27 - 08 - 2023
ریزش ۴۰ درصدی مشتری چلوکبابیهای تهران
براساس اعلام صنف چلوکباب و چلوخورش تهران به دلیل رشد لحظهای قیمت مواد اولیه در کنار افزایش بهای انرژی، مشتریهای این صنف ریزش ۴۰ درصدی داشته است؛ ریزشی که از زمان کرونا شروع شد و کماکان ادامه دارد. درحالی که فعالان حوزه غذا با افزایش بهای مواد اولیه و از طرفی انرژی دست و پنجه نرم میکنند به گفته علیاکبر نریمانی رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش تهران این روزها دردسرهای بهداشت، تعزیرات، اماکن، مالیات بیش از پیش به اصناف حوزه غذا ضربه وارد کرده است.
نریمانی به طور ویژه درباره وضعیت صنف چلوکباب و چلو خورش تهران گفت: وضعیت کسبوکار در صنف ما واقعا غمانگیز شده و روزبه روز بدتر از قبل میشود. مواد اولیه مورد نیاز ما بسیار گران شده و موضوع بدتر تداوم این افزایش قیمتهاست. به جرات میتوان گفت گرانی گوشت و مرغ لحظهای شده و هر روز نسبت به روز قبل بیشتر میشود. این وضعیت به واحدهای صنفی ما بسیار آسیب میزند.
او تاکید کرد: گرانی لحظهای مواد اولیه مثل گوشت قرمز، مرغ، روغن و دیگر موادغذایی مورد نیاز، هزینههای جاری، هزینه حاملهای انرژی شغل ما را طاقت فرسا و نفسگیر کرده، به طوری که تعدادی از همکاران ما دیگر تاب مقاومت ندارند و تصمیم دارند شغل خود را عوض کنند. از زمان پایان کرونا تا به امروز این صنف نزدیک به ۴۰ درصد ریزش مشتری داشته است.
رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش تهران که بخشی از شرایط نامناسب صنف را ناشی از گرانی حاملهای انرژی در سال ۱۴۰۲ مطرح کرده بود، اعلام کرد: هزینه آب و برق و گاز نسبت به سال قبل چند برابر شده و این ضرر زیادی به واحدهای صنف ما وارد کرده است. وزارت نیرو هم در این رابطه هیچ کمکی به اصناف نمیکند. نریمانی ادامه داد: ما که نمیتوانیم هر روز قیمتها را بالا ببریم، چون اگر بالاتر از قیمت مصوب بفروشیم با اداره تعزیرات و جریمههای سنگین آن مواجه میشویم.
گزینشی عمل کردن مالیات
رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش در ادامه به موضوع مالیات ارزشافزوده اشاره کرد: مالیات ارزشافزوده از سال ۱۳۹۴ شامل سالنهای چلوکبابی شد و از آن موقع به غذاهایی که در سالن سرو میشد، مالیات ارزشافزوده تعلق میگرفت، ولی از اول تیر امسال سازمان مالیات کشور تصمیم گرفت غذاهای بیرونبر و آشپزخانهها را هم در لیست مالیات ارزشافزوده قرار دهد. هر چند که ارزشافزوده را مشتری پرداخت میکند.
نریمانی تاکید کرد: وقتی مردم به خاطر گرانی شدید، مانند قبل توانایی تهیه غذا از بیرون را ندارند، پرداخت ارزشافزوده مزید بر علت شده و باعث ریزش بیشتر مشتری در صنف ما شده است. مردم ترجیح میدهند برای خوردن غذا به مراکزی که ارزشافزوده ندارند مراجعه کنند.
رییس اتحادیه چلوکباب و چلوخورش با اشاره به اینکه وضعیت کنونی مالیات ارزشافزوده بسیار ناعادلانه است ادامه داد: از مسوولان سازمان مالیات کشور خواهشمندیم برای اینکه عدالت در بین اصناف غذایی رعایت شود، به یک شکل با صنوف و اتحادیههای مواد غذایی رفتار کنند یا از صنف ما هم مالیات ارزشافزوده گرفته نشود، یا اینکه تمام صنوف عرضهکننده غذا ارزشافزوده را پرداخت کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد