30 - 06 - 2024
رشد 10 هزار واحدی شاخص
«جهانصنعت»- روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی منفی شد و 83میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. در معاملات روز شنبه 9تیر ماه 1403، شاخص کل بورس تهران 10هزار و 892واحد نسبت به روز کاری گذشته بالاتر ایستاد و به سطح 2میلیون و 96هزار و 24واحد رسید. شاخص کل هموزن بورس نیز با افزایش 5هزار و 398واحدی در رقم 678هزار و 661واحدی ایستاد. شاخص کل فرابورس با رشد 141واحدی به رقم 22هزار و 445 واحد رسید. همچنین شاخص هم وزن فرابورس با افزایش هزار و 627واحد به سطح 119هزار و 672واحد رسید.
خروج پول حقیقی از بورس تهران
روز شنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی منفی شد و 83میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. دیروز نماد کنور بیشترین خروج پول حقیقی را داشت که ارزش آن 27میلیارد تومان بود. پس از کنور، نمادهای وبملت، شستا، وتجارت و فولاد بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین ورود پول حقیقی به نمادهای بوعلی، حکشتی، ذوب، تاپیکو و فزر تعلق داشت.
نمادهای اثرگذار بر شاخص کل
دیروز نمادهای نوری، بوعلی، حکشتی نمادهای سبزپوش بورس بودند که بیشترین اثر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. در سوی دیگر نمادهای کنور، وامید و خودرو از نمادهای قرمز بودند که اثر منفی بر شاخص داشتند. در فرابورس نیز نمادهای زاگرس، شگویا و خدیزل بیشترین اثر افزایشی را بر شاخص داشتند و نمادهای بپاس، مارون و خاور نمادهایی بودند که اثر کاهنده بر شاخص کل فرابورس داشتند. در بین نمادهای پرتراکنش بورس دیروز نماد ذوب بیشترین تراکنش را داشت و فولاد و خودرو در رتبههای بعدی قرار گرفتند. در فرابورس نیز شفام، خاور و فزر بیشترین تراکنش را داشتند.
ارزش معاملات سهام
دیروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 9هزار و 929میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه هزار و 540میلیارد تومان بود که 16درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز تشکیل میداد. ارزش معاملات خرد نیز با افزایش 7درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 3 هزار و 915میلیارد تومان رسید.
پرمعاملهترین سهمها
در معاملات دیروز نماد ثفارس بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد که ارزش معاملات آن 61میلیارد تومان بود. پس از ثفارس، خودرو بیشترین ارزش معاملات را داشت و وبملت رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن، دو نماد بوعلی و فولاد در رتبههای بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند. حجم معاملات نیز سهام ذوب با تعداد 953میلیون و 180هزار و 168سهم در صدر قرار گرفت. شستا در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به وبملت تعلق داشت. دو نماد خودرو و کرمان نیز در رتبههای بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.
صفهای خرید و فروش بورس
در معاملات شنبه، 55نماد صف خرید داشتند و 104نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با افت 79درصدی نسبت به روز کاری قبل به 128میلیارد تومان کاهش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با افزایش 37درصدی به 324میلیارد تومان رسید.
تحلیل روز شنبه بازار
محدودیت 2درصدی دامنه نوسان پس از یک ماه برداشته شد و دامنه نوسان به 6درصد بازگشت. این موضوع تا حدودی پویایی را به معاملات بازگرداند و رقم ارزش معاملات را اندکی افزایش داد. معاملات بورس دیروز به نحوی رقم خورد که شاخص کل در جهت کندل روز معاملاتی گذشته خود حرکت کرد. بهطوری که در پایان بورس دیروز، شاخص کل با رشد 10هزار و 892واحدی که معادل 52/0درصد این شاخص است، روبهرو شد. بر این اساس، شاخص کل در پایان معاملات دیروز در سطح دومیلیون و 96هزار واحدی ایستاد. در طرف دیگر، قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز افزایش یافت؛ بهطوری که شاخص هموزن بازار در پایان بورس دیروز پنجهزار و 398واحد که معادل 8/0درصد این شاخص است افزایش ارتفاع داد و به سطح 678 هزار واحد رسید. گفتنی است تابلوی بورس اوراق بهادار تهران در روز گذشته، حجم معاملات را هفتمیلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حقتقدم و صندوقهای سهامی) را سههزار و 772میلیارد تومان نشان میدهد.
ورود و خروج پول حقیقی
تراز پول حقیقی در سهام، برخلاف روز معاملاتی گذشته، دیروز منفی بود. بهطوری که در پایان بورس دیروز حدود 132میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شده است. موضوع دیگری که باید عنوان کرد اینکه تا لحظه تنظیم این گزارش حدود 45میلیارد تومان پول حقیقی از صندوقهای درآمد ثابت خارج ثابت شده است.
بیشترین ارزش معاملات
در جریان معاملات دیروز سه سهم ثفارس، خودرو و وبملت بیشترین ارزش معاملات و سهمهای ذوب، شستا و وبملت بهترتیب بیشترین حجم معاملات را ثبت کردند. همچنین سهم فملی نیز بیشترین ارزش بازار را در اختیار خود گرفت.
ورود پول هوشمند
بیشترین خالص خرید حقیقی نیز به سهمهای بوعلی، حکشتی و ذوب تعلق گرفت. همچنین در جریان معاملات دیروز سهمهای وجامی، دقاضی و کپرور ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان میدهند پول هوشمند از نمادهای وامین، ما و دفارا خارج شده است. شایان ذکر است بیشترین سرانه خرید حقیقی در سهمهای بکاب، شاروم و غبهار رقم خورد. همچنین دفرا در جریان معاملات دیروز بیشترین فشار تقاضا را ثبت کرد. در مقابل، بیشترین فشار عرضه نیز در نماد غمارگ بود. برخی تحلیلگران بورسی نگرانند که مثبت اخیر بازار برخلاف دورههای رونقهای دارای عمر کوتاه باشد. همیشه رونقهای موقت ناشی از جریان ورود پول نیست.
به همین دلیل باید منتظر ماند که آیا رشد حجم و ارزش معاملات ادامه پیدا میکند یا خیر. در حال حاضر قیمت سهام به تعیین تکلیف گرههای بزرگی همچون گروه خودرو، پالایشی و… گره خورده است. در مواقعی که بازار با رونق زودگذر روبهرو میشوند. حجم ورود پول به بازار کم ثبت میشود. البته همیشه با افزایش تداوم رکود در بازار سهام، سهامداران با وجود ارزندگی نمادهای بورسی ریسک نمیکنند. به همین دلیل واکنش مثبت اخیر بازار سهام نشاندهنده آغاز رشد نیست. اما میتواند در ادامه تبدیل به یک روند صعودی شود. حمید میرمعینی کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمیتوان با قاطعیت گفت همه نمادها ارزنده هستند، گفت: با قاطعیت نمیتوان ظرفیت صعودی بورس را رد کرد.
این مساله وابسته به سیاستهای دولت بعدی خواهد بود. اگر بعد از استقرار دولت بعدی رییسجمهور تصمیم بگیرد قیمتگذاری دستوری را حل کند. بهطور قطع همین عامل به تنهایی میتواند روند صعودی بازار را تثبیت کند. در غیر اینصورت بازار همچنان در روند نوسانی خود باقی ماند. او با تاکید بر اینکه یکی دیگر از عواملی که درباره وضعیت بورس در دولت بعدی موثر است، افزود: سیاست دولت درباره نرخ سود بانکی، انتشار اوراق و … است. در سالهای گذشته دولت به دلیل کاهش درآمد حاصل از نفت با کسری بودجه مواجه بود. به همین دلیل دولت سیاستهای را برای جبران کسری بودجه بهکار میگرفت. اثر آن رشد نقدینگی و در نهایت تورم بود.
نقش فریز نقدینگی در بانکها بر رکود بورس
میرمعینی با اشاره به اینکه بانک مرکزی برای مهار تورم سیاست فریز سرمایه با افزایش نرخ بهره را بهکار میگیرد، تصریح کرد: این مساله منجر میشود که نقدینگی در بازار سهام میز وجود نداشته باشد. در نتیجه بازار سهام نیز تحت تاثیر عملکرد دولت قرار میگیرد. بنابراین در شرایطی که دولت بتواند سیاستهایی را بهکار بگیرد که درآمد بیشتری داشته باشد و دیگر هزینههای خود را مدیریت کند، عملا اقتصاد در مسیر با ثبات قرار میگیرد. او با تاکید بر اینکه چشمانداز بازار سهام در سال ۱۴۰۳ قابل پیشبینی نیست، اظهار کرد: در حال حاضر بازار مثبت شده است اما از آنجایی که در یک ماه گذشته بازار سهام منفی بوده است و از طرف دیگر دامنه معاملات سهام محدود شده بود، به همین دلیل ظرفیت یک رشد موقتی را دارد. به خصوص اینکه دامنه معاملات بازار سهام بیشتر میشود. میرمعینی افزود: در نتیجه خرید حقوقیها در نمادهای بزرگ رشد شاخص کل بورس رقم میخورد. پیرو حرکت مثبت شاخص، نمادهای کوچک نیز مثبت میشوند اما این حرکت بازار مقطعی خواهد بود. در ادامه عوامل کلان اقتصادی و همچنین سیاستگذاری دولت بعدی رکن اصلی و تعیینکننده روند بورس خواهد بود. یکی از عوامل مهم در کاهش جذابیتهای سرمایهگذاری در بازار سهام بیاعتمادی و حرکت پول حقیقی به سمت بازارهای کمریسک است. بهطور قطع سیگنال رییسجمهور بعدی به سرمایهگذاران بورس مثبت است. این موضوع منجر میشود تا نشان دهد مردم انتخاب درستی داشتهاند. از طرف دیگر مثبتها بازتاب چشمانداز اقدامات دولت خواهد شد. بنابراین در ادامه دولت راحتتر میتواند بازارسازها و بزرگان بازار را با خود همراه کند تا سیاستهای بعدی را اجرا کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد