23 - 10 - 2017
رشد ۱۱ درصدی حجم معاملات بورس کالا
بورس کالا طی هفته منتهی به ۲۷ مهرماه، درحالی که حدود ۶۰۴ هزار و ۴۰۹ تن انواع کالا به ارزش بیش از ۹ هزار و ۶۵۱ میلیارد ریال در بورس کالا مورد دادوستد قرار گرفت، حجم معاملات انواع محصولات رشد ۱۱ درصدی را تجربه کرد. به گزارش بورس کالا، طی آخرین هفته مهرماه، در تالار محصولات صنعتی و معدنی، ۲۸۱ هزار و ۷۶۹ تن انواع کالا به ارزش ۴ هزار و ۳۴۲ میلیارد ریال معامله شد. در این تالار، ۱۱۰ هزار تن سنگآهن، یک هزار و ۴۰ تن آلومینیوم، ۱۶۹ هزار و ۸۰ تن فولاد، ۹ تن کنسانتره فلزات گرانبها، یک هزار و ۵۰۰ تن مس، ۱۴۰ تن کنسانتره مولیبدن و ۵ کیلوگرم طلا از سوی مشتریان خریداری شد. همچنین در هفته معاملاتی مذکور در دو بخش داخلی و صادراتی تالار فرآوردههای نفتی و پتروشیمی، ۲۷۱ هزار و ۱۶۲ تن انواع کالا به ارزش چهار هزار و ۷۶۹ میلیارد ریال به فروش رسید. در این تالار، ۹۸ هزار و ۶۲۸ تن قیر، ۵۶ هزار و ۳۳۵ تن مواد پلیمری، ۶۸ هزار تن وکیوم باتوم، ۱۴ هزار تن لوب کات، ۲۵ هزار و ۱۲۴ تن مواد شیمیایی، هفت هزار و ۴۷۰ تن گوگرد، ۵۰۶ تن روغن پایه و همچنین هزار و ۱۰۰ تن عایق رطوبتی خریداری شد. تالار محصولات کشاورزی بورس کالا نیز در چهارمین هفته مهرماه، شاهد معامله ۵۰ هزار و ۹۴۳ تن انواع کالا به ارزش نزدیک به ۵۲۹ میلیارد ریال بود. در این تالار داد و ستد ۴۸ هزار و ۲۵۰ تن گندم، ۷ هزار و ۱۵۰ تن شکر سفید، ۱۹۳ هزار قطعه جوجه یکروزه گوشتی و همچنین ۳۵۰ تن کنجاله مشاهده شد. لازم به ذکر است در هفتهای که گذشت و در بازار فرعی بورس کالای ایران، ۲۹۵ تن ضایعات فلزی، ۱۷۵ تن کنسانتره فسفات، ۲۵ تن روغن کارکرده لوکوموتیو و همچنین ۴۰ تن متیلن دی فنیل دی ایزوسیانات پلیمریک داد و ستد شد.
انعقاد ۶۳ هزار قرارداد سکه
افزون بر این حجم معاملات آتی سکه طی هفته گذشته در بورس کالا به ۷۶ هزار و ۹۲ قرارداد و ارزش آن نیز به ۱۱ هزار و ۱۶۶ میلیارد ریال رسید که معاملهگران بیش از ۶۳ هزار قرارداد را برای تحویل تیرماه سال آینده منعقد کردند. این در حالی است که هفته گذشته قیمت جهانی طلا روند نزولی پیدا کرد. علت این روند نزولی هم تا حدودی بهتر شدن ارزش دلار بود و کاهش تنشهای سیاسی که باعث شد قیمت جهانی طلا رو به کاهش برود. در بازار داخلی هم قیمت ارز تا حدودی از ثبات برخوردار بود و قیمت سکه هم حدود چهار هزار تومان در نوسان بود یعنی قیمت سکه تمام طرح جدید حداکثر یک میلیون و ۳۱۵ هزار تومان و حداقل یک میلیون و ۳۱۱ هزار تومان فروخته شد. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار حدودا ۱۵۰۰ تومان نوسان داشت و به طور کلی طلا، سکه و ارز هفته آرامی را پشت سر گذاشتند و نوسان کمی را طی کردند و ثباتشان بیشتر بود. این در حالی است که همچنان کاهش تقاضا و کاهش داد و ستد را در بازار شاهد هستیم و بازار آرامی را پشت سر میگذاریم. در معاملات آتی سکه نیز طی هفته گذشته سررسید تیرماه سال ۹۷ به عنوان پرطرفدارترین سررسید لقب گرفت به نحوی که معاملهگران ۶۳ هزار و ۵۴۴ قرارداد را به ارزش ۹ هزار و ۴۰۹ میلیارد ریال در این موعد تحویل به ثبت رساندند. در رتبه دوم معاملات آتی سکه، سررسید اردیبهشتماه سالجاری با شش هزار و ۹۰۸ قرارداد به ارزش ۹۹۱ میلیارد ریال قرار گرفت. در مکان سوم بازار آتی نیز قرارداد آبانماه سالجاری قرار گرفت به طوری که با دو هزار و ۲۰۶ قرارداد به ارزش ۲۹۲ میلیارد ریال معاملات خود را در هفته اخیر به پایان رساند. همچنین سررسید دیماه نیز با یک هزار و ۸۱۸ قرارداد به ارزش ۲۴۷ میلیارد ریال در مکان بعدی بازار آتی قرار گرفت. در پایان نیز سررسید اسفندماه با یک هزار و ۶۱۶ قرارداد به ارزش ۲۲۵ میلیارد ریال در جایگاههای آخر ایستاد.
معاملات ۴۲ هزار تن مواد پلیمری
همچنین در معاملات پلیمرها در هفتهای که گذشت، حجم معاملات محصولات پلیمری ۴۲ هزار و ۷۴۰ تن رقم خورد. حجم عرضهها ۵۳ هزار و ۷۴۹ تن و تقاضای آن هم بالغ بر ۱۱۸ هزار و ۵۷۰ تن بود. به این ترتیب در هفتهای که گذشت، معاملات آرامی در حوزه محصولات پلیمری تجربه شد به طوری که در کل نزدیک به ۸۰ درصد از محصولات عرضهشده توسط کارگزاران خریداری شد، این در حالی بود که در هفته گذشته ۹۶ درصد از کل عرضهها خریداری شده بود. در این بین ۳۵ گرید از ۷۰ گرید عرضهشده با رقابت قیمتی به فروش رسیدند. در همین حال حجم عرضهها افزایش و حجم معاملات اندکی کاهش داشت. به گفته کارشناسان بازار دلیل اصلی این موضوع ثبات در قیمت دلار، کاهش نرخ برخی از گریدها در بازارهای جهانی و همچنین ضعف شدید تقاضای واقعی بازار و رکود بازار آزاد است. به این ترتیب در گروه محصولات پلیمری، پلیاتیلنهای ترفتالات گرید بطری همچنان تقاضای نسبتا بالایی داشتند و از این رو با رقابت داد و ستد شدند. در گروه پلیاتیلنهای سبک خطی، با توجه به کم بودن عرضههای پتروشیمی امیرکبیر، تقاضای زیادی برای این محصول ثبت شد و با رقابت مورد معامله قرار گرفت. پلیاتیلن سبک خطی شازند نیز با رقابت از سوی معاملهگران خریداری شد. در همین حال گروه پلیاتیلنهای سبک فیلم در هفته گذشته روندی متعادل داشتند و تنها پلیاتیلن سبک فیلم ۵۷۰۰ با رقابت یک درصدی به فروش رسید. به گفته معاملهگران با توجه به متنوع بودن عرضههای این گروه، روند معاملات متعادل بوده است. از سوی دیگر گروه پلیاتیلنهای اکستروژن، مدتهاست دچار کمبود است، در نتیجه اوضاع این کالا هر هفته با التهاب بیشتری روبهرو میشود، در هفته گذشته هم پتروشیمی جم و ایلام عرضهای نداشت، عرضه پتروشیمی شازند هم با رقابت مورد معامله قرار گرفت. عرضه پتروشیمی امیرکبیر هم به صورت سلف بود و با رقابت معامله شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد