4 - 07 - 2017
رشد ۱۶ درصدی تولید فولاد
بررسی آمارهای عملکرد تولید فولاد خام در دوره ۹۵- ۱۳۹۲ نشان میدهد که روند رشد تدریجی در این بخش وجود داشته، در عین حال مقایسه تولید ۱۳۹۵ نسبت به ۱۳۹۲ رشد ۳/۱۶ درصدی را نشان میدهد.
آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد که در سال گذشته مجموع تولید فولاد خام کشور به رقم ۱۸ میلیون و ۱۹ هزار و ۷۰۰ تن رسید و نسبت به عملکرد سال ۹۴ که رقم ۱۶ میلیون و ۵۳۸ هزار و ۵۰۰ تن بود، رشد ۹/۸ درصدی را ثبت کرد.
افت اندک تولید شمش فولاد در ۹۴
بررسی آمارهای مزبور نشان میدهد تولید شمش فولاد سال ۹۴ در مقایسه با ۹۳ که رقم ۱۶ میلیون و ۸۱۰ هزار تن بود، کاهش ۶/۱ درصدی را نشان میدهد، اما این وضعیت پایداری نداشت و در سال ۹۵ افت سال ۹۴ جبران شد.
رشد ۵/۸ درصدی حاصل تلاش سال ۹۳
فولادسازان کشور در سال ۹۳ میزان تولید شمش را نسبت به رقم ۱۵ میلیون و ۴۸۱ هزار و۲۰۰ تنی سال ۹۲ رشد ۵/۸ درصدی دادند که این رقم حدود دو برابر متوسط جهانی اعلام شد.
تولیدات فولادی در دولت یازدهم
برپایه دادههای آماری پارسال مجموع تولیدات فولادی کشور به رقم ۱۷ میلیون و ۶۸۱ هزار و ۷۰۰ تن رسید که این رقم نسبت به عملکرد ۱۷ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۴۰۰ تنی سال ۹۴ رشد ۳/۱ درصدی داشت.
همچنین تولیدات فولادی در سال گذشته در مقایسه با سال ۹۲ افزایش ۷/۶ درصدی داشت و این امر تداوم رشد در این زمینه را نشان میدهد.
رشد ۹/۲ درصدی سال ۹۴
بررسی جدول یاد شده، میزان تولیدات فولادی را در سال ۹۴ رقم ۱۷ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۴۰۰ تن نشان داد که در مقایسه با سال ۹۳ که ۱۶ میلیون و ۹۳۸ هزار تن بود، رشد ۹/۲ درصدی داشت.
عملکرد مثبت در نخستین سال فعالیت
همچنین جدول آماری وزارتخانه مزبور میزان تولیدات فولادی برای سال ۹۳ را نسبت به سال ۹۲ که ۱۶ میلیون و ۵۶۶ هزار و ۶۰۰ تن بود، افزایش ۲/۲ درصدی ثبت کرد و در واقع در مجموع دولت یازدهم در زمینه شمش و تولیدات فولادی در سالهای ۱۳۹۵- ۱۳۹۲ عملکرد مثبتی را نشان میدهد.
دولت یازدهم در مسیر تحقق بخشیدن به هدف ۱۴۰۴ که همانا ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد است، گام برداشته و اکنون با دستیابی به ظرفیت ۳۰ میلیون تنی به میزان ۵/۵۴ درصد از هدف چشمانداز تحقق یافته است.
تولید سنگآهن در سال ۹۵
برابر بررسی صورت گرفته از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت سال گذشته میزان تولید سنگآهن کشور به رقم ۳۱ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۴۰۰ تن رسید که نسبت به ۳۰ میلیون و ۴۳۵ هزار تن سال ۹۴ افزایش ۱/۴ درصدی را نشان میدهد.
عملکرد کاهشی سنگآهن در سال ۹۴
کاهش ۷/۱۰ درصدی تولید سنگآهن در سال ۹۴ نسبت به رقم ۳۴ میلیون و ۸۲ هزار و یکصد تنی در سال ۹۳ ثبت شد و این امر بیشتر ناشی از افت قیمت جهانی و عدم استقبال از صادرات در این بخش بود.
رشد سنگآهن تولیدی در نخستین گام
سال ۹۳ را به عنوان نخستین گام دولت یازدهم در بخش سنگآهن میتوان دانست که در مقایسه با ۹۲ نزدیک به یک درصد رشد داشت، رقم تولید این ماده معدنی در سال ۹۲ به میزان ۳۳ میلیون و ۷۴۶ هزار و ۳۰۰ تن بود.
تولید کنسانتره زغالسنگ
افزایش ۶/۳۳ درصدی تولید کنسانتره زغالسنگ در سال گذشته نسبت به سال ۹۲ نیز نشانه روند عملکرد مثبت در این بخش است و در سال ۹۵ تولید این ماده معدنی به رقم یک میلیون و ۲۳۲ هزار تن رسید و در مقایسه با سال ۹۴ که یک میلیون و ۱۱۳ هزار و ۹۰۰ تن بود، رشد ۶/۱۰ درصدی داشت.
افت اندک در عملکرد سال ۹۴
سال ۹۴ میزان تولید کنسانتره زغالسنگ در مقایسه با سال ۹۳ که رقم یک میلیون و ۱۵۶ هزار تن بود، افت ۶/۳ درصدی پیدا کرد و این امر ناشی از بازسازیهای کارخانه ذوبآهن بود که تقاضا را کاهش داد و تولید نیز تحت تاثیر آن تنزل یافت.
جهش ۹۳ نسبت به ۹۲ در تولید کنسانتره زغالسنگ
سال ۹۳ که از آن به عنوان نخستین گام حرکتی دولت یازدهم میتوان یاد کرد، تولید کنسانتره زغالسنگ درحالی جهش ۴/۲۵ درصدی داشت که سال ۹۲ مجموع تولید در این زمینه ۵/۹۲۱ هزار تن بود.
به گزارش ایرنا، دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد خام در افق ۱۴۰۴ نیازمند ۶۱ میلیون تن آهن اسفنجی، ۸۵ میلیون تن گندله و ۱۰۲ میلیون تن کنسانتره سنگآهن است.
انتظار میرود از مجموع ظرفیت تولید فولاد خام کشور حدود ۱۵ میلیون تن به امر صادرات اختصاص پیدا کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد