17 - 02 - 2017
رجوع به هدایت
پیدا کردن چند دستنوشته، یادگاری روی پاکت سیگار، خاطرات روزانه و نامههای منتشر نشده، همه و همه میتواند بهانهای باشد برای رجوع به نویسنده یا هنرمندی که سالهاست فوت کرده است. جذابیت آثار تازه از نویسندگانی مرده برای مخاطبان ادبیات بسیار زیاد است. هم میتواند فروش کتاب را تضمین کند و هم یادی باشد از نویسنده در گذشته. حالا نشر چشمه به سراغ هدایت رفته است؛ نویسندهای جذاب که در جوانی طومار زندگیاش را بست.
آثار نایاب صادق هدایت
صادق هدایت در سالهای ۱۳۱۰ تا ۱۳۲۵ نوشتههای طنز، پژوهشی، ترجمه و … را در روزنامههای آن ایام چاپ میکرد و در اکثر موارد از نام مستعار یا ص. ه استفاده میکرد. در حقیقت دو نسل از زمان انتشار این آثار سپری شده و برای خوانندگان امروزی آثار نایابی هستند که چاپ شدهاند. اکنون این آثار با مقدمه برای هر یک و اطلاعاتی که به اثر بینش بیشتری میبخشد جمعآوری و چاپ شده که از تنوع و مفهوم چشمگیری بهرهمندند.
کلمهها و ترکیبهای کهنه
کلمهها و ترکیبهای کهنه اولین مجموعه داستان و اولین کتاب محمدحسن شهسواری است، هشت داستان کوتاه دارد که برای اولینبار سال ۱۳۷۹ منتشر شد. در این کتاب میتوان انواع دغدغههای روایی نویسنده را بهخوبی دید. از داستانهایی آرام و خشن تا روایتهایی چندصدایی. برخی از داستانهای این مجموعه از بهترین داستانهای کوتاه شهسواری هستند، مانند داستان تربیت صحیح پسرم که در دهه ۷۰ موجب شهرت این نویسنده شد. در بیشتر داستانها امری بیرونی مانند موش، خرابی دستگاه تهویه و … باعث میشوند اتفاقهای مهم و تعیینکننده داستان رقم بخورند. رابطه پسران و پدران از جمله عناصر تکرارشونده در چند داستان است و نویسنده تلاش کرده فاجعههای پنهان در فرآیند زندگیها را در قالب روابط روایت کند. فضای داستانها بسیار متنوع است. از داستانهایی که در جنگ میگذرند تا آپارتمانی نوساز که زنی درش بیجان شده است … شهسواری در این کتاب خیز بلندی برای تثبیت شدن در ادبیات ایران برداشت و به عنوان یک نویسنده جوان در سالهای پایانی دهه ۷۰ خودش را مطرح کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد