20 - 06 - 2024
رونالدو؛ نسخه یورو 2024
پرتغال در اولین بازی خودش در یورو 2024 غیرقابل اطمینان ظاهر شد. تیم را حول توانایی تمامکنندگی او چیده بودند. میخواستند پرتغال همه بر محور کریستیانو رونالدو باشد. تمام نقاط زمین پر شده بود از ستارههایی که بزرگترین باشگاههای فوتبال دنیا آرزوی در اختیار داشتن آنها را دارند. پرتغال تا بندندان مسلح بود. توپ به هر نقطه از ترکیب این تیم میرسید یک ستاره آماده و بزرگ پا به توپ میشد. از دروازه با دیوگو کاستا تا دفاع با نونو مندس و روبن دیاز و خط میانی با برناردو سیلوا و برونو فرناندس و خط حمله با لیائو و رونالدو! تمام این مجموعه پر از ستاره و مدعی و بزرگ، با همه جزئیات حرفهای آن پشت سر ایستادگی حریفی نهچندان مدعی به نام جمهوری چک ماند تا سلسائوی اروپا هم تلنگری جدی بخورد و بداند که با رونالدو و یارانش هم قرار نیست تیم از پیش برنده هر مسابقهای نام بگیرد. در سوی دیگر آخرین گروه هم شاهد شکوفایی تیم ملی ترکیه بودیم. آنها ثابت کردند که ادعاهایشان مبنی بر پیشرفت و معرفی نسل جدید و عزم بازگشت به بالاترین سطح بدون اغراق بوده و میتوانند تیمی مترقی و آیندهدار باشند.
درخشش آردا گولر
روز اولی که به رئالمادرید پیوست، حتی هواداران رئال هم به درخشش او اطمینان نداشتند و آردا گولر، این پدیده فوتبال ترکیه را نامی برای فراموشی زودتر از موعد ارزیابی میکردند. طبیعی هم بود که در ترکیب کهکشانیها با آن همه ستاره، فرصت بازی برای ستارهای که در حال عبور از نوجوانی و رسیدن به جوانی است به سختی پیدا میشد. با این حال کارلتو حتی به مصدومیتهای این بازیکن هم توجهی نکرد و خرید جدید رئال را به اندازه بضاعتش به میدان فرستاد. نتیجه اعتماد مادرید و آنچلوتی را در مقابل گرجستان دیدیم. در آن سوی میدان هم ستارهای به نام کواراتسخلیا توپ میزد؛ ستارهای که اگر در رئالمادرید بود، یقیناً بسیار بیشتر از گولر به بازی گرفته میشد اما گولر و همتیمیهایش درخشیدند و با ارائه یک بازی رو به جلو گام اول را محکم برداشتند. آنها به نوعی خودشان را برای رویارویی با پرتغال و از دست دادن امتیاز بیمه کردند. گرجستان هم مثل مجارستان، تیمی که از آن صحبت میشد، نبود و زورش به خلق شگفتی نمیرسید. طبیعی است که مشتریان کواراتسخلیا هم برای هزینه کردن مبالغ سنگین در مسیر انتقال این بازیکن به تردید افتادند. ترکیه با این برد یک پایش را در مرحله حذفی گذاشت.
شب پردردسر پرتغال
هنوز هم در فضای رسانه و شبکههای اجتماعی پر است از تحلیلها و بررسیهای تیم تحت هدایت روبرتو مارتینس! به همین زودی سرمربی پرتغال را تحت فشار قرار دادند. اینکه سیستم بازی پرتغال و چیدمان بازیکنان و رویکرد تاکتیکی مارتینس درست بود یا خیر بماند برای میزگردهای کارشناسی فوتبال اما اینکه چطور با این مجموعه شگفتانگیز از بازیکنان باکیفیت در مقابل تیمی به بضاعت جمهوری چک تا این اندازه به دردسر افتاد، جای سوال و اماواگر دارد. تصور میشد پرتغالیها قرار است جام را با یک برد آسان و مقتدرانه شروع کنند، رونالدو مسنترین گلزن تاریخ یورو شود و بعد از بازی هم با چشمهای خونسرد و نگاه برخاسته از اطمینانخاطر در زمین فاتحانه گام بردارد. جمهوری چک اما قولوقرارها را زیر پا گذاشت. نفس سلسائوی اروپا را گرفت و اگر به جای روبین هراناچ یک مدافع آمادهتر یا بازیکنی با تمرکز بیشتر در خط دفاعی داشتند، شاید پرتغال و رونالدو را هم شکست میداد. پرتغالیها مردند تا این مسابقه را بردند. آنها اخطاری جدی از یورو 2024 گرفتند با این مضمون که؛ خیلی از خودتان مطمئن نباشید، حتی شما هم مستعد باختن هستید! واقعا پرتغال هم در بازی سهشنبهشب مستعد باختن بود و با فشار مداوم و انگیزه بالا بود که موفق شدند دروازه حریف را باز کنند. مارتینس همه انتقادات را با 2تعویض طلایی پاسخ داد. یک بازیکن تعویضی او پاس گل داد و دیگری هم گل زد تا کونسیسائو هم نشان دهد قرار است نامی درخشان در تاریخ تیم ملی کشورش باشد و حرفهای زیادی برای گفتن دارد. آنها در پایان بازی در زمین جشن گرفتند اما از نگاههای مطمئن و برخاسته از اعتماد به نفس خبری نبود. طوری شادی میکردند که گویا یک بازی مرحله حذفی را بردهاند. شاید از این موارد مهمتر این بود که امیدها به جمهوری چک زیاد شد و این تیم تخریبی و تدافعی از شانسهای صعود از این گروه بهشمار میرود. در مورد این مسابقه نباید از درخشش ویژه نونو مندس هم غافل شویم. مدافع چپ تیم ملی پرتغال ثابت کرد یکی از بهترینهای جهان در پست خودش است و در این پست میتواند کارهای شگفتانگیزی انجام دهد. بازی او از حیث سرعت، دوندگی، پا به توپ بودن، حضور در موقعیتهای هجومی و تخریب بازی حریف قابل تحسین بود و یکی از بهترینهای تیمش در زمین بود؛ اگر چه هر درخشش در ترکیب پرتغال زیر سایه آمادگی ویتینیا قرار گرفت.
گام اول رونالدو
همانی شد که رونالدو میخواست. تیم بر محور قابلیت گلزنی او چیده شده بود. همه تلاش میکردند تا رونالدو تبدیل به مسنترین گلزن تاریخ یورو شود؛ اما نشد. سایرین همانی بودند که رونالدو میخواست؛ اما رونالدو آن ستارهای که از خودش انتظار داشت نبود. البته این بار هم فوقستاره پرتغالی یک رهبر بود برای تیمش! رهبری که حضورش در زمین به بازیکنان خودی نهیب میزد که باید برنده باشیم و بازیکنان حریف را هم مجاب میکرد که احتمالا بازنده این دیدار خواهیم بود. رونالدو گلزنی نکرد اما تیمش در مسیر دور حذفی قرار گرفت و با یک برد دیگر صعودش قطعی خواهد شد. با شناختی که از او داریم، اگر پرتغال در این مسیر هموار پیش برود و به جمع 16تیم پایانی رقابتها برسد، احتمال گل نزدن رونالدو به حداقل خواهد رسید. این یورو برای رونالدو با قبلیها فرق میکند و بار بیشتری روی دوش اسطوره سلسائوی اروپا سنگینی میکند. تحلیلگران میگویند، پرتغال مربیای را روی کار آورده تا تیم را براساس رونالدو بچیند و شایعات دودستگی بازیکنان رختکن هم با همدلی و همکاری امثال برونو فرناندس منتفی به نظر میرسد. همه چیز در خدمت اوست تا اینبار در فینال مصدوم نشود و گل قهرمانی را خودش به ثمر برساند. رونالدو شاید در آلمان مهمترین جام دوران فوتبالش در پیراهن تیم ملی را جستوجو میکند؛ جامی که نشان میدهد هنوز هم میتواند پا به پای امثال کونسیسائو بدود و برای تیمش همان فوقستاره همیشگی باشد و صدالبته اینکه برای جام جهانی بعدی هم جایی در ترکیب اصلی تیمش دارد؛ جامی که کماکان باب مقایسه او و مسی را باز نگه میدارد و عصر آنها را تمام نشده نشان میدهد.
انتقاد تند از شادی رونالدو: خیلی بیکلاسی!
شادی پس از گل پیروزیبخش کریستیانو رونالدو، ستاره پرتغالی، واکنشهای زیادی را به همراه داشته است. تیم ملی پرتغال سهشنبه شب گذشته در اولین دیدار از مرحله گروهی رقابت جام ملتهای اروپای ۲۰۲۴ روبهروی تیم ملی جمهوری چک قرار گرفت و موفق شد با گلی که کونسیسائو به ثمر رساند با نتیجه ۱-۲ در این بازی پیروز شود و گام اول را محکم بردارد.
شاگردان روبرتو مارتینس در حالی موفق شدند در این بازی به پیروزی برسند که تا لحظات پایانی با تساوی ۱-۱ متوقف شده بودند اما گل پیروزیبخش این تیم در دقیقه دوم وقتهای تلفشده به ثمر رسید و بازیکنان این تیم و تماشاگران حامی آنها در ورزشگاه از خوشحالی سر از پا نمیشناختند.
رونالدو از این پیروزی بسیار خوشحال بود اما نکته مهمی که توجه بسیاری از فوتبالدوستان را به خود جلب کرد، حرکتی بود که پس از این گل رو به دروازهبان جمهوری چک انجام داد و به نوعی به او به خاطر گلی که خورده بود و این باخت طعنه زد که باعث ناراحتی کاربران در شبکههای اجتماعی شد.
یکی از کاربران در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «بیکلاس!»
کاربر دیگر اظهار کرد: «نیازی به انجام این حرکت نبود. اصلا وجهه خوبی نداشت.»
یکی دیگر از کاربران اضافه کرد: «این کاری است که هرگز نمیبینید مسی با حریفش انجام دهد. به همین دلیل است که مسی بهترین بازیکن دنیاست. او بدترین ورزشکار است.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد