در منطقه معرفی کرد هرچند به صورت متقابل ما هم درباره مجموع فرماندهی نیروهای آمریکا در غرب آسیا را به عنوان مجموعه تروریستی معرفی کردیم و قانونی هم این موضوع در مجلس تصویب شد که علیه این نیروها در منطقه باید اقداماتی صورت بگیرد. اما میبینیم که خود آمریکا شروعکننده تنش بود. در این میان هر اتفاقی هم که در منطقه میافتد انگشت اتهام را متوجه ایران میکنند. این درحالی است که در منطقه ایران جایگاه خاص خود را دارد و نیروهایی هستند که از ایران حمایت میکنند. ممکن است هرکسی که از تنش ایران و آمریکا سود میبرد عامل حمله به سفارت آمریکا در بغداد باشد این به آن معنی نیست که ایران اقدامی کرده، هرچند به اعتقاد من شروعکننده تنش و درگیری خود آمریکاست و بعد مصاحبه میکنند که ما دنبال درگیری نیستیم. وی افزود: اگر واشنگتن دنبال صلح و آرامش و ثبات در منطقه است در سیاست خود تجدیدنظر کنند. وی در رابطه با احتمال جنگ میان ایران و آمریکا گفت: فکر نمیکنم آمریکا در شرایطی باشد که دنبال درگیری نظامی با ایران باشد چون اگر این اتفاق بیفتد شرایط به ضررشان تمام میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد