25 - 04 - 2022
زغالسنگ دوباره قیمتی شد
«جهان صنعت»- افزایش قیمت نفت و گاز در بازارهای جهانی، تمایل به مصرف زغالسنگ را افزایش داده است، این در حالی است که مطابق با توافق تغییر اقلیم پاریس، ۱۹۵ کشور دنیا در نشستهای این توافق تصمیم گرفتهاند که مصرف زغالسنگ و سوختهای فسیلی که باعث انتشار گازهای گلخانهای میشود را کاهش دهند.
اویلپرایس در گزارشی مینویسد: با وجود صحبتهای زیادی که درباره تسریع توسعه انرژی تجدیدپذیر میشود، زغالسنگ همچنان در بعضی از بازارها سلطه خود را حفظ کرده است. چین مرتبا تولید زغالسنگ خود را افزایش میدهد و همزمان، اندونزی به دنبال صادرات به خریداران جدید در اروپاست. در حالی که بسیاری از کشورها تحریمهایی را علیه زغالسنگ روسیه اعمال کردهاند، هند واردات زغالسنگ روسیه که هزینه پایینتری دارد را افزایش داده است.
تولید روزانه زغالسنگ چین همچنین رو به رشد است و در مارس نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یافت. این رشد تولید، برابر ۷۹/۳۹۵ میلیون تن معادل ۷۷/۱۲ میلیون تن در روز بود و فراتر از هدف چین برای تولید ۶/۱۲ میلیون تن در روز تا پایان سال ۲۰۲۲ بوده است. چین به دلیل ابهاماتی که در زنجیره تامین در واکنش به حمله نظامی روسیه به اوکراین ایجاد شده، مشتاق است تولیدش را حفظ کند.
استفاده از زغالسنگ در نیروگاههای چین به دلیل محدودیتهای جدید کرونا کاهش پیدا کرده و به چین اجازه داده است بخشی از این تولید بالاتر را ذخیره کند. ذخایر زغالسنگ از حدود ۲۲ میلیون تن در چند نیروگاه بزرگ در آوریل سال ۲۰۲۱، به ۲۸ میلیون تن در سال میلادی جاری افزایش پیدا کرده است. و همزمان با افزایش تولید در چین برای تضمین امنیت انرژی، اندونزی به دنبال پر کردن خلأ ناشی از تحریمها علیه صادرات زغالسنگ روسیه، در اروپاست.
شرکت «پیتیآدارو انرژی» اندونزی که دومین معدنکار بزرگ زغالسنگ این کشور است، در واکنش به تحریمها علیه زغالسنگ روسیه، حدود ۳۰۰ هزار تن زغالسنگ به خریداران اروپایی صادر کرد. در حالی که آدارو اعلام کرد ارتباطات تجارت زغالسنگ فعلی خود را حفظ خواهد کرد، خریداران اروپایی ممکن است به دنبال فروشندگان بیشتری برای پر کردن شکاف به وجود آمده در تامین زغالسنگ مورد نیاز خود باشند.
اتحادیه اروپا در راستای تحریمهای خود علیه انرژی روسیه، واردات زغالسنگ روسیه را از اواسط آگوست ممنوع میکند. دولتهای سراسر این منطقه اکنون به سمت تامین منابع انرژی خودشان شتافتهاند و به دنبال گزینههای بیشتری برای واردات و همچنین افزایش تولید ملی سوختهای فسیلی و تجدیدپذیرها هستند. صادرات زغالسنگ اندونزی در مارس به رکورد بالایی رسید و این روند احتمالا به دلیل تحریمها ادامه پیدا میکند.
با این حال، کشورهای دیگر که در محکومیت اقدام روسیه تعلل کردهاند، از این وضعیت به عنوان فرصتی برای خرید انرژی ارزان استفاده میکنند. هند با خرید نفت ارزان روسیه، اکنون به دنبال واردات زغالسنگ از این کشور است. واردات زغالسنگ هند از روسیه در مارس به بالاترین میزان در دو سال گذشته صعود کرد و تحلیلگران بر این باورند که هند و چین ممکن است همچنان واردات زغالسنگ از روسیه را افزایش دهند زیرا مسکو به دلیل از دست دادن شرکای تجاری دیگر خود، قیمتهای پایینتری را عرضه میکند. روسیه زغالسنگ خود را ۶۰ تا ۶۵ دلار در هر تن ارزانتر از قیمت زغالسنگ نیوکاسل عرضه میکند و از این رو زغالسنگ این کشور در شرایطی که قیمتهای انرژی به رکورد بالایی صعود کردهاند، جذابیت فزایندهای پیدا کرده است.
با وجود تعهدات قاطعانهای که برای عبور از سوختهای فسیلی به سوی منابع تجدیدپذیر داده شده است، تحریمهای جدید علیه روسیه، اتکای جهان به زغالسنگ را نمایان کرده است. در حالی که اروپاییها به دنبال تولیدکنندگان آسیایی برای تامین تقاضای زغالسنگ خود هستند، سایرین به سرعت به سمت روسیه رفتهاند و انرژی ارزان را بالاتر از مسائل ژئوپلیتیکی قرار دادهاند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد