9 - 02 - 2025
رویدادی برای مقابله با ایرانهراسی
گروه گردشگری- معاون گردشگری کشور از افتتاح نمایشگاه گردشگری با حضور رییسجمهوری خبر داد و گفت: اثربخشترین مولفهای که میتواند ایرانهراسی را خنثی کند، تقویت گردشگری با کشورهاست و با این رویکرد این نمایشگاه برگزار میشود.
نشست خبری انوشیروان محسنی بندپی با محوریت هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران صبح شنبه ۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد.
او ضمن تبریک چهلوششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی به تشریح برنامهریزیهای انجام شده برای هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران پرداخت.
معاون گردشگری کشور با بیان اینکه صنعت گردشگری در تمامی اقشار جامعه فراگیر است، به استفاده از ظرفیتهای متعدد گردشگری تاکید کرد و افزود: در نمایشگاه تلاش شده از ظرفیت گردشگری خوراک، سلامت، ساحلی، کودک و… استفاده شود.
محسنی بندپی اشتغالزایی و ارزآوری را مهمترین مولفه گردشگری عنوان و تصریح کرد: دومین مولفه این حوزه هویتزا بودن آن است، گردشگری با معرفی آثار تاریخی و فرهنگی میتواند هویت کشور را به دنیا معرفی کند. سومین مولفه نیز سیاسی است، در زمانهایی که سایر ابزار برای ارتقای تعامل با کشورها بیتاثیر میشوند گردشگری میتواند ورود کند.
او به تلاش رسانهها برای ناامن نشان دادن ایران و ایرانهراسی اشاره کرد و ادامه داد: اثربخشترین مولفهای که میتواند ایرانهراسی را خنثی کند تقویت گردشگری با کشورهاست و با این رویکرد این نمایشگاه برگزار میشود.
بهرهگیری از تجربیات گذشته
معاون گردشگری کشور با بیان اینکه معاونت گردشگری با بهرهگیری از تجربیات گذشته سعی در تقویت نقاط قوت و کاهش نقاط ضعف دارد، افزود: کمبود سالن یکی از مشکلات در سالهای قبل بود و امسال تمامی سالنهای نمایشگاه در مساحت ۵۵هزار مترمربع فضا در اختیار نمایشگاه گردشگری قرار گرفته است.
محسنی بندپی با اشاره به دعوت از هیاتهای خارجی ادامه داد: تاکنون حدود هشت هیات خارجی برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کردهاند و ۱۴ کشور از جمله ترکیه، قطر، مالزی، تایلند، روسیه، ازبکستان، تاجیکستان، اندونزی، ماداگاسکار و امارات در نمایشگاه دارای غرفه هستند.
برگزاری ۲۰ کارگاه آموزشی با حضور ۲۷ استاد برجسته، برگزاری ۱۰ پنل تخصصی بهمنظور بررسی ظرفیتهای تشکلهای مختلف گردشگری، استقرار انجمنهای علمی و دانشگاهی، حضور نمایندگان فعال و خلاق دانشآموزی، برگزاری تورهای گردشگری برای دانشجویان خارجی بهعنوان سفیرانی که جاذبههای ایران را معرفی کنند و اختصاص غرفهای در نمایشگاه برای استفاده از ظرفیتهایی مانند عشایر و بومگردیها که میتواند موجب کاهش تلفات جادهای شود، از جمله موارد مورد اشاره محسنی بندپی در این جلسه بود.
معاون گردشگری کشور از افتتاح نمایشگاه با حضور رییسجمهوری خبر داد و گفت: در مراسم افتتاحیه ۵۰۰ شخصیت داخلی و خارجی حضور دارند. براساس توافقاتی که انجام شده بازدید از هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری برای دانشآموزان و دانشجویان رایگان است.
او همچنین به اختصاص مشوقهایی از جمله معافیت مالیاتی برای هتلهای یک تا سه ستاره بهمنظور جلوگیری از افزایش قیمت و امکان سفر ارزان برای تمامی اقشار جامعه اشاره کرد و افزود: برای اجرای سفرهای ارزانقیمت با سازمانهای بازنشستگی و جامعه هتلداران گفتوگوهایی انجام شده است، همچنین با سازمان بهزیستی توافقهایی انجام دادهایم تا خانوادههایی که دارای افراد معلول هستند، سفر بروند.
محسنی بندپی اضافه کرد: هتلهایی که جدید ساخته میشوند در صورتی که از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنند، در این زمینه مشوقهایی برای آنها در نظر گرفتهایم.
معاون گردشگری کشور از اختصاص سالن مجزا به استارتاپها خبر داد و گفت: با توجه به اهیمت خلاقیت و نوآوری در گردشگری، امسال سالنی را مجزا برای استارتاپهای حوزه در نظر گرفتهایم، همچنین براساس توافق با آموزشوپرورش تورهای دانشآموزی در نمایشگاه گردشگری حضور خواهند داشت.
حضور پررنگ بخشخصوصی در نمایشگاه
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز در این نشست گفت: در این دوره از نمایشگاه گردشگری سیاستمان کاهش تصدیگری دولت و حضور پررنگ بخشخصوصی است.
مصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: در سالهای گذشته نمایشگاه صنایعدستی و گردشگری با هم در قالب یک نمایشگاه برپا میشد اما امسال برای اثرگذاری بیشتر آن تصمیم گرفتیم به صورت مجزا برگزار کنیم.
او افزود: امسال بخشخصوصی حضور پررنگی در نمایشگاه خواهد داشت و بالغ بر ۷۰۰ شرکت داخلی و خارجی حضور خواهند داشت.
فاطمی ادامه داد: در نمایشگاه هفدهم سالنهای مجزایی برای گردشگری خوراک و سلامت داشتیم. همچنین سه سال است که بخش طبیعتگردی به صورت مجزا در سالن نمایشگاهی ایرانمال برگزار میشود چون حجم بالایی از مخاطبان مراجعه میکنند. قصد داریم در سالهای آینده نمایشگاه گردشگری کودک و خوراک را به صورت جدا برگزار کنیم.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: رویکرد نمایشگاه با شعار «گردشگری و صلح و گردشگری اقوام ایرانی، وفاق ملی» است. بومگردیها وکاراکترهای گردشگری با لباسهای بومیشان در این نمایشگاه حاضر میشوند و در کنار آن بستههای سرمایهگذاری ارائه میشود، همچنین میزهای مختلف گردشگری را خواهیم داشت.
او افزود: دستگاههای خدماترسانی نیز در نمایشگاه حاضرند و بخشی از سالن به پلیس و هلالاحمر و سایر دستگاههای فعال در ستاد خدمات سفر اختصاص یافته است.
فاطمی درباره برنامههای جانبی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری گفت: برنامههای جانبی مختلفی همچون آیینهای محلی را در نمایشگاه اجرا خواهیم کرد.
مدیرکل توسعه گردشگری داخلی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: امسال برنامه ویژهای نیز برای کودکان و خانوادهها در محوطه باز نمایشگاه تدارک دیدهایم و حضور کودکان اهمیت ویژهای دارد تا بتوانیم در کنار خانوادههایشان لحظات خوبی را برایشان رقم بزنیم. از تمام استانها درخواست کردیم تا بخش کودکشان را فعال کنند و مقاصد گردشگری، آداب، رسوم و فرهنگ کشورمان را برای آنها معرفی کنند. همچنین معرفی مقاصد جدید سفر در قالب تورها و حضور فعال دفاتر گردشگری رویکرد متفاوت ما نسبت به سال قبل است.
حضور ۱۴ کشور و هیاتهای خارجی در نمایشگاه
مدیرکل دفتر بازاریابی و گردشگری خارجی با اشاره به حضور ۱۴ کشور و هیاتهای خارجی از کشورهای مختلف از جمله تاجیکستان، برزیل، عراق و بنگلادش در هجدهمین نمایشگاه گردشگری تهران به ارائه توضیحاتی درباره نحوه پوشش اخبار و تولید محتوای این رویداد گردشگری پرداخت.
مسلم شجاعی، مدیرکل دفتر بازاریابی و گردشگری خارجی دیروز در نشست خبری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران که در سالن فجر وزارت میراثفرهنگی برگزار شد، با اشاره به دعوت از هیاتهای خارجی مختلف برای حضور در هجدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران بیان کرد: رییس سازمان گردشگری و وزیر گردشگری تاجیکستان، دبیرکل مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (ACD)، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، نماینده سازمان گردشگری ملل متحد، معاون گردشگری برزیل، نماینده وزارت گردشگری عراق و هیاتی از بنگلادش از جمله هیاتهای خارجی هستند که در این رویداد حضور دارند.
او به حضور ۱۵ اینفلوئنسر با ۴۵میلیون فالوئر از کشورهای آمریکا، پاکستان، کنیا، بنگلادش و زیمبابوه اشاره کرد و افزود: همچنین از کشورهای امارات، قطر، ترکیه، مالزی، تایلند، اندونزی، روسیه، تاجیکستان، ارمنستان، ونزوئلا و ماداگاسکار در نمایشگاه دارای غرفه هستند.
شجاعی درباره حضور خبرنگاران خارجی در نمایشگاه نیز گفت: ۳۵ خبرنگار از ۱۹ رسانه و ۱۰ کشور ثبتنام کردهاند و از نمایشگاه بازدید و تولید محتوا خواهند کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد