30 - 01 - 2024
روش های خرید برق
طبق ابلاغیه ای که در خرداد ماه ۱۴۰۲ منتشر شد تمام صنایعی که دیماند قراردادی آن ها بیشتر از ۱ مگاوات است مکلف هستند برق مورد نیاز خود را از طریق شرکت های خرده فروشی یا بورس انرژی خریداری کنند. در این مطلب به بررسی این روش ها می پردازیم و به بهترین شیوه برای خرید برق توسط مشترکین بالای یک مگاوات اشاره خواهیم کرد.
تامین برق مشترکین بالای ۱ مگاوات
شیوه نامه خرید برق در تاریخ ۲۰/۰۷/۱۳۹۹ توسط هیئت وزیران و مصوبه آن در تاریخ ۲۷/۱۲/۱۴۰۲ با عنوان دستورالعمل توسعه مبادلات برق ابلاغ شد. اجرای این ابلاغیه در تاریخ ۲۰/۰۳/۱۴۰۲ توسط معاونت برنامه ریزی و اقتصادی توانیر الزامی شده و در آن نحوه خرید برق مشترکین بالای ۱ مگاوات از دو طریق ( عقد قرارداد با شرکت های خرده فروشی یا بورس انرژی ) ذکر شده است. معمولا این مشترکین جزو مشترکین صنعتی محسوب می شوند.
بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، مشترکین صنعتی که میزان دیماند قراردادی با اداره برق آن ها بیشتر از ۱ مگاوات است موظف هستند از ابتدای سال ۱۴۰۲ به میزان ۱% از انرژی مورد نیاز خود را از طریق تابلوی سبز بورس انرژی یا قرارداد دوجانبه برق با شرکت خرده فروش پیمان انرژی پاسارگاد تامین کنند. توجه داشته باشید که اگر شما بخواهید برق موردنیاز خود را از طریق شرکت های خرده فروشی تامین کنید می توانید تمام مراحل انجام این کار را به عهده آن ها بسپارید.
روش های خرید برق کدامند؟
همان طور که اشاره کردیم طبق ابلاغیه مذکور، دو روش برای خرید برق وجود دارد که می توان به خرید از شرکت های خرده فروشی یا بورس انرژی اشاره کرد. هر کدام از عرضه کنندگان، دارای مجوزهای مربوطه از وزارت نیرو هستند و ظرفیت فروش برق این شرکتها محدود است و هنگام خرید برق حتما ظرفیت این شرکتها از شرکت مدیریت شبکه برق ایران استعلام گردد. یکی از کارشناسی ترین شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کند شرکت پیمان انرژی پاسارگاد است که در سال های اخیر با ظرفیت ۶۰۰ مگاوات توانسته برق مورد نیاز مشترکین صنعتی را تامین کند.
خرید برق از شرکت های خرده فروشی
خرید برق از شرکت پیمان انرژی پاسارگاد مزایای زیادی برای مشترکین صنعتی دارد که موجب شده تا گزینه بهتر و مقرون به صرفه تری نسبت به بورس انرژی محسوب شود.
عدم نگرانی بابت میزان برق مصرفی در طول دوره
مشترکینی که اقدام به خرید برق از شرکت خرده فروش پیمان انرژی پاسارگاد می کنند هیچگونه نگرانی از بابت میزان مصرف در طول دوره ندارند. زیرا بعد از اتمام دوره می توانند کنتور را مشاهده کنند و عدد آن را به این شرکت اعلام کنند. در حالی که این وضعیت در خصوص خرید برق از بورس انرژی وجود ندارد. مشترکین باید قبل از خرید از بورس انرژی میزان مصرف برق در طول دوره را تخمین بزنند و سپس خرید خود را انجام دهند. این موضوع می تواند مشکلات زیادی را برای آن ها ایجاد کند.
امکان خرید برق سبز برای صنایع
طبق ابلاغیه ای که در ابتدای مطلب به آن اشاره کردیم صنایع مکلف هستند ۱% از برق مصرفی خود را، به برق سبز اختصاص دهند. شرکتهای خرده فروشی از جمله پیمان انرژی پاسارگاد قادر به خرید برق سبز برای آن ها می باشد ومشترکین می توانند بعد از پایان دوره میزان برق سبز مصرفی خود را اعلام نمایند.
انعطاف در تسویه حساب
شرایطی که در خصوص تسویه با شرکت پیمان انرژی پاسارگاد وجود دارد کاملا منعطف است. حتی می توانید مبلغ را بعد از دوره پرداخت کنید. قطعا انعطاف پذیری در این زمینه مزایای زیادی را نصیب صاحبین صنایع می کند.
تضمین تامین برق
شرکت خرده فروشی پیمان انرژی پاسارگاد، تامین برق را تضمین می کنند. همچنین مشترکین آن ها در اولویت آخر خاموشی قرار می گیرند و این موضوع می تواند برای کارخانجات، کارگاه ها و … بسیار مطلوب باشد.
صدور صورتحساب بر اساس میزان مصرف واقعی
شاید تصور کنید که خرید برق از شرکت خرده فروش، هزینه زیادی را به صنایع تحمیل می کند. در حالی که چنین نیست. صورتحسابی که برای آن ها صادر می شود کاملا بر اساس میزان مصرفی واقعی آن ها می باشد.
عدم امکان تغییر در معامله
همان طور که قبلا ذکر کردیم، معاملاتی که با شرکت پیمان انرژی پاسارگاد انجام می شود بسیار منعطف است و کاملا بر اساس شرایط مشترکین می باشد. اما این شرایط در خصوص تامین برق از طریق بورس انرژی وجود ندارد و شما نمی توانید هیچ گونه تغییری در معامله بدهید. این موضوع می تواند منجر به سوخت شدن برق خریداری شده شود.
تخمین برق مصرفی قبل از خرید
جالب است بدانید مشترکینی که می خواهند برق موردنیاز را از طریق بورس انرژی تامین کنند باید قبل از خرید، میزان برق مصرفی در طول دوره را تخمین بزنند. گاهی اوقات این تخمین کمتر یا بیشتر از میزان مورد نیاز است و باعث بروز مشکلاتی در طول دوره خواهد شد. در حالی که این ایراد در خصوص شرکت پیمان انرژی پاسارگاد وجود ندارد.
تسویه نقدی یا پیش پرداخت قبل از آغاز دوره
بورس انرژی انعطاف زیادی در خصوص تسویه حساب ندارد. به این معنا که شما باید قبل از آغاز دوره اقدام به خرید و تسویه حساب فوری کنید و یا مبلغی را به عنوان پیش پرداخت بپردازید. ولی با خرید از شرکت پیمان انرژی پاسارگاد ۲۰ روز پس از پایان دوره مصرف پرداخت صورت می گیرد.
منظور از برق سبز چیست ؟
در طول مطالعه این مطلب بارها با واژه ای به نام برق سبز مواجه شدید و شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که منظور از برق سبز چیست؟ همان طور که از نامش پیداست به برقی اتلاق می شود که کاملا هماهنگ با محیط خود است و فرآیند تولید آن هیچگونه آلودگی زیست محیطی به همراه ندارد. در حال حاضر انرژی های حاصل از تابش نور خورشید، وزش باد، گرمای زمین و آب های روان به عنوان مشهورترین منابع انرژی سبز به شمار می روند.
جالب است بدانید که برخی از کارشناسان معتقد هستند که با در نظر برخی از ملاحظات، می توان انرژی هسته ای را نیز به عنوان برق سبز یا انرژی سبز معرفی کرد. انرژی های سبز تجدیدپذیر هستند و خوشبختانه امروزه اغلب دولت ها به جنبه اقتصادی استفاده از آن ها پی برده اند. بکارگیری انرژی سبز در صنایع مختلف در طولانی مدت مزایای زیادی برای محیط زیست دارد و به هیچ عنوان دی اکسید کربن تولید نمی کند. همین امر عامل مهمی در پاکیزه کردن هوا محسوب می شود.
پیش نیاز خرید برق چیست؟
به منظور خرید برق باید الحاقیه نیابت بین مشترکین و اداره توزیع منعقد و مبادله شود. منظور همان الحاقیه انشعاب برق است. طبق قانون، مسئولیت عدم مبادله الحاقیه نیابت بر عهده مشترکین می باشد. توجه داشته باشید که برای خرید برق از شرکت های خرده فروشی یا بورس انرژی هیچ نیازی به تغییر در انشعابات نیست.
چه هزینه هایی برای خرید برق بایستی پرداخت شود؟
اگر مشترکینی که دیماند قراردادی آن ها بالای ۱ مگاوات است و خرید خود را از طریق شرکت های خرده فروشی یا بورس انرژی انجام ندهند علاوه بر آنکه در اولویت مدیریت بار قرار می گیرند، باید ۹۹% از هزینه برق را با ضریب ۱٫۲ یعنی حداکثر نرخ معاملاتی پرداخت کنند. همچنین ۱% باقی مانده ( انرژی سبز) را بر اساس نرخ اعلامی تحت عنوان مشمول ماده ۱۶ به شرکت توانیز بپردازند.
اما اگر خرید از طریق شرکت پیمان انرژی پاسارگاد انجام شود تنها هزینه ای که مشترکین پرداخت می کنند، هزینه برق مصرفی در بازه های زمانی کم بار، میان بار، اوج بار و برق سبز همراه با مالیات بر ارزش افزوده می باشد. لازم به ذکر است که این مشترکین همچنان مشترک شرکت برق منطقه ای محسوب می شوند و باید هزینه آبونمان، عوارض برق، ترانزیت برق و … را نیز به شرکت های توزیع برق منطقه ای پرداخت کنند.
در نهایت توصیه می کنیم اگر می خواهید هزینه برق مصرفی خود را کاهش دهید و در اولویت آخر خاموشی قرار بگیرید با کارشناسان شرکت پیمان انرژی پاسارگاد ارتباط برقرار کنید و راهنمایی های لازم را از آن ها کسب کنید.
** این مطلب توسط جهان صنعت تهیه نشده و انتشار آن به منزله تایید محتوا نیست.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد