7 - 10 - 2023
ریزش ۳۰ درصدی بازار غذا در ایران
اکو ایران- در سالهای اخیر دو اتفاق مهم جان رستورانها را گرفت. اولین اتفاق همهگیری کرونا بود که بسیاری از آنها را بیجان کرد. البته با پایان کرونا زندگی به بعضی رستورانها بازگشت. اما این زندگی دوام چندانی نداشت. زیرا تورم مواد غذایی و خدمات ادامه حیات را برای آنها سخت کرد. به طوری که طبق آمار اتحادیه رستورانداران بیش از ۳۵ درصد رستورانداران جواز خود را باطل کردند و تغییر شغل دادند.
به گفته علیاکبر رهبری رییس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویسهای تهران وضعیت کسبوکار و درآمدها اصلا خوب نیست. رهبری گفت: تعداد مشتریان ما درحال حاضر فقط نسبت به نیمه دوم سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است. این فقط مربوط به رستورانها و سلفسرویسها نیست، بلکه وضعیت بیرونبرها نیز همینطور است. مردم که پول نداشته باشند، نمیتوانند از هیچ جا خرید کنند.
او وضع کنونی را ناشی از گرانی شدید مواداولیه میداند. رهبری افزود: ما جنس را گران میخریم ولی نمیتوانیم به قیمت سابق غذا را بفروشیم. برای همین رستورانها دائم به ما قیمت جدید میدهند و ما پس از آنالیز آن را تایید میکنیم. رهبری افزود: هر نرخی که ما میدهیم، باید تعزیرات بپذیرد. اما به گفته یک منبع آگاه، گاهی این اتفاق افتاده است که اتحادیه تایید کرده اما تعزیزات ما را جریمه کرده است.
رستورانداران پیشبینی میکنند، در ماههای منتهی به پایان سال قیمتها بیش از پیش رشد کند. مگر اینکه دولت از رستورانداران با ارائه مواد اولیه مناسب حمایت کند. رهبری پیشتر یکی از مشکلات بزرگ صنف رستورانداران را مالیات بر ارزشافزوده مطرح کرده و گفته بود امروز که قیمتها رشد کرده است مالیات بر ارزشافزوده مبلغ فاکتور را بالا برده و منجر به نارضایتی مشتریان شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد