27 - 07 - 2024
رسوایی بزرگ در سرویس مخفی
گروه بینالملل- پس از سوءقصد نافرجام به جان دونالد ترامپ، نامزد انتخابات ریاستجمهوری 2024 ایالاتمتحده آمریکا، اولین انگشت اتهامات درخصوص این اتفاق به سوی سرویس مخفی این کشور نشانه رفت و همین موضوع کافی بود تا در نهایت منجر به استعفای رییس آن شود. به گزارش یورونیوز، سهشنبه و در پی انتقادات شدید نمایندگان کنگره از نحوه عملکرد سرویس مخفی ایالات متحده در جریان سوءقصد به دونالد ترامپ رییسجمهوری سابق آمریکا در یک گردهمایی انتخاباتی، کیمبرلی چیتل مدیر این نهاد از سمت خود کنارهگیری کرد. در واقع رسانههای آمریکایی روز سهشنبه به وقت محلی به نقل از منابع آگاه گزارش دادند که رییس سرویس مخفی آمریکا استعفای خود را در بحبوحه نقصهای امنیتی مربوط به سوءقصد اخیر به جان دونالد ترامپ، رییسجمهوری سابق آمریکا، ارائه کرده است. در واقع این نهاد که مسوول حفاظت از روسای فعلی و سابق کاخ سفید است، اکنون به علت آنچه که شکستی در انجام امور محوله به آن تلقی میشود با انتقاد شدید روبهرو شده و مقامات مختلف آمریکایی خواهان پاسخگویی سرویس مخفی و همچنین فهم چرایی وقوع این حادثه هستند.
سرویس مخفی چیست و چرا مسوول این واقعه است؟
در واقع باید اشاره کرد که در تمامی کشورها، نهادی برای حفاظت از سیاستمداران و مقامات آن وجود داشته و این وظیفه در ایالات متحده آمریکا بر دوش سرویس مخفی این کشور است. این سرویس فدرال که در سال 1865 میلادی تاسیس شد و بخشی از وزارت امنیت میهن ایالاتمتحده (DHS) است، آنگونه که در سایت خود عنوان داشته وظیفه تامین ایمنی و امنیت رهبران (فعلی و سابق)، اماکن حساس و کلیدی، رویدادهای مهم ملی و سیستم پولی و مالی ایالاتمتحده را در اختیار دارد، بنابراین منطقی است که اولین انتقادات و شکایتها به سوی این سرویس نشانه رود و مقامات خواهان پاسخگویی آن باشند.
در همین راستا و به گزارش یورونیوز، سرویس مخفی با تحقیقات چندین کمیته کنگره و ناظر وزارت امنیت داخلی ایالاتمتحده در مورد عملکرد خود مواجه شده و کیمبرلی چیتل، مدیر کنارهگیری کرده این سرویس، هنگام حضور در کمیته نظارت مجلس نمایندگان در روز دوشنبه، با محکومیت از جانب نمایندگان هر دو حزب مواجه شد و از پاسخ به سوالات قانونگذاران خشمگین درباره طرح امنیتی تجمع و نحوه واکنش مجریان قانون (ماموران مربوطه) به رفتار مشکوک مرد مسلح خودداری کرد، آن هم در حالی که خود او حادثهای که برای ترامپ در شهر باتلر در ایالت پنسیلوانیا به وقوع پیوست را بزرگترین شکست عملیاتی این نهاد طی دههها خواند و اذعان داشت که تمامی مسوولیت ناشی از ضعف امنیتی که منجر به این اتفاق شد را میپذیرد. در واقع حادثه شهر باتلر اشاره به ترور نافرجام ترامپ در گردهمایی انتخاباتی وی در این شهر دارد که باعث شد وی از یکقدمی مرگ جان سالم به در ببرد.
منتقدان چه میخواهند؟
در همین راستا اصلیترین خواسته مقامات و نمایندگان معترض به این اتفاق جدای از انتقادات وارد شده به ماموران سرویس مخفی و همچنین کنارهگیری رییس این نهاد، موضوع فهم چرایی و چگونگی وقوع چنین حادثهای و همچنین جلوگیری از رقم خوردن مجدد اتفاقات مشابه است. در واقع بخش مهمی از انتقادها بر عدم ایمنسازی سقف یک ساختمان صنعتی متمرکز شده است که به واسطه آن، فرد مسلح توانسته در فاصله 140متری به دونالد ترامپ شلیک کند.
به همین جهت جو بایدن، رییسجمهوری ایالات متحده، در بیانیهای گفت: «بررسی مستقل برای پی بردن به آنچه در ۱۳ ژوییه رخ داد ادامه دارد و من مشتاقانه منتظر ارزیابی نتایج آن هستم. همه ما میدانیم که آن روز چه اتفاقی افتاد و دیگر این اتفاق هرگز تکرار نخواهد شد.»
از سویی دیگر جیمز کومر، رییسجمهوریخواه کمیته نظارت مجلس نمایندگان در بیانیهای اعلام داشت: «در حالی که استعفای خانم چیتل گامی به سوی مسوولیتپذیری است، ما نیاز به بررسی کامل چگونگی وقوع این شکستهای امنیتی داریم تا بتوانیم از ادامه آنها جلوگیری کنیم. ما به نظارت خود بر سرویس مخفی ادامه خواهیم داد.»
همچنین از دیگر موضوعاتی که مورد توافق نمایندگان هر دو حزب است، تشکیل کمیته نظارت بر فرآیندها و تحقیقاتی است که قرار شده درخصوص ترور نافرجام 13 جولای صورت بپذیرد. در همین راستا خبرگزاری الجزیره در تاریخ 2 مرداد 1403 گزارش داد که مایک جانسون، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، در سخنانی مورخ سهشنبه گذشته از تلاش برای تشکیل کمیسیون تحقیق درخصوص سو قصد به جان دونالد ترامپ رییسجمهور سابق این کشور خبر داده است.
براساس اعلام این خبرگزاری، حکیم جفریز رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا نیز حین سخنرانی رییس مجلس نمایندگان حضور داشت. از سوی دیگر، رییس و رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کردند که یک کارگروه دوحزبی برای تحقیق در مورد سوءترور نافرجام ترامپ تشکیل میشود. همچنین جانسون افزود که این کمیته متشکل از هفت جمهوریخواه و شش دموکرات خواهد بود تا درخصوص مسائل مربوطه، تحقیق و پیگیریهای لازم را
به عمل آورند.
به هر حال حادثه ترور نافرجام ترامپ حین سخنرانی وی در کمپین انتخاباتیاش، بازتاب و تبعات گستردهای در فضای بینالملل و داخلی آمریکا داشته و باعث وقوع پسلرزههایی در ساختار بوروکراسی و سیاسی ایالاتمتحده آمریکا شده است؛ تبعاتی که باید دید پس از تکمیل شدن فرآیند تحقیقات و بررسیهای تخصصی، مجددا گریبان کدام نهاد یا مسوول سیاسی و امنیتی را در سیستم حکمرانی واشنگتن
خواهد گرفت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد