3 - 08 - 2024
رشد سالانه 6/4 درصدی بازار خوراک دام
ارزش بازار جهانی خوراک دام در سال 2022میلادی حدود 72/570میلیارد دلار به ثبت رسید. پیشبینی میشود بازار جهانی خوراک دام با نرخ رشد سالانه 4/6درصدی از سال 2023 تا 2030میلادی رشد کند. این رشد به دلیل افزایش تولید دام تجاری ناشی از افزایش تقاضا برای پروتئینهای حیوانی مانند شیر، گوشت و تخممرغ است. علاوهبر این، افزایش آگاهی در بین مردم باعث افزایش تقاضا برای مرغ، گاو و آبزیان میشود که به نوبه خود رشد بازار را تحریک میکند. بازار خوراک دام شامل انواع مختلفی از خوراکها، از جمله ترکیبات، کنسانترهها و پیش مخلوطهاست. تولیدکنندگان این بازار از طیف وسیعی از مواد خام مانند غلات، دانههای روغنی، وعدههای غذایی پروتئینی، ویتامینها و مواد معدنی استفاده میکنند تا نیازهای غذایی گونههای مختلف حیوانی و مراحل تولید را برآورده کنند.
افزایش جمعیت جهانی و تقاضای فزاینده برای برآورده کردن ترجیحات غذایی در کشورهای در حال توسعه منجربه افزایش قابل توجه صنعتی شدن تولیدات دامی شده است. در گذشته، پرورش گاو در کشورها عمدتا در مقیاس کوچکی انجام میشد. با این حال، با افزایش تقاضا برای محصولات دامی و افزایش آگاهی در مورد مزایای نگهداری گلههای بزرگتر، شیوههای پرورش گاو در کشورهای در حال توسعه در حال تغییر است.
برای مثال، بر اساس گزارش سازمان خواربار و کشاورزی (FAO)، جمعیت گاو هندی از 191/9میلیون در سال 2018 به 193/2میلیون در سال 2021 رسیده است. علاوهبر این، تولید شیر در کشورهای پرجمعیت مانند هند به 108/3میلیون تن در سال 2021 رسیده است.
تولیدکنندگان خوراک طیور از ترکیب مواد مختلفی مانند غلات، دانههای روغنی، وعدههای غذایی پروتئینی، ویتامینها، مواد معدنی و مواد افزودنی برای فرموله کردن جیرهها برای مراحل مختلف رشد طیور، از جمله مرغگوشتی و پرندگان تخمگذار استفاده میکنند.
از نظر مواد افزودنی، بخش آمینو اسیدها در سال 2022 با بیشترین سهم درآمد (30/6درصدی) بر بازار خوراک دام تسلط داشتند. انواع مختلف افزودنیهای خوراک دام موجود در بازار عبارتند از آنزیمها، آنتیاکسیدانها، آنتیبیوتیکها، ویتامینها، آمینو اسیدها و اسیدیکنندهها که برای افزایش کارایی و افزودن ارزش غذایی به محصولات استفاده میشود. افزایش مصرف در کشورهای در حال توسعه نشان میدهد که افزایش درآمد و شهرنشینی باعث میشود مصرفکنندگان به رژیم غذایی خود تنوع دهند.
آمینو اسیدها نقش مهمی در پیشگیری از مشکلات پوستی در حیوانات دارد. علاوهبر این، در جلوگیری از اختلالات عملکرد مغزی در حیوانات نیز موثر است. در نتیجه، تقاضای زیادی برای آمینو اسیدها در مکملهای خوراک دام وجود دارد. همچنین آنتیبیوتیکها بهطور گستردهای برای ترویج رشد در دام استفاده میشود که در نتیجه آنها را به عامل مهمی در رشد بازار خوراک دام تبدیل میکند. آنتیبیوتیکها همچنین کیفیت گوشت را با افزایش محتوای پروتئین و کاهش محتوای چربی افزایش میدهد.
استفاده گسترده از آنتیبیوتیکها به عنوان محرک رشد، منجربه ایجاد باکتریهایی مقاوم به آنتیبیوتیک شده است. در حالی که برخی ویتامینها بهطور طبیعی در خوراک دام وجود دارد، مکملهای اضافی برای اطمینان از تغذیه مناسب به خوراک دام اضافه میشوند. مکملهای ویتامینی رایج مانند ویتامینهای A، D، E،K و ریبوفلاوین، به عنوان مکملهایی برای تقویت و حفظ سلامت حیوانات در خوراک دام گنجانده میشوند. آگاهی مصرفکنندگان در ارتباط با مزایای ویتامینهای محلول در چربی منجربه تقاضا برای این ویتامینها در صنعت میشود.
آسیا و اقیانوسیه در سال 2022میلادی با بیشترین سهم درآمد (37/6درصدی) بر بازار خوراک دام تسلط داشته است که به رشد سریع جمعیت، همراه با افزایش درآمد طبقه متوسط و افزایش شهرنشینی در این مناطق نسبت داده میشود. با توجه به افزایش درآمد و تغییر در ترجیحات غذایی، تقاضای بیشتری برای محصولات مشتق شده از حیوانات وجود دارد که منجربه افزایش نیاز به خوراک دام برای حمایت از تولید دام میشود. علاوهبر این، از بازیگران اصلی صنعت انتظار میرود در پاسخ به تغییر ترجیحات مصرفکنندگان برای مصرف گوشت، عرضه خوراک طیور خود را گسترش دهند.
طبق آژانس تسهیل ترویج سرمایهگذاری ملی (NIPFA)، بازار هند در پنج سال گذشته بیش از 3/5درصد رشد کرده است. پیشبینی میشود که بخش «خوراک دام مرکب» با پتانسیل پیشبینی شده بازار 400 تا 650میلیون دلاری و نرخ رشد تخمینی 16درصدی تا سال 2029میلادی گسترش یابد. این رشد ناشی از عواملی مانند پتانسیل استفاده نشده بازار خوراک ارگانیک است. «خوراک مرکب گاو» یا «خوراک دام مرکب» به نوعی از خوراک دام اطلاق میشود که از ترکیب چندین ماده خوراکی مختلف تهیه میشود. این ترکیب به منظور تامین تمام نیازهای غذایی دام (گاو، گوسفند، بز و غیره) طراحی میشود.
بازار آمریکایشمالی، بهویژه ایالات متحده، شاهد افزایش مصرف گوشت است و پیشبینی میشود قوانین سختگیرانه در مورد کیفیت گوشت، نیروی محرکه مهمی برای این صنعت باشد. افزایش آگاهی در میان مصرفکنندگان، همراه با افزایش مصرف سرانه گوشت، رشد صنعت خوراک دام را بیشتر میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد