21 - 09 - 2023
رخوت بورس
«جهانصنعت»- معاملات سهام دیروز با ریزش شاخص کل بورس تهران در نیمه ابتدایی معاملات همراه بود. شاخص هموزن که در ابتدای معاملات افزایش تراز داشت، در نهایت با ریزش ۹صدم درصدی بسته شد. در معاملات روز چهارشنبه بیست و نهم شهریور ۱۴۰۲، شاخص کل بورس تهران ۷ هزار و ۳۰۰ واحد نسبت به روز کاری ماقبل پایینتر ایستاد و به سطح ۲ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۱۸۸ واحد رسید.
روند دیروز بازار
شاخص کل بازار سهام همچنان در مدار نزولی قرار دارد و همچون روزهای گذشته، دیروز هم با ریزشی ۷ هزار واحدی به کار خود پایان داد. بازار سهام آخرین روز کاری هفته را همانند دو، سه ماهه اخیر، همچنان در مدار نزولی قرار دارد و کاهش روزافزون ارزش معاملات نشان از عدم رغبت سرمایهگذاران خرد به سرمایهگذاری در بازار سهام دارد. بنابراین در پایان معاملات دیروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی ۷ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۱۲۱ هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن با ریزشی ۶۶۰۰ واحدی به ارتفاع ۶۶۷ هزار واحد رسید. گفتنی است سه نماد «شستا»، «شپنا» و «فارس» بیشترین تاثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «تکاردان»، «شستا» و «سقاین» بیشترین تاثیر را در شاخص فرابورس داشتهاند. همچنین «آریا»، «هرمز» و «وسپهر» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و «بمولد»، «دی» و «خاور» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز گذشته بودند. لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار دیروز مورخ ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۳ هزار میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقیها در روز گذشته حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند. در بازار دیروز ۱۵۵ نماد در محدوده مثبت و ۲۷۳ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۱۵۲ نماد در محدوده مثبت و ۱۶۹ نماد در محدوده منفی معامله شدند.
تحلیل دیروز بازار
سهشنبه شب بود که رونالدو و یارانش از سری مسابقات لیگ قهرمانان آسیا به مصاف تیم پرسپولیس رفتند و با دو گل صف خرید سهام این تیم را در هم شکستند. گفتنی است سهام باشگاه پرسپولیس از هفته دوم شهریورماه صف خرید بود و دیروز تقاضای آن جمع شد. بازار دیروز در حالی آغاز به کار کرد که زمزمههای احتمال صدور مجوز افزایش قیمت قطعهسازان شنیده میشد. همین امر گروه قطعات یدکی را صعودی کرد و حتی برخی نمادهای این گروه صف خرید شدند. در سمت دیگر نیز پس از حدود ۱۲ روز معاملاتی که سهام باشگاه پرسپولیس با فشار تقاضا روبهرو بود، با باخت سهشنبه شب این تیم مقابل النصر، صف خرید خود را از دست داد. همچنین رویترز از کاهشی شدن معاملات نفت خبر داد؛ به صورتی که معاملات دیروز حاکی از فاصله گرفتن قیمت نفت از بالاترین رقم ۱۰ ماه گذشته بود. به نظر میرسد گارد نزولی نفت به دلیل قرارگیری در آستانه تصمیمگیری فدرالرزرو آمریکا درباره نرخ بهره بوده است، چراکه در این هنگام معمولا سرمایهگذاران در بلاتکلیفی نرخ بهره و میزان تاثیر آن بر تقاضای انرژی قرار میگیرند. این موضوع تا حدودی شیمیاییهای بورس ایران را تحت تاثیر قرار داد و اکثر پالایشگاهها را منفی کرد. معاملات بورس چهارشنبه به نحوی رقم خورد که شاخص کل در جهت معاملات روز سهشنبه خود گام برداشت و باز هم نتوانست بر ارتفاع خود بیفزاید، به طوری که در پایان بورس دیروز شاخص کل، با افت هفت هزار و ۳۰۰ واحدی که معادل ۳۴/۰ درصد این شاخص است روبهرو شد. بر این اساس، شاخص کل در پایان معاملات دیروز در سطح دو میلیون و ۱۲۸ هزار واحدی ایستاد. همچنین شاخص هموزن با فرمان شاخص کل حرکت کرد و نتوانست تراز خود را بالا ببرد. به این ترتیب این شاخص با کاهش ۰۹/۰ درصدی به سطح ۷۲۱ هزار و ۷۶۹ واحدی رسید. ارقام حجم و ارزش خرد معاملات نیز باز هم نزولی شدند و بر تابلوی بازار دیروز به شدت به چشم میآمدند. گفتنی است تابلوی بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات دیروز را پنج میلیارد و ۹۰۰ میلیون برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی) را سه هزار و ۵۰۶ میلیارد تومان نشان میداد. در نهایت باید گفت که نزول شاخصهای بورسی و ارقام حجم و ارزش معاملات تا حدودی به روز پایانی هفته وابسته است، چراکه سهامداران ترجیح میدهند، ریسک اخبار آخر هفته را به جان نخرند و نقد باشند.
ورود و خروج پول حقیقی
بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در روز گذشته حکایت از خروج سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس دیروز، خبر از خروج ۲۸۱ میلیارد تومانی پول از سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی میداد.
بیشترین ارزش معاملات
در جریان معاملات دیروز سه سهم فولاد، شستا و خودرو بیشترین ارزش معاملات و سهمهای شستا، دی و وتجارت به ترتیب بیشترین حجم معاملات را ثبت کردند. همچنین سهم فارس بیشترین ارزش بازار را در اختیار خود گرفت. ختراک با افزایش هفت درصدی بیشترین بازدهی روز را از آن خود کرد. در مقابل، سدبیر نیز با افت ۹۵/۶ درصدی در جریان بازار دیروز بدترین عملکرد را ثبت کرد.
ورود پول هوشمند
بیشترین خالص خرید حقیقی به سهمهای ثفارس، انرژی و فرابورس تعلق گرفت. همچنین سهمهای ثفارس، خزر و وسبحان در جریان معاملات دیروز ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان میدهند که نمادهای شپدیس، ونوین و پترول خروج پول هوشمند داشتند. لازم به ذکر است بیشترین سرانه خرید حقیقی در سهمهای وبانک، سبجنو و کماسه رقم خورد. همچنین وبصادر در جریان معاملات دیروز بیشترین فشار تقاضا را ثبت کرد. در مقابل، بیشترین فشار عرضه در نماد حسیر بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد