18 - 05 - 2024
رویای مشترک جهان چندقطبی برای مسکو و پکن
دستیار رییسجمهوری روسیه اعلام کرد، ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه و شی جینپینگ، رییسجمهوری چین در جریان گفتوگوهای رو در رو، موضوع اوکراین را با جزئیات بسیار مورد بحث قرار دادند.
یوری اوشاکوف معاون پوتین به خبرنگار روسیا ۱ گفت: «با جزئیات زیاد، این جلسه در یک فرمت رو در رو بود.» در همین حال هوآ چونیینگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت، پکن به ایفای نقش سازنده در پیشبرد حل و فصل سیاسی بحران اوکراین ادامه خواهد داد.
به گفته وی، رییسجمهوری شی و پوتین بار دیگر در اقامتگاه دولتی ژونگنانهای دیدار کردند و در مورد بحران اوکراین تبادل نظر عمیقی داشتند. چین به ایفای نقش سازنده در پیشبرد حل و فصل سیاسی بحران ادامه خواهد داد.
به گزارش ایسنا به نقل از اسپوتنیک، این دیپلمات چینی روز پنجشنبه در ایکس نوشته بود: پوتین در پکن گفتوگوهای گستردهای با شی جینپینگ، رییسجمهوری چین انجام داد و در مورد طیف وسیعی از موضوعات مرتبط با همکاری استراتژیک، شناسایی زمینههای کلیدی برای توسعه بیشتر روابط و همچنین تبادلنظر در مورد مبرمترین مسائل بینالمللی و منطقهای گفتوگو کرد.
در همین روز، مسکو و پکن بیانیه مشترکی را منتشر کردند. بعدا پوتین و شی در یک محیط غیررسمی در ژونگنانهای به گفتوگوی رو در رو ادامه دادند.
در همین حال پوتین روز جمعه گفت که مشارکت روسیه و چین امنیت انرژی را تضمین میکند و رفاه مردم دو کشور را افزایش میدهد.
وی اظهار کرد: مشارکت جدانشدنی روسیه و چین به طور مستقیم به رشد اقتصاد هر دو کشور کمک میکند و به طور قابل اعتمادی امنیت انرژی را تضمین میکند، ایجاد صنایع جدید و مشاغل پردرآمد را تحریک میکند و رفاه و کیفیت زندگی شهروندان ما را بهبود میبخشد.
پوتین در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه روسیه و چین و چهارمین مجمع همکاریهای بینمنطقهای در «هاربین» افزود روسیه میتواند انرژی مقرون به صرفهای را برای اقتصاد چین تامین کند.
رییسجمهوری روسیه افزود: روسیه آماده و قادر است به طور مستمر و قابل اعتماد به اقتصاد، شرکتها، شهرها و شهرکهای چین، انرژی، برق و گرمای پاک و مقرون به صرفه عرضه کند.
پوتین همچنین گفت که با شی جینپینگ، رییسجمهوری چین، چشمانداز همکاریهای متنوع بین روسیه و چین را به تفصیل مورد بحث قرار داده است.
وی گفت: چشمانداز توسعه بیشتر چنین همکاریهای نزدیک و چندجانبهای در گفتوگو با شی جینپینگ، رییسجمهوری چین به تفصیل مورد بحث قرار گرفت.
پوتین گفت که شرکای چینی برای بازدید از مجمع اقتصادی شرق (EEF) در ماه سپتامبر دعوت شدهاند، جایی که همکاری با روسیه از جمله در حوزه توسعه پیشرفته، میتواند مورد بحث قرار گیرد: «از این فرصت استفاده میکنم و دوستان چینی را به نهمین مجمع اقتصادی شرق که در اوایل سپتامبر در ولادی وستوک برگزار میشود، دعوت میکنم. در آنجا امکان ادامه بحث مفصل در مورد احتمالات همکاری در مقولههای توسعه اجتماعی و اقتصادی و برای سرمایهگذاران خارجی، وجود دارد.»
پوتین همچنین در یک نشست خبری پس از سفر به چین گفت: ما باید از جهان چندقطبی در حال ظهور حمایت کنیم. ضروری است کسانی که سعی دارند سلطه خود بر تصمیمگیریها در تمامی امور را حفظ کنند، این را بدانند که مسالمتآمیز بودن این فرآیند (تشکیل جهان چندقطبی) به رفتار آنها بستگی دارد.
رییسجمهوری روسیه همچنین گفت این کشور فعلا در مورد به دست گرفتن کنترل شهر خارکیف تصمیمگیری نکرده است.
او در این نشست خبری درباره تصمیم روسیه برای خارکیف گفت: «در مورد خارکیف هنوز تصمیمی وجود ندارد.»
پوتین گفت، روسیه در حال پیشروی در خارکیف است و نیروهای مسلح این کشور با تبعیت کامل از نقشههای جنگی هر روز به پیش میروند.
رییسجمهوری روسیه همچنین گفت چین و روسیه دیدگاههای خود را در مورد راههای توسعه ملی دارند، راههایی که بر اصول سازندهبودن و صلح متمرکز است: چین و روسیه بخش مهمی از تمدن مدرن هستند و ما در مورد راههای توسعه، نظرات خود را داریم. این توسعه بر تمامی شرکا در جهان تاثیر خواهد گذاشت. ما باور داریم این توسعه باید سازنده باشد. وقوع آن ضروری است و باید نهتنها منافع خود، بلکه منافع تمام شرکای جامعه بینالمللی را لحاظ کنیم.
علاوه بر این، رییسجمهوری روسیه با اشاره به اینکه نظم جهانی چندقطبی جدید در حال ظهور است، گفت: «شکی نیست که این نظم جهانی دارد در مقابل چشمان ما شکل میگیرد و جهان دارد چندقطبی میشود. فکر میکنم همه این را به خوبی میدانند و از آن آگاه هستند.»
رییسجمهوری روسیه همچنین گفت ممنوعیتهای مختلفی که بر کالاهای روسیه و چین وضع شده، منجر به افزایش تورم در ایالات متحده خواهد شد.
او گفت: «آنها تحریمهایی را علیه برخی از کالاها وضع کردند. نتیجه چه خواهد شد؟ تورم در آمریکا چون سعی میکنند کالاها را خودشان تولید کنند با حقوقی که به کارکنانشان میدهند، قیمت بالای فلز و انرژی گرانقیمت. نتیجه همین است.» پوتین گفت افزایش تعرفههای گمرکی که آمریکا علیه خودروهای برقی چین وضع کرده یک عامل جنگ اقتصادی است و این مبارزهای ناعادلانه است.
او دلیل آمریکا برای تحریم خودروهای برقی چینی را بهتربودن این خودروها دانست و گفت: «آمریکا اخیرا تحریمهایی را بر خودروهای برقی چینی وضع کرد. چرا؟ به چه دلیل؟ چون خودروهای چینی بهتر شدهاند. دلیل دیگری در کار نیست. این مصداق رقابت ناعادلانه است.»
پوتین گفت: «آنها رقبای خود را از بین میبرند که در این مورد، بحث رقبای چینی است. به رقبای خود اجازه ورود به بازارها را نمیدهند. در اروپا هم اوضاع همین است.»
رییسجمهوری روسیه همچنین گفت مشکلات موجود در انتقال پول، مانعی برای رشد تجارت بین روسیه و چین است.
پوتین همچنین با اشاره به حملات هوایی اوکراین به مناطق مسکونی در شهر بلگورود روسیه گفت مسکو ناچار خواهد بود برای توقف این حملات یک منطقه حائل ایجاد کند.
پوتین گفت: «آنها دارند مرکز شهر و مناطق مسکونی را بمباران میکنند. من علنا گفتهام که اگر این وضع ادامه داشته باشد، ناچار هستیم یک منطقه حائل ایجاد کنیم.»
منطقه بلگورود روسیه که با مناطق سومی و خارکیف اوکراین هممرز است، چندینبار توسط نیروهای مسلح اوکراین هدف حمله واقع شده است. او همچنین گفت توافقهایی که در استانبول بر سر اوکراین حاصل شد، باید اجرایی شوند و مبنای تمام مذاکرات احتمالی صلح باشند.
رییسجمهوری روسیه گفت: «این سند هنوز به امضا نرسیده و مشکلات زیادی دارد، مشکلاتی در مورد تضمین امنیت اوکراین. آن را به نحوی نوشتهاند که هنوز باید دربارهاش فکر کنیم اما به طور کلی پایه و اساس، همین سند است.»
او بار دیگر گفت روسیه برای شرکت در مذاکرات صلح اوکراین آماده است اما به کنفرانس صلح سوییس دعوت نشده است. پوتین با بیان اینکه روسیه درباره چیزی که از آن آگاهی ندارد، نظر نمیدهد، تاکید کرد هر تلاشی برای تحمیل خواستههای غرب در مذاکره با روسیه با شکست مواجه خواهد شد، همانطور که تلاشهای این بلوک قدرت برای تحمیل یک شکست استراتژیک به مسکو در جنگ شکست خورده است.
وی همچنین با بیان اینکه نهادهای ورزشی بینالمللی پول را اولویت اول خود قرار دادهاند، گفت: «امروز مقامات ورزشی بینالمللی اصول منشور المپیک را نقض میکنند، آنها ورزش را سیاسی کردند و این غیرقابل پذیرش است.»
او همچنین در پاسخ به پرسش یک خبرنگار درباره احتمال استقرار نظامیان فرانسه در اوکراین گفت: «من رییسجمهوری فرانسه نیستم و در این باره تصمیمگیری نمیکنم. هرگاه در مورد اینکه فرانسه نیروهایش را به اوکراین بفرستد یا نه تصمیمگیری شد، ما در مورد تبعات آن تصمیم خواهیم گرفت.»
پیشتر امانوئل ماکرون، رییسجمهوری فرانسه گفته بود در صورت درخواست کییف، پاریس ممکن است نظامیان خود را به اوکراین اعزام کند.
ماکرون ادعا کرد بسیاری از رهبران اروپایی هم با این پیشنهاد موافق هستند اما چندین رهبر اروپایی به شدت با این اظهارات ماکرون مخالفت کردند.
پوتین درباره تحریم کشورهای ثالث و محدود کردن روابط روسیه با دیگر کشورها گفت: «تحریمهایی که علیه کشورهای ثالث وضع میشوند، چندبرابر غیرقانونی هستند. چنین تحریمهایی بدون اجازه سازمان ملل وضع شده و به کلی هم مشروعیت ندارند. از اینرو، این تحریمها خلاف خردجمعی هستند.»
رییسجمهوری روسیه درباره تبعات بینالمللی این تحریمها گفت: «این نهتنها به کشورها و طرفین مرتبط با آنها آسیب میزند، بلکه اقتصاد جهانی، انرژی و دیگر حوزههای فعالیتهای اقتصادی را هم تحت تاثیر قرار میدهد.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد