16 - 10 - 2017
رشد حجم و ارزش معاملات بورس کالا در هفته سوم مهرماه
طی هفته منتهی به ۲۰ مهرماه، ۵۴۵ هزار و ۳۴۸ تن انواع کالا به ارزش بیش از ۱۰ هزار و ۳۰۸ میلیارد ریال در بورس کالا مورد دادوستد قرار گرفت که رشد ۶۵ درصدی حجم و ۸۱ درصدی ارزش معاملات نسبت به معاملات هفته قبل به ثبت رسید. به گزارش بورس کالا، طی سومین هفته مهر در تالار محصولات صنعتی و معدنی، ۱۳۴ هزار و ۲۶۵ تن انواع کالا به ارزش سه هزار و ۹۴۵ میلیارد ریال معامله شد. در این تالار، دو هزار و ۵۰۰ تن آلومینیوم، ۱۲۵ هزار و ۹۱۳ تن فولاد، ۱۲ تن کنسانتره فلزات گرانبها، پنج هزار و ۶۴۰ تن مس، ۱۴۰ تن کنسانتره مولیبدن، ۶۰ تن روی و ۱۰ کیلوگرم طلا از سوی مشتریان خریداری شد. همچنین در هفته معاملاتی مذکور در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، ۳۴۵ هزار و ۲۷۴ تن انواع کالا به ارزش پنج هزار و ۶۰۶ میلیارد ریال به فروش رسید. در این تالار ۱۲۸ هزار و ۴۱۸ تن قیر، ۶۲ هزار و ۹۷۷ تن مواد پلیمری، ۹۶ هزار تن وکیومباتوم، ۲۰ هزار تن لوبکات، ۲۰ هزار و ۸۷۵ تن مواد شیمیایی، ۱۲ هزار و ۹۶۰ تن گوگرد، ۸۰۵ تن روغن پایه و اسلاکواکس، هزار تن سلاپسواکس و همچنین دو هزار و ۲۳۸ تن عایق رطوبتی خریداری شد. تالار محصولات کشاورزی بورس کالا نیز در سومین هفته مهر، شاهد معامله ۶۴ هزار و ۲۲۵ تن انواع کالا به ارزش نزدیک به ۷۴۲ میلیارد ریال بود. در این تالار داد و ستد ۵۱ هزار و ۷۵۰ تن گندم، ۱۰ هزار و ۲۵۰ تن شکر سفید، ۲۲۵ تن جو دامی و همچنین دو هزار تن کنجاله مشاهده شد. لازم به ذکر است در هفتهای که گذشت و در بازار فرعی بورس کالای ایران، ۷۷۵ تن کنسانتره فسفات، ۴۱۴ تن ضایعات فلزی، ۳۵۰ تن ضایعات آهنی، ۲۵ تن روغن کارکرده لوکوموتیو و همچنین ۲۰ تن متیلن دیفنیل دی ایزوسیانات پلیمریک داد و ستد شد.
ثبت رکورد در معاملات آتی سکه
افزون بر این، حجم معاملات آتی سکه طی هفته گذشته در بورس کالا با افزایش به ۱۶۰ هزار و ۱۳۴ قرارداد و ارزش آن نیز به ۲۳ هزار و ۴۱۶ میلیارد ریال رسید. حجم قراردادهای آتی سکه در هفته گذشته یک رکورد مهم محسوب شده و بالاترین حد در یک سال اخیر به شمار میآید. این حجم به نسبت هفته قبل از آن ۱۲۰ هزار و ۵۷۳ واحد افزایش یافت که نشان میدهد در هفته گذشته شاهد رشد ۷۸/۳۰۴ درصدی بودیم. در همین حال نگاهی به وضعیت قیمت طلا در بازارهای جهانی نشان میدهد این فلز در روزهای اخیر باز هم در مسیر رشد جدیدی قرار گرفته تا جایی که خود را به نزدیکی ۱۳۰۰ دلار در هر اونس تقویت کرده است. این وضعیت تقویت شکننده ارزش طلا نشان میدهد که بخشی از خوشبینیها باز هم به بازار جهانی طلا بازگشته که البته دادههای ژئوپلیتیک در روابط آمریکا و سایر کشورهای جهان را در کنار تقویت حجم تقاضای طلا میتوان در این رخداد موثر دانست. به این ترتیب جمعه ۱۳ اکتبر تحت تاثیر انتظار بازار و سرمایهگذاران برای انتشار آمارهای نرخ تورم در اقتصاد آمریکا، قیمت جهانی طلا اندکی افزایش یافت. قیمت طلا در بازارهای آسیایی بعد از رسیدن به قیمت ۱۲۹۸ دلار و ۳۲ سنت در ابتدای معاملات و در ادامه در سطح قیمت ۸۱/۱۲۹۳ دلار داد و ستد شد. طلا در بازار نیویورک هم برای تحویل فوری در دسامبر تغییر چندانی نداشت و با قیمت ۱۲۹۶ دلار در هر اونس معامله شد. در معاملات آتی سکه نیز طی هفته گذشته، سررسید تیرماه سال ۹۷ به عنوان پرطرفدارترین سررسید لقب گرفت به نحوی که معاملهگران ۱۲۶ هزار و ۲۲۶ قرارداد را به ارزش ۱۸ هزار و ۶۴۵ میلیارد ریال در این موعد تحویل به ثبت رساندند. در رتبه دوم معاملات آتی سکه، سررسید اردیبهشتماه سالجاری با ۲۳ هزار و ۵۷۵ قرارداد به ارزش ۳ هزار و ۳۷۱ میلیارد ریال قرار گرفت. در مکان سوم بازار آتی نیز قرارداد اسفند ماه سالجاری قرارگرفت به طوری که با ۴ هزار و ۱۳۲ قرارداد به ارزش ۵۷۴ میلیارد ریال معاملات خود را در هفته اخیر به پایان رساند. همچنین سررسید آبانماه نیز با چهار هزار و ۷۳ قرارداد به ارزش ۵۳۷ میلیارد ریال در مکان بعدی بازار آتی قرار گرفت. در پایان نیز سررسید دیماه با دو هزار و ۱۲۸ قرارداد به ارزش ۲۲۸ میلیارد ریال در جایگاههای آخر ایستاد.
عرضههای داغ محصولات پلیمری
از سویی دیگر، حجم معاملات محصولات پلیمری در هفتهای که گذشت ۵۹ هزار و ۱۳۲ تن رقم خورد. حجم عرضهها ۶۵ هزار و ۸۸۲ تن و تقاضای آن هم بالغ بر ۱۷۷ هزار و ۲۹۱ تن بود. با توجه به افزایش قیمت دلار، هفته گذشته معاملات محصولات پتروشیمی با هیجان بیشتری انجام شد. در همین حال در کل بیش از ۹۶ درصد از محصولات عرضه شده توسط کارگزاران در حوزه محصولات پلیمری خریداری شد. همچنین ۳۸ گرید از ۶۱ گرید عرضه شده با رقابت قیمتی به فروش رسیدند. به این ترتیب رکورد ثبت معاملات ۹۶ درصدی گریدهای عرضه شده در سالجاری برای اولین بار رخ داد. همچنین رقابت قیمتی در ۳۸ گرید هم رکورد چشمگیری در معاملات محصولات پلیمری است که در سال جدید رخ داد. با این حال پلیاتیلنهای ترفتالات بطری همچنان در معاملات محصولات پلیمری در هفته گذشته جذاب بودند و با رقابت خریداری شدند. به گفته کارشناسان بازار حجم عرضه این محصولات پاسخگوی نیاز بازار نیست و باید حجم عرضهها افزایش یابد. در همین حال عرضه این محصولات با کاهش ۷۰۰ تنی روبهرو شده بودند و برای ۰۴۸/۴ تن عرضه ۳۶ هزار و ۵۳۱ تن تقاضا وجود داشت. همچنین در گروه پلیاتیلن سبک خطی، پتروشیمی امیرکبیر و شازند به ترتیب عرضههای خود را هزار و ۵۰۰ تن افزایش داده بودند. با توجه به کمبود در بازار برای این محصولات نیز رقابت رخ داد. در همین حال گروه پلیاتیلن سبکفیلم روندی متعادل در هفته گذشته داشتند، به طوری که میزان رقابتها نیز برای گریدهای عرضه کمتر از گروههای دیگر بود. البته در گروه پلیاتیلنهای سنگین اکستروژن و لوله با توجه به کمبود در بازار داخل همچنان بازار ملتهب داشتیم به طوری که میزان رقابت برای محصول پتروشیمی شازند بالا بود. عرضه پتروشیمی امیرکبیر نیز به صورت سلف و با رقابت خریداری شد. در گروه پیویسیها، پلی پروپیلنهای نساجی و شیمیایی نیز برای خرید محصولات شاهد رقابت از سوی معاملهگران بودیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد