2 - 07 - 2017
رشد ۲۳ صنعت در تالار شیشهای
در بهار سال ۹۶ از میان ۳۸ صنعت حاضر در بورس تهران ۲۳ صنعت با رشد و بازدهی مثبت مواجه شدند، ۱۳ صنعت شاهد بازدهی منفی بودند و دو صنعت بدون تغییر باقی ماندند. به گزارش سنا، سه گروه استخراج زغال سنگ، استخراج معادن و محصولات کاغذی بیشترین ریسک سرمایهگذاری را در میان گروههای بازار داشتند. در مقابل صنایع کمریسک بازار در این مدت گروههای بانکها و موسسات مالی، مخابرات و منسوجات بودند. جدول بازدهی و ریسک صنایع نشان میدهد سه صنعت محصولات کاغذی، قند و شکر و رایانه و فعالیتهای وابسته در سه ماهه امسال بیشترین بازدهی را برای سرمایهگذاران بورسی داشتند.
بیشترین بازدهی
از ۳۹ صنعت حاضر در بورس تهران گروه محصولات کاغذی با ۶۸ درصدی از ابتدای سال تا پایان خردادماه بیشترین بازدهی را نصیب سهامداران کرده است. بررسیها نشان میدهد شاخص این صنعت در هفته منتهی به خرداد ۳/۳درصد مثبت بوده و در یک ماهه خرداد بازدهی مثبت ۵/۵ درصدی داشته است. دومین صنعت پربازده بازار در بهار امسال گروه قند و شکر با بازدهی ۴۸ درصدی بود. این صنعت در هفته گذشته شاهد افت ۵/۲ درصدی شاخص بود اما در یکماهه خرداد ۴/۲ درصد بازدهی مثبت داشت. سومین صنعت پربازده بازار در سهماهه سالجاری رایانه و فعالیتهای وابسته به آن است. این گروه در فصل بهار بازدهی نزدیک به ۴۰ درصدی داشته است. چهارمین صنعت پربازده بازار گروه انتشار، چاپ و تکثیر بود. این گروه با بازدهی ۲۳ درصدی در بهار سال ۹۶ در رده صنایع پربازده قرار گرفت. پنجمین صنعت پربازده بورس تهران در سه ماهه ابتدایی سالجاری گروه لاستیک و پلاستیک با بازدهی ۵/۱۷ درصدی بود. در حالی در مدت مورد بررسی شاهد بازدهی مثبت ۲۳ صنعت بورسی بودیم که ۱۳ صنعت با بازدهی بین منفی ۱۸ تا منفی ۸/۰ درصد مواجه شدند. برهمین اساس صنعت «فعالیتهای کمکی به نهادهای مالی واسط» با منفی ۱۸ درصد بیشترین بازدهی منفی را در بهار امسال به خود اختصاص داد. دومین صنعت با بازدهی منفی بهار امسال متعلق به گروه استخراج کانههای فلزی با افت ۸/۱۰ درصدی شاخص بود. ساخت محصولات فلزی نیز با بازدهی منفی ۸/۶ درصدی سومین صنعت منفی بهار امسال بود.
وضعیت P/E بازار
یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: اتفاقی که هفته گذشته در بازارهای جهانی افتاد و بر بازار داخلی هم تاثیر داشت رشد قیمت فلز روی بود. ایمان مقدسیان، مدیر معاملات کارگزاری بانک کشاورزی ضمن بیان مطلب فوق گفت: تحت تاثیر افزایش نرخ جهانی روی برخی از شرکتهای مرتبط در بازار داخلی از روند این رشد قیمتی بینصیب نماندند. وی در ادامه افزود: اغلب این شرکتها طی چند سال اخیر در روند تولید با مشکلات اساسی همچون استحصال خاک مرتبط با فعالیتشان مواجه بودند اما این رشد قیمتی برای آنها یک محرک مثبت خواهد بود. این کارشناس بازار سرمایه با اعلام اینکه شاخص کل بورس همچنان در آستانه ۷۹ هزار واحد قرار دارد، گفت: در حال حاضر نسبت شاخص قیمت به درآمد ۸/۶ تا ۹/۶ است. البته از آنجا که میانگین P/E بازار در این مدت همیشه بالای ۷ بوده اگر سایر شرایط ثابت بماند، انتظار میرود شاخص در برخی نقاط حمایت شود و شاهد رشد بازار باشیم. مقدسیان با بیان اینکه رشد بخشی از بازار به قیمت کامودیتیها وابسته است، گفت: رشد قیمتی فلزات از جمله روی، مس، فلزات اساسی و حتی سنگ آهن میتواند بازار را تحت تاثیر قرار دهد. این کالاها مصارف صنعتی دارند، بنابراین رشد آنها سیگنالی به بازار است و معیاری برای رشد اقتصادی در دنیا خواهد بود. وی در ادامه به عوامل موثر رشد بازار سرمایه کشور اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش قیمت نفت میتواند در بخش قابل توجهی از بازار تاثیرگذار باشد. این فعال بازار سرمایه با بیان اینکه نرخ بهره بانکی نیز یک عامل مهم محسوب میشود، گفت: نرخ بهره بانکی بسیار بالاست و نیاز به اصلاح دارد. مقدسیان درخصوص آینده بازار اظهار کرد: رشد قیمت فلزات و نفت، تعیین نرخ بهره و ساماندهی بانکها و موسسات اعتباری باعث حرکت بازار سرمایه خواهد شد و اگر تغییرات اساسی در این متغیرها صورت نگیرد بازار روند فعلی را ادامه میدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد