13 - 11 - 2019
رسوب ۸۵ هزار کانتینر کالا در بنادر
چالش رسوب کالا در گمرک همچنان ادامه دارد. این در حالی است که سال گذشته همین مشکل شرایطی را برای تولیدکنندگان به وجود آورد که در نهایت افزایش قیمت کالاها را برای مصرفکنندگان به دنبال داشت. بر همین اساس معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران، با تشریح جزئیات هشت پیشنهاد وزارت اقتصاد به دولت برای کاهش رسوب کالا، گفت: در حال حاضر ۸۵ هزار TEU کانتینر کالا در بنادر کشور رسوب شده است.
مهرداد جمال ارونقی گفت: با توجه به حضور معاون اول رییسجمهوری در بندر شهید رجایی و بررسی انباشت کالاها در این بندر، متعاقبا دولت در این خصوص برنامهریزیهای لازم را انجام داده و در جلسات متعددی مانند کمیته ملی رصد تحریم، تصمیمات مناسبی اتخاذ کرده تا با هماهنگی همه دستگاهها و حذف مقررات زائد، جریان واردات کالا روند عادی به خود گرفته و اقلام مورد نیاز در اختیار مردم کشور قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه باید در خصوص تعریف رسوب کالا قائل به تفکیک شد، گفت: معمولا به این موضوع توجه چندانی نمیشود در حالی که این مساله میتواند منشأ اختلاف باشد زیرا به عنوان نمونه یک مرجع، کالاهای موجود در بنادر را حتی اگر همان روز تخلیه و تحویل بندر شده باشد، رسوب تلقی میکند و مرجع دیگری کالایی که یک دوره زمانی در بندر انباشت میشود را رسوب قلمداد میکند حتی برخی سازمانها، کالاهایی را رسوب میداند که قابلیت اظهار به گمرک را نداشته باشد در نتیجه تعریف «رسوب کالا» از دیدگاه مراجع مختلف فرق میکند و باید در این خصوص قائل به تفکیک شویم.
ارونقی افزود: در حال حاضر ۸۵ هزار TEU کانتینر کالا در بنادر کشور کالاهای موجود داریم که از این میزان، ۶۴ هزار کانتینر مربوط به بندر شهید رجایی، ۶۴۰۰ کانتینر مربوط به بندر امام خمینی (ره)، شش هزار کانتینر مربوط به بندر بوشهر، چهار هزار کانتینر مربوط به خرمشهر، ۳۵۰۰ کانتینر مربوط به بندر چابهار و ۱۱۰۰ کانتینر مربوط به باقی بنادر کشور میشود.
وی تاکید کرد: البته نمیتوان گفت کل این کالاها ماندگاری داشته و قابلیت اظهار به گمرک را نداشتهاند بلکه این کالاها به عنوان موجودی بنادر است و ممکن است صاحب کالا برای اظهار و ترخیص مراجعه کند.
عدم وجود مجوز ثبتسفارش
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در ادامه با بیان اینکه برای کاهش دپوی کالا در بنادر و اماکن گمرکی از طرف وزارت امور اقتصادی و دارایی گزارشی به همراه ۸ پیشنهاد به رییسجمهور ارسال شده است، گفت: این گزارش، دارای ۳ محور اساسی شامل آمار کالاهای موجود در بنادر و اماکن گمرکی، علل رسوب کالا و ۸ پیشنهاد برای کاهش رسوب یا ماندگاری کالاست.
وی افزود: مورد اول مربوط به عدم وجود مجوز ثبتسفارش برای اقلامی است که ممکن است در بنادر کشور دپو شده باشند و به دلیل فقدان مجوز ثبتسفارش، صاحبان کالا نمیتوانند کالا را به گمرک اظهار کنند دلیل این امر این است که یک عرف تجاری در کشور شکل گرفته بود مبنی بر این که در اغلب موارد، کالایی را به مناطق و اماکن گمرکی میآوردند و بعد اقدام به اخذ مجوز ثبتسفارش میکردند از این رو، برخی از کالاها هنوز ثبتسفارش ندارند که البته این موضوع، ارتباطی به وظایف وزارت اقتصاد و گمرک ندارد و وزارت صمت هم برای این مساله باید مجوز صدور ثبتسفارش داشته باشد؛ بنابراین این موضوع باید در هیات وزیران بحث شود بنابراین پیشنهاد داده شده است که با در نظر گرفتن تمامی ملاحظات، مصوب شده و اجازه داده شود برای این کالاها ثبتسفارش صادر شود تا بتوانند کالا را به گمرک اظهار کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد