7 - 04 - 2020
روسها به دنبال تصاحب بازارهای آسیایی LNG
شرکت نواتک روسیه در نظر دارد با ساخت یک جزیره الانجی در شرق این کشور، سهم خود در بازارهای آسیایی را افزایش دهد.
به گزارش نفت خبر به نقل از اویل پرایس، شرکت نواتک به عنوان بزرگترین تولیدکننده الانجی روسیه در نظر دارد تا بر میزان عرضه الانجی تولیدی خود به بازار در حال رشد آسیا بیفزاید.
غول گازپروم نیز با اجرای خط لوله قدرت سیبری امیدوار است از دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی، صادرات گاز طبیعی به چین را آغاز کند. بیش از یکسوم گاز وارداتی اروپاییها توسط مردان یخی و با خطوط لوله تامین میشود، اما روسها به دنبال افزایش سهم در بازارهای در حال توسعه آسیایی به ویژه کشور چین هستند. شرکت نواتک، مالک پروژه الانجی یامال بوده و در حال بررسی ساخت دومین پروژه الانجی در مناطق قطبی روسیه است. این شرکت چندی پیش یک قرارداد مقدماتی با شرکت ژاپنی سایبو گس امضا کرد. بر اساس این قرارداد دو شرکت راههای همکاری در بازار الانجی آسیا را مورد بررسی قرار میدهند. شرکت نواتک خواهان افزایش صادرات الانجی به منطقه آسیا و اقیانوسیه با بهرهگیری از پایانه الانجی هیبیکی شرکت سایبو گس در سواحل ژاپن است. بازار هدف پروژههای الانجی شرکت نواتک، کشورهای آسیایی است.
از سوی دیگر، شرکت نواتک در نظر دارد با حمایت کرملین یک پایانه دریایی بارگیری الانجی را در ساحل کامچاتکا واقع در شرق دور روسیه و در نزدیکی بازارهای آسیایی احداث کند. با این اقدام، انعطافپذیری روسها در صدور الانجی به بازارهای آسیایی از مناطق قطبی و با کاهش فاصله جغرافیایی، افزایش خواهد یافت.
مدیران شرکت نواتک از برنامهریزی برای ایجاد یک هاب روسی بارگیری الانجی برای مشتریان آسیایی خبر دادهاند. این سرمایهگذاری به ایجاد کریدورهای جدید حرکت تانکرهای انتقال الانجی نیز منجر میشود. شرکت نواتک از آغاز ساخت دو مخزن جدید ذخیرهسازی الانجی و نوسازی تاسیسات صادرات مجدد در این پایانه خبر داده است. با ایجاد مخازن جدید ذخیرهسازی الانجی در نزدیکی بازارهای آسیایی، شرکت نواتک میتواند هزینههای کشتیرانی خود را کاهش داده و تقاضای کشورهای این منطقه به ویژه چین را با کارایی بیشتر تامین کند.
نیکولا براون، تحلیلگر بازار الانجی در موسسه وود مکنزی در گفتوگو با بلومبرگ اعلام کرد: «اکثر کشورهای تامینکننده الانجی مورد نیاز دولتهای آسیایی، فاصله زیادی تا این منطقه دارند. لذا با ایجاد پایانه ذخیرهسازی و بارگیری مجدد محمولههای الانجی میتوان یک مزیت قابل توجه در تصاحب فرصتهای کوتاهمدت بازار تقاضا کسب کرد.» بازار الانجی آسیا به ویژه در کشور چین در حال رشد بوده و روسها به خوبی تحولات بازار را زیر نظر دارند.
در دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، میزان واردات الانجی و گاز از طریق خط لوله توسط چینیها به رکورد جدیدی رسید. دولت این کشور از میلیونها خانواده چینی خواسته به جای زغالسنگ از گاز طبیعی استفاده کنند. مجموع واردات گاز طبیعی چین توسط خط لوله و تانکرهای غولپیکر الانجی در سال ۲۰۱۸ میلادی با ۳۲ درصد رشد به ۳۹/۹۰ میلیون تن رسید. بدین ترتیب این کشور آسیایی به بزرگترین واردکننده گاز طبیعی دنیا تبدیل شده است.
بودجه ساخت پروژه قطبی شرکت نواتک ۲۷ میلیارد دلار اعلام شده و در سالجاری، شاهد آغاز مراحل ساخت آن خواهیم بود. شرکت فرانسوی توتال از شرکای پروژه الانجی یامال با ۲۰ درصد سهم، از تمایل خود به حضور در پروژه جدید قطبی شرکت نواتک با خرید ۱۰ تا ۱۵ درصد سهم آن خبر داده است. گزارشهای منتشر شده حاکی از حضور چند شرکت دیگر در این پروژه نظیر آرامکوی سعودی است. موسسه وود مکنزی در گزارش اخیر خود اعلام کرد که شرکت نواتک در نظر دارد در سالجاری ساخت پروژه الانجی قطبی ۲ را نهایی کند. تاکنون حضور یک سرمایهگذار در این طرح قطعی شده است.
در سایر مناطق دنیا نیز شاهد آغاز اجرای یک پروژه الانجی در موزامبیک، طرحهای گلدن پاس، کالکاسیو پاس و واحد ۶ سابین پاس در ایالاتمتحده خواهیم بود.
لذا سال ۲۰۱۹ میلادی را بر اساس اعلام موسسه وود مکنزی باید یک رکورد در آغاز اجرای طرحهای الانجی دانست. روسها با حفظ سیطره خود بر بازار گاز طبیعی اروپا، خواهان افزایش سهم در بازارهای در حال رشد آسیایی هستند. ساخت این جزیره الانجی و تاسیسات ذخیرهسازی در نزدیکی بازارهای آسیایی همراه با افزایش انعطافپذیری و کاهش هزینهها، برگ برنده مردان یخی در این رقابت شانه به شانه خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد