4 - 12 - 2022
ریاست به شافعی رسید
غلامحسین شافعی با رای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بر کرسی ریاست پارلمان بخشخصوصی
تکیه زد.
محمد نهاوندیان، رییس مستعفی اتاق بازرگانی ایران پس از رفتن به دفتر ریاستجمهوری بنابه دستور روحانی ناچار به استعفا از ریاست پارلمان بخشخصوصی شد و همین امر زمینه برگزاری یک انتخابات جدید در پارلمان بخشخصوصی را مهیا کرد.
از این رو پس از کشوقوس فراوان رقابت میان غلامحسین شافعی و مسعود خوانساری برای تکیه زدن بر کرسی ریاست اتاق بازرگانی ایران بالا گرفت که در نهایت غلامحسین شافعی با اخذ ۱۷۸ رای تنها رقیبش را پشتسر گذاشت و بهعنوان رییس اتاق بازرگانی ایران برای حدودا یک سال و چند ماه انتخاب شد.
تعداد آرای ماخوذه ۳۴۳ رای بود که از این تعداد سه رای سفید ۱۶۲ رای متعلق به خوانساری و ۱۷۸ رای نیز متعلق به شافعی بود.
در حالی انتخابات برای ریاست جدید اتاق برگزار شد که ورود خبرنگاران به اتاق بازرگانی ایران ممنوع بود اما برخی از اعضای هیات نمایندگان از طریق تماسهای تلفنی و ارسال پیامک با خبرنگاران ارتباط داشتند.
محمد نهاوندیان نیز با تقدیم استعفایش اعلام کرد: تصمیم من به استعفا به این معنا نیست که جایگاه اتاق ضعیف است.
وی ادامه داد: جایگاه اتاق در حال حاضر در سرنوشت کشور پررنگتر شده است.
نهاوندیان با بیان اینکه دلیل تصمیم من برای استعفا احترام به ملت ایران است، گفت: نهادهای مدنی در حال حاضر میتوانند موثرتر از بخشهای حکومتی حرکت کنند.
وی تاکید کرد: من با انتخابات هیات نمایندگان رییس اتاق شدم و در حال حاضر نیز استعفای خود را تقدیم هیات نمایندگان میکنم.
خروج اقتصاد از رکود در سال ۹۳
رییس دفتر رییسجمهور در ادامه با ابراز امیدواری از خروج اقتصاد از رکود در سال ۹۳ در بیان ویژگیهایی از لایحه بودجه سال آینده کشور گفت: مدیریت نقدینگی و استقراضهای پیدا و پنهان دولت روند نزولی خواهد داشت و تورم در سال آینده کنترل و رشد اقتصادی نیز مناسبتر خواهد بود.
محمد نهاوندیان افزود: معاون اول رییسجمهور نیز اهتمام ویژهای را برای تدوین قانون بودجه سال ۹۳ داشته است تا بتوان تمام تبصرههای لازم و موضوعات مورد نیاز را در این لایحه گنجاند.
وی تصریح کرد: در این راستا، نظرات تجمیعی دریافت شده و معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری نیز جزییات کامل آن را به زودی اعلام خواهد کرد.
نهاوندیان درباره اینکه بودجه سال ۹۳ چه ویژگی شاخصی دارد، خاطرنشان کرد: معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ریاستجمهوری در آمادهسازی متن لایحه و نظرخواهی از دستگاهها تلاش خوبی را انجام داده و هماهنگی لازم را نیز در این رابطه با مجلس شورای اسلامی صورت داده است.
وی ادامه داد: چنانچه لایحه بودجه سال آینده را با سالجاری مقایسه کنیم، مهمترین ویژگی آن واقعبینانه بودن است چراکه شاهد بودیم وقتی لایحه بودجه سالجاری مصوب شد، نه دولت گذشته و نه مجلس آن را حمایت نمیکردند در حالی که دولت جدید تلاش کرد در بودجه ۹۳ ارقام واقعبینانهای را پیشنهاد دهد.
رییس دفتر رییسجمهور ادامه داد: تمام تلاش دولت این است که بالاترین درجه شفافیت را در بودجه سال ۹۳ دنبال کند و مردم تصویر دقیقتری را از آینده مالی کشور در اختیار داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با اقدامات صورت گرفته از سوی دولت شاهد باشیم که سال آینده اقتصاد ایران از رکود خارج شود و نرخ رشد مناسبتری در اقتصاد محقق شود.
به گفته نهاوندیان، مدیریت نقدینگی و استقراضهای پیدا و پنهان دولت روند نزولی خواهد داشت و تورم در سال آینده کنترل و رشد اقتصادی نیز مناسبتر خواهد بود.
وی ادامه داد: این اقتضائات برای بودجه در نظر گرفته شده بهخصوص در مورد طرحهای عمرانی نیز به دقت مورد توجه قرار گرفته است.
رییس دفتر رییسجمهور خاطرنشان کرد: در سالهای اخیر رقم تحقق بودجه عمرانی بسیار پایین بوده و نقشی که دولت میتوانسته در اشتغالزایی و ایجاد فرآیند رونق اقتصادی ایفا کند، روی کاغذ باقی مانده است.
به گفته وی، روندی که دولت جدید در پیش گرفته، این است که طرحهای مورد نیاز به صورت واقعی و با جلب مشارکت گسترده بخشخصوصی تصویب و عملیاتی شود تا هم موجب اشتغالزایی شده و هم استقراضهای تورمزا توسط دولت مهار شود.
به گفته نهاوندیان، ابتکار عملهای مناسبی در پیشنویس بودجه سال ۹۳ کل کشور دیده شده است که امیدواریم به ثمر بنشیند.
چگونگی اجرای فاز دوم هدفمندی
رییس دفتر رییسجمهور همچنین درباره چگونگی اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در سال آینده خاطرنشان کرد: دولت متعهد است تا پایان امسال تعهداتی را که در مقابل مردم داده شده بود محترم شمرده و عملیاتی کند اما طبعا روشی که همه کارشناسان نسبت به آن اعتقاد داشتند و نظرسنجیهای مردمی نیز تایید میکرد، شیوه اجرای این قانون بود.
وی ادامه داد: هیچکس با این موافق نبود که ارایه یارانه به صورت غیرهدفمند و بدون توجه به اقشار آسیبپذیر پرداخت شود به همین دلیل حرکت اصلاحی در نزدیک کردن اجرای درست قانون هدفمندی یارانهها در بودجه ۹۳ دیده شده است.
حمایت اقشار آسیبپذیر
نهاوندیان درباره اینکه آیا ارایه یارانه نقدی متوقف خواهد شد، خاطرنشان کرد: حتما یارانه در جهتی که قانون تاکید کرده است، اجرایی خواهد شد و تاکید بیشتری بر این صورت خواهد گرفت که اقشار آسیبپذیر مورد حمایت واقع شوند.
به اعتقاد وی، به طور طبیعی اقشاری که نیازمند یارانه نقدی نیستند با این موضوع همراهی خواهند کرد.
رییس دفتر رییسجمهور ادامه داد: نکته بسیار مهمتر این است که ما هدفمند توانمندسازی بنگاههای تولیدی را به صورت جدی مدنظر قرار دهیم و اگر بنگاههای تولیدی کار رونق اقتصادی را برعهده بگیرند به طور قطع به صورت ریشهدار از تعداد افراد کمدرآمد کاسته خواهد شد.
ارایه سبد کالایی به مردم
نهاوندیان در ادامه در خصوص ارایه سبد کالایی به مردم گفت: مقدمات اجرای این کار در حال فراهم شدن است و به طور قطع در زمان مناسب عملیاتی خواهد شد.
رییس دفتر رییسجمهور خاطرنشان کرد: نکته مهمی که در این تصمیمگیری دولت مدنظر قرار گرفت، این بود که دولت نسبت به فشارهایی که تورم غیرقابل قبول بر اقشار کمدرآمد وارد کرده است، توجه لازم و تدبیر دلسوزانه را خواهد داشت.
وی ادامه داد: فرق اساسی بین افرادی وجود دارد که میتوانند درآمد خود را با تورم موجود تطبیق دهند و افرادی که درآمد ثابت یا درآمد کمی دارند بنابراین فشار تورمی که گروههای مختلف درآمدی تحمل میکنند، یکسان نیست.
رییس دفتر رییسجمهور گفت: دولت میخواهد حساسیت و همدردی خود را نسبت به این واقعیت اقتصادی که قدرت خرید برخی از مردم کم شده را نشان دهد اگرچه به اعتقاد دولت راهحل اساسی این است که نرخ تورم به سطح پایین و قابل قبولی برسد.
وی ادامه داد: در این شرایط حل مشکلات از طریق تولید صورت خواهد گرفت.
نهاوندیان درباره شیوه تامین منابع لازم برای اختصاص سبد کالایی خاطرنشان کرد: این موضوع در منابع بودجه مصوب شده است چراکه در بودجه منابعی وجود دارد که برمبنای آن باید یارانه به برخی افراد اختصاص پیدا کند.
اهداف حاکمیت و اهداف اتاق
همچنین غلامحسین شافعی، رییس جدید اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: ۱۴ بار بهعنوان صادرکننده نمونه استانی، سه بار بهعنوان صادرکننده نمونه کشوری و همچنین بهعنوان واحد نمونه معرفی شدهام و تاکنون سه کتاب را تدوین و منتشر کردم.
وی افزود: تاکنون ۲۶ سال در اتاق بازرگانی حضور داشتم و شش سال در اتاق ایران فعالیت کردم.
شافعی گفت: اتاق بازرگانی امروز نام معتبری است و از جایگاه والایی برخوردار است و این اعتبار به واسطه گذشتگانی است که برای اتاق رنج و مرارت کشیدهاند بنابراین حس آرامش و اتحاد و انسجام در اتاق بازرگانی نشانه بلوغ بخشخصوصی است بنابراین بدون اتکا به دیگران، اتاق بازرگانی باید خودش را اداره کند.
شافعی افزود: در آستانه دوران جدید اما پریشان قرار داریم چراکه در طول هشت سال گذشته بینظیرترین دریافتهای ارزی، بینظیرترین پروژههای عمرانی و استفاده از منابع بانک مرکزی در قالب شعارهای عوامگرایانه داشتهایم که حاصل آن چیزی جز درد و رنج برای مردم محروم نداشته است.
وی افزود: در مدت پنج سال گذشته بخش تولیدی و بنگاهها رها شدهاند و رنجهای زیادی کشیده شده است.
وی با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی باید مشاور سه قوه باشد، گفت: یک مشاور دلسوز و صادق نباید بله قربانگو باشد و باید نگاه ملی به مسایل کشور داشته باشد و به اقتصاد کشور ادای دین کند.
شافعی گفت: اهداف حاکمیت از اهداف ما جدا نیست و برای رسیدن به راهکارهای اجرایی باید سعی و تلاش بیشتری کنیم.
وی با اشاره به ظرفیت کمنظیر به وجود آمده، گفت: تشکلهای اقتصادی باید پرتوانتر از گذشته در فعالیتهای اقتصادی حضور داشته باشند تا میدان عمل کافی برای آنها فراهم شود.
شافعی با اشاره به کمیسیونهای اتاق گفت: کمیسیونهای اتاق هستههای پرثمری هستند بنابراین باید از این ظرفیت در برنامهریزی آینده اتاق استفاده کرد و اتاق باید مدیریت لازم را داشته باشد تا به یک اتاق چالاک تبدیل شود.
وی با اشاره به لزوم استفاده از فرصتها و موقعیتها گفت: باید توان کارشناسی اتاق ارتقا پیدا کند و همچنین اتاقهای استانها نیز استقلال داشته باشد.
شافعی افزود: اتاق بازرگانی باید با افزایش تعاملات بینالمللی به دیپلماسی فعال دولت کمک کند و این کار باید در قالب تجدیدنظر در وضعیت فعلی و برگزیدن راه جدید ایجاد شود.
رییس اتاق ایران گفت: انضباط سازمانی، اخلاقمداری و حفظ کیان خانواده اتاق از مسایل مهمی است که باید به آن توجه کرد.
وی ادامه داد: در اتاقهای بازرگانی کشور باید به کمیسیونها توجه ویژه شود و از توان کارشناسی و تخصصی کمیسیونها نیز باید بهرهمند شد.
شافعی با تاکید بر اینکه هر کسی مسوولتر است باید بیشتر سنگ زیرین آسیاب باشد، گفت: من با ویژهخواری مبارزه میکنم و باید اعتماد حاکمیت اتاق بالاتر برود.
مسعود خوانساری نیز قبل از رایگیری به ارایه برنامههای خود به هیات نمایندگان پرداخته که از جمله محورهای اصلی آن تحول سازمانی، شفافیت مالی، تعویض دبیرکل و استفاده از ظرفیت هیات نمایندگان و دیپلماسی اقتصادی بود.
استفاده از توان اعضا و تشکلها، تقویت کمیسیونها، ظرفیت اتاقهای کشور در امر برنامهریزی، میدانداری بیشتر اتاق و اینکه اتاق باید مظهر مدیریتی بخشخصوصی باشد و همچنین استفاده بهینه از نیروهای موجود و تقویت توان کارشناسی اتاق از اهم برنامههایی بود که از سوی غلامحسن شافعی اعلام شد.
محسن خلیلی بهعنوان رییس جلسه حضور داشته ولی جلسه را علاء میرمحمدصادقی اداره کرد همچنین چمنآرا و طولایی ناظر برگزاری انتخابات و بهروز صادقی نیز بهعنوان منشی در جلسه انتخابات منصوب شدند.
در جلسه دیروز از ۳۹۰ عضو اتاق ایران، ۳۴۰ نفر حضور داشته و از اتاق تهران نیز هفت نماینده دولت در اتاق تهران غایب بودند.
دوستحسینی، صالحینیا، سیدابریشمی، ولیالله افخمی، کمیجانی، یکه زارع و شریعتمدار نیز نمایندگان دولتی عضو اتاق بوده که در جلسه غایب بودند که در نهایت مسعود خوانساری و غلامرضا شافعی کاندیداتوری خود را رسما اعلام کردند.
حواشی انتخابات
از جمله حاشیههای داغ جلسه رایگیری این بود که رییس اتاق بازرگانی شیراز خودش در جلسه حضور نداشت و یکی از اعضای این اتاق با نام لاله زمانی را برای رای دادن به فرستاده بود اما ناظران برگزاری انتخابات این موضوع را فهمیده و وی را از جلسه بیرون کردند همچنین علینقی خاموشی، رییس سابق اتاق جلسه را ترک کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد