31 - 12 - 2022
رشد نجومی قیمت در شمال پایتخت
منطقه یک در بلندترین نقطه پایتخت همانقدر که در اوج ارتفاعات قرار گرفته، صعود قیمتها را هم به همراه داشته و میتوان گفت جزو مرفهترین مناطق به شمار میرود.
این ادعا با قیمت املاک واقع شده در این منطقه به راحتی قابل اثبات است زیرا برای خانهدار شدن در منطقه یک باید حسابی ثروتمند باشید.
این منطقه که در سالهای اخیر آماج ساختوسازهای فراوان بود و مورد هجوم سرمایهگذاران مسکن قرار گرفته، در دو مرحله طی سال ۹۰ و ۹۱ افزایش قیمت را تجربه کرده است.
مرحله اول طی ماههای بهمن و اسفند بوده که بازار با نوسان قیمتی مداوم رشد قیمت ۳۰ درصدی رخ داده است، مرحله دوم از فروردینماه ۹۱ تاکنون صورت گرفته که آن هم از رشد ۳۰ درصدی برخوردار بوده البته تنها ۲۰ درصد آن توسط مسوولان دولتی تایید شده است.
اما هجوم سرمایهگذاران در منطقه یک به دلیل این است که بازده سرمایهگذاری در بخش مسکن در این منطقه به مراتب بیشتر و بالاتر بوده بهگونهای که املاک این منطقه نسبت به سایر مناطق پیشتاز رشد قیمت بوده است.
به عنوان مثال اگر در روند افزایش، قیمت ملکی در هفتتیر یکونیم میلیون تومان در هر متر مربع رشد قیمت داشته باشد، این میزان در فرمانیه به سه میلیون تومان میرسد.
پژمان مومنی از مشاوران املاک منطقه یک درخصوص رشد قیمتی که این منطقه طی چند ماه اخیر داشته است به خبرنگار «جهانصنعت» گفت: در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که منطقه یک جزو مناطق غنینشین محسوب میشود و اکثر سرمایه و نقدینگی در دست این افراد است.
اما به دلیل جهش قیمتی که پیش از سال نو رخ داد، در سال جدید افزایش قیمت کمتری در بازار مشاهده شد که این میزان تحت تاثیر جهش قیمتی سال گذشته بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مالکان در انتظار شفافیت وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور هستند، افزود: اجرای طرح تفضیلی هم عاملی برای کاهش معاملات و رکود در بازار مسکن شده است.
اما پس از مذاکرات مسکو پیشبینی میشود بازار در ماههای تیر و مرداد رونق گیرد.
این مشاور املاک در پاسخ به اینکه به چه دلیل همواره قیمت مسکن در کشور در حال صعود است، اظهار داشت: به دلیل اینکه مسکن در ایران مانند سایر کشورها یک کالای مصرفی نیست و همواره به منظور سرمایهگذاری خریداری میشود زیرا سرمایهگذاران به سوددهی ثابت این بازار
مطمئن هستند.
اما در منطقه یک افزایش قیمتها بهگونهای بوده که یک واحد مسکونی در نیاوران که در اسفندماه ۹۰ متری پنج میلیون تومان خرید و فروش میشد، مالک در حال حاضر به متری ۱۲ میلیون تومان هم رضایت نمیدهد و در مورد مشابهی در خیابان بوکان که با قیمت هفتونیم میلیون تومان به فروش میرسید اکنون به رقم ۱۶ میلیون تومان رسیده است، این قیمتها تنها پیشنهاد نیست و در حال حاضر با این ارقام خرید و فروش صورت میگیرد.
مومنی در پاسخ به اینکه آیا اجرای طرح تعزیراتی و بلوکبندی قیمت میتواند به کنترل بازار کمک کند تنها به اینکه این طرحها نمیتوانند بازار را کنترل کنند، اکتفا کرد.
وی همچنین درخصوص معایب و مزایای اجرای طرح تفصیلی در منطقه یک اظهار داشت: با توجه به اینکه اجرای طرح تفصیلی به شهرسازی منطقه کمک شایانی میکند اما در بحث بازار مسکن به دلیل اینکه عدهای به دنبال سودجویی هستند وقتی متوجه میشوند که به دلیل شرایط ملکشان میتوانند تعداد طبقات بیشتری بسازند، از فرصت استفاده کرده و قیمت ملکشان را افزایش میدهند که این قیمت ملک کلنگی را در این منطقه بالا برده و موجب گرانی قیمت زمین شده است.
به عنوان مثال سال گذشته متقاضیان با متری ۱۰ میلیون تومان میتوانستند در نیاوران ملک کلنگی خریداری کنند اما در حال حاضر با متری ۱۹ میلیون تومان هم نمیشود این ملک را خرید.
زیرا لازم است قبل از اجرای یک قانون ابتدا تمامی جوانب از جمله بعد تورم و فشاری که به خریداران وارد میشود را بررسی کنند زیرا این طرح تنها از بعد شهرسازی به این منطقه کمک کرده است.
اما در پاسخ به وضعیت بازار رییس اتحادیه مشاوران املاک اعلام کرد به صرف اینکه ما بخشخصوصی هستیم نباید کاسه و کوزههای گرانی بازار بر سر ما شکسته شود، بنگاههای معاملاتی صرفا واسطه و مشاوره میدهند و اتفاقا اگر تعیین قیمتها را به دست ما بدهند آن را تعدیل میکنیم.
مصطفی قلیخسروی با تاکید بر اینکه مشاورین املاک در کشور همیشه ساماندهی شده عمل کردهاند و در حال حاضر مطرح کردن ساماندهی آنان دلیلی ندارد، اظهار کرد: کسانی که میگویند مشاوران املاک باید ساماندهی شوند، بدانند که ما حتی پیش از اجرای کد رهگیری نیز معتقدیم بنگاههای معاملاتی ساماندهی شده بودند.
وی ادامه داد: بنابراین حتی اجرای کد رهگیری نیز به معنای عدم ساماندهی بنگاههای معاملاتی نبوده است.
خسروی با تاکید بر اینکه آیا تنها به این خاطر که بخشخصوصی هستیم باید تمام مشکلات را به گردن ما انداخت؟!، بیان کرد: ما فقط واسطه ملک هستیم و مشاوره میدهیم و از آنجایی که صرفا دلال هستیم، چیزی در اختیار ما نیست.
خسروی تصریح کرد: بنابراین اینکه بگویند افزایش قیمت بازار مسکن در دست بنگاهداران است، اشتباه است. اتفاقا ما میخواهیم که اختیار تعیین قیمت را داشته باشیم در این صورت با تعدیل قیمتها، زودتر به حقوق خود میرسیم.
وی درباره طرح بلوکبندی با بیان اینکه این موضوع یکی از راهکارهای کنترل قیمت بازار بوده است، خاطرنشان کرد: اولین موضوعی که توسط وزیر مطرح شد، قراردادهای دو ساله اجاره بود که به اعتقاد ما اجرای آن مشکلی نداشت ولی عدهای از آنجایی که گفتند مالکیت محترم است به اجرای این طرح معترض شدند.
خسروی ادامه داد: پس از این طرح قرار شد اجارهبها ۷ تا ۹ درصد افزایش یابد که بازهم این طرح اجرا نشد و در راستای طرح تعزیراتی کمتر از یک درصد از مشاوران املاک
تعزیراتی شدند.
رییس اتحادیه کشوری مشاوران املاک با بیان اینکه در طرح سوم بلوکبندی مناطق مسکونی مطرح شد، خاطرنشان کرد: براساس بلوکبندی قیمت مسکن در هر منطقهای در یک سامانه مشخص نمایش داده میشود و متقاضیان براساس این سامانه واحد را انتخاب کرده و در بنگاههای معاملاتی قراردادهایشان را ثبت میکنند.
وی در پایان درباره اجرایی شدن یا نشدن این طرح گفت: این طرح انجام شدنی است ولی در هر صورت نباید روی مال مردم قیمت گذاشت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد