18 - 12 - 2022
روزهای سخت رییسجمهور
رییسجمهور منتخب هر کسی که باشد در بیستم ژانویه سال ۲۰۱۳ کار خود را در حالی به طور رسمی آغاز خواهد کرد که چالشهای بسیاری را پیشروی دارد. آمریکا این روزها در سراشیبی قرار دارد و هنوز هم با پیامدهای بحران اقتصادی دستوپنجه نرم میکند. مجله آتلانتیک آمریکا طی یادداشتی به رییسجمهور منتخب این کشور با بر شمردن چالشهای پیشرو، خواستار مقابله این رییسجمهور آمریکا با مشکلات آتی ایالات متحده شده است.
در این یادداشت که رییسجمهور را مخاطب قرار داده، چالش نخست قدرتهای نوظهوری مانند هند یا برزیل خوانده شدهاند که به دنبال گسترش استقلال سیاسی خود هستند. چالش دوم چین است که به طور همزمان رابطه رقابتی و همکاری با آمریکا دارد؛ با وجود آنکه چین از بسیاری جهات یکی از قدرتهای نوظهور محسوب میشود اما توجه جداگانهای که روابط چین- آمریکا را یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قرن بیستویکم تلقی میکند، مانع هم ردیف کردن چین با دیگر قدرتهای نوظهور میشود. سومین چالشی که در این یادداشت مورد بررسی قرار گرفته، القاعده است که دشمن دیرینه آمریکا خوانده شده است. در پایان نیز چالش نهایی خود آمریکا عنوان شده و در این زمینه به اظهارات گراهام الیسون استناد شده که اوایل سال گذشته موقعیت استراتژیک آمریکا را اینگونه بیان کرده بود: «مشکل شماره یک ایالات متحده، ایالات متحده است. چالشهای اصلی قدرت اول آینده آمریکا بیش از آنکه خارجی باشند، داخلی هستند. بهبودی و تجدید قوای آمریکا، حقوق ارثی نیست که از زمان تولد با ایالات متحده همراه بوده باشد تا جایی که میتوان آینده را پیشبینی کرد باید گفت ما دشمن را رویت کردهایم و آن خود ما هستیم.»
آمریکاییها پای صندوق رای
میلیونها آمریکایی روز گذشته با شرکت در انتخابات ریاستجمهوری کشورشان، رییسجمهور خود را برای چهار سال آینده انتخاب کردند. رقابت اصلی میان باراک اوباما از حزب دموکرات و میت رامنی از حزب جمهوریخواه بود. سرنوشت این انتخابات به طور عمده به نتیجه رایگیری در ۹ ایالت تعیینکننده بستگی داشت که نتیجه انتخابات در آنها میتوانست به هر یک از دو طرف متمایل شود. این ایالتها شامل کلورادو، فلوریدا، آیووا، نوادا، نیوهمپشایر، کارولینای شمالی، اوهایو، ویرجینیا و ویسکانسین هستند.
اوباما و تیم انتخاباتیاش روز انتخابات را در شهر شیکاگو گذراندند و قرار بود در صورت پیروزی، جشن خود را در همین شهر برگزار کنند. روز انتخابات ریاستجمهوری در جنوب شیکاگو حال و هوای ویژهای دارد چراکه باراک اوباما دوران جوانی خود را در این منطقه گذراند. این درحالی است که شبکه سیانان به نقل از یکی از مشاوران تبلیغاتی رامنی گزارش داده بود که نامزد جمهوریخواهان قصد دارد در روز انتخابات نیز به تلاشهای تبلیغاتی خود ادامه دهد و روز سهشنبه نیز همزمان با رای گیری در دو ایالت اوهایو و پنسیلوانیا به تبلیغ ادامه دهد.
به گزارش یورونیوز، مردم آمریکا روز گذشته در حالی پای صندوق رای رفتند که برخی ایالات از جمله نیوجرسی متاثر از توفان سندی بودند. مسوولان آمریکایی در برخی مناطق مجبور به برپایی حوزههای موقت رایگیری شدند و به این ترتیب زمینه را برای شرکت رایدهندگان در انتخابات فراهم کردند.
کریس کریستی، فرماندار نیوجرسی به بعضی شهروندان آسیبدیده از توفان اجازه رای دهی با پست الکترونیک و فکس را داد و گفت: کسانی که به علت وزش توفان سندی مجبور به ترک خانههای خود و استقرار در سرپناهها شدند، میتوانند با فرستادن ایمیل یا فکس در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کنند. سایر شهروندان هم شش امکان برای انجام این کار دارند. بنا بر این پست الکترونیک و فکس فقط برای کسانی است که از محل سکونت خود جابهجا و به سرپناهها منتقل شدهاند. این در حالی است که شهروندان نیویورک نیز اجازه یافتند بدون توجه به منطقه سکونت رای خود را در هر یک از حوزههای
رای گیری به صندوق بیندازند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد