29 - 11 - 2022
رشد بورس با اقتصاد نمیخواند
گروه بورس- چهاردهمین نشست صبحانه کاری کانون نهادهای سرمایهگذاری با محوریت انتظارات بازار سرمایه از دولت با حضور فعالان این بازار برگزار شد. در این نشست فعالان بازار سرمایه ضمن اعلام انتظارات خود از دولت جدید ، مشکلات بازار سرمایه را مطرح کردند. علی رحمانی، مدیرعامل سابق شرکت بورس اوراق بهادار تهران در این نشست با اشاره به لزوم راهاندازی بورس ارز گفت: در حال حاضر باید بورس ارزی در کشور وجود داشته باشد زیرا با وضع فعلی و نوسانات نرخ ارز، سرمایهگذاران خارجی از ریسک ارزی بالایی برخوردارند. وی راهاندازی بورس کشورهای اسلامی را از دیگر اقدامات لازم در حوزه بازار سرمایه دانست و گفت: در گذشته قرار بود بورس کشورهای اسلامی راهاندازی شود
… تا درصدی از سهام کشورهای اسلامی در آن معامله شود اما ترکها با این موضوع مخالف بوده و معتقد بودند که با راهاندازی این بازار نقدینگی در بورس استانبول کاهش مییابد اما راهاندازی بورس کشورهای اسلامی ایده خوبی است و میتواند بررسی شود.
دولت در بازار سرمایه دخالت نکند
رحمانی با بیان اینکه قانون بازار اوراق بهادار قانون بسیار خوبی است و باید به آن ارزش داده شود، خاطرنشان کرد: ما از دولت خواستار مداخله در امور بازار سرمایه نیستیم و باید کمک کنیم نهادهای مردمنهاد در بازار سرمایه تقویت شوند. وی به ایجاد مرکز ملی بزرگ در بازار سرمایه اشاره کرد و اذعان داشت: در حال حاضر به یک مرکز مالی بزرگ در بازار سرمایه نیاز داریم و ایجاد این مرکز باید مورد توجه قرار گیرد.
در ادامه این نشست غلامحسین دوانی، حسابرس معتمد بورس و رییس هیات مدیره شرکت حسابرسی دایا رایان عنوان کرد: اقتصاد بخشی از بورس نیست بلکه بورس بخش ناچیزی از اقتصاد است و نگرانی این است که چطور میشود رشد اقتصادی منفی باشد ولی شاخص بورس ۶۰ هزار واحد شود.
واگذاری بعضی صنایع صحیح نیست
رحمانی ادامه داد: از دولت میخواهیم اگر حسابرسان را معتمد میدانند در چارچوب اعتماد با آنها برخورد کنند زیرا متاسفانه حرفه حسابداری به جایی رسیده است که از ۱۲۰۰ گزارش حسابرسی بیش از ۶۰۰ گزارش سفارشی است. وی با بیان اینکه حسابداران کاندیداهای حوزه علمیه نیستند،خاطرنشان کرد: همه مقامات امنیتی کشور ۱۲۰ میلیارد دلار بدهی بانکها را تایید میکنند اما یک بند گزارش در گزارش حسابرسی این شرکتها وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: امر حاکمیتی دولت قابل واگذاری نیست و هیچ دولتی امور حاکمیتی خود را واگذار نمیکند به طوری که من با واگذاری بخشی از صنایع بورسی مخالفم زیرا باید مشخص شود تصدیگری در کدام بخش است و حاکمیتی در کدام بخش. این حسابرس معتمد بورس تاکید کرد: نهادهای عمومی مخالف سازمان تامین اجتماعی نیستند بلکه انتقاد این است که نهادهای شبه نظامی نباید در اقتصاد دخالت کنند.
قانون بازار ایراد دارد
سعید اسلامی، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری آرمان آتی نیز در این نشست گفت: معایب بانک پایهای اقتصاد ایران مانند عدم تخصیص بهینه منابع و کنترل نقدینگی در کشور وجود دارد و این به دلیل آن است که در دورههای گذشته اقتصاد کشور بانک پایه بوده و بسیاری از مشکلات سیستم بانکی به تسهیلات تکلیفی مربوط است. وی افزود: برای بازار پایه شدن اقتصاد نیاز داریم تا بازار سرمایه را توسعه دهیم و برای توسعه بازار نیز باید نقاط قوت و ضعف آن را بشناسیم. این مقام مسوول ادامه داد: در حال حاضر قانون بازار سرمایه از ایراداتی برخوردار بوده و همچنین برداشتها و تفسیرهای شخصی نیز به ایرادات آن افزوده است به طوری که با تصویب این قانون نهادهای ناظر و مجری از یکدیگر جدا شده و ابزارهای مالی توسعه نسبی پیدا کردهاند اما همزمان تعداد شرکتهای پذیرفته شده در بورس اندک بوده و نظارتها بیشتر شبیه نظارت نهادهای امنیتی بوده و سازمان بورس که متولی شفافسازی است، خودش غیرشفاف است و در جریان خصوصیسازی خصولتیسازی اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر با دوران جدیدی در بازار سرمایه روبهرو شدهایم و مدیران دولتی متوجه شدهاند که ارتباطات بیشتر کارساز است بنابراین فعالان بازار سرمایه از دولت جدید میخواهند که بازار سرمایه را جدی بگیرند به طوری که رفع موانع این بازار بدون ارتباط با بدنه آن ممکن نیست. وی تاکید کرد: ساختارهای بازار سرمایه نیاز به بازنگری جدی دارند و دولت بداند که افزایش مشارکت مردم در بازار سرمایه دست دولت را در طراحی یک اقتصاد رشدی بازتر خواهد کرد.
ادامه در صفحه۱۱
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد