23 - 10 - 2023
زمان عمل است، نه شعار دادن
گروه بینالملل- مژده کلهر- شانزده روز پس از گذشت طوفان الاقصی و در حالی که نوار غزه همچنان تحت شدیدترین حملات رژیم صهیونیستی قرار دارد، طبق اعلام وزارت بهداشت غزه تا ظهر دیروز بیش از ۱۶۰۰ نفر شهید و بالای ۱۴ هزار نفر نیز مجروح شدهاند. همچنین طبق اعلام این وزارتخانه در صبح روز یکشنبه، تنها چند ساعت به توقف خدمات درمانی و بیمارستانی در نوار غزه زمان
باقی است.
این موضوع در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی در تازهترین اعلام خود بار دیگر مدعی شده به دنبال ورود زمینی به غزه است و به ساکنان شمال این منطقه هشدار ترک خانههایشان را صادر کرده است.
در همین رابطه و در حالی که روز شنبه بعد از هشدارها و کشمکشهای فراوان تعداد محدود ۲۰ کامیون کمکهای غذایی و دارویی از مرز رفح وارد نوار غزه شده است، ناظران معتقدند که نشست قاهره برای صلح که با شرکت رهبران و نمایندگان بیش از ۳۱ کشور در مصر برگزار شده، بدون نتیجه پایان یافته است. در این نشست که روز شنبه برگزار شد موضوع تداوم کمکهای انسانی به مردم غزه و نیز مساله دو کشور از جمله اولویتهای اساسی عنوان شد و مانند روزهای گذشته رهبران عرب تنها به محکوم کردن لفظی اقدامات اسرائیل در غزه بسنده کردند.
در این خصوص خبرگزاری یورونیوز با اشاره به نشست روز شنبه که پیرامون آن تبلیغات زیادی هم شده بود، گزارش داد اجلاس رهبران شماری از کشورهای جهان که «برای صلح» در قاهره گردهم آمده بودند، روز شنبه بدون دستیابی به توافقی پایان یافت و بیانیه پایانی نیز در راستای آن منتشر نشد.
آیا صرف محکوم کردن کافی است؟
لازم به ذکر است در سایه انفعال کشورهای مسلمان و منطقه در قبال اقداماتی که اسرائیل در فلسطین و غزه انجام میدهد، برخی رسانهها و تحلیلگران بینالمللی ضمن انتقاد از چنین رویکردی، نوک انتقاد خود را متوجه رویکرد رهبران عربی کردهاند. در همین رابطه روزنامه جمهوریت ترکیه، اخیرا در محکومیت حملات علیه غزه نوشته: جهان ۷۵ سال است که تروریسم دولتی، پاکسازی قومی، اشغال و تجاوز غیرقانونی اسرائیل را محکوم میکند. آیا اسرائیل اهمیت میدهد؟ البته که نه. به هر حال هیچ تحریمی برای او وجود ندارد، چراکه زیر بالهای آمریکاست. به نوعی حتی با حمایت آمریکا تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل را اجرا نمیکند. جهان پس از حمله اسرائیل به بیمارستان و کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر این عمل را محکوم کرد. به عنوان مثال، مجلس ملی ترکیه با بیانیه مشترک احزابی که به ندرت گردهم میآیند، اسرائیل را محکوم کرد. اما آیا محکومیت ترکیه، محکومیت جهان عرب و محکومیت جهان کشتار فلسطین را متوقف میکند؟ البته که نه!
سفیران اسرائیل باید اخراج شوند
روزنامه جمهوریت در ادامه گزارش خود آورده است: راه متوقف کردن اسرائیل محکومیت نیست، بلکه اقدام است. چه نوع اقداماتی؟
۱- جهان خارج از آمریکا، انگلیس و اروپا، یعنی اکثریت کشورها، سفیران اسرائیل را که تروریسم دولتی را اعمال میکند، باید اخراج کنند.
قبل از حمله اسرائیل به بیمارستان، وزیر امور خارجه کلمبیا به سفیر اسرائیل اولتیماتوم داد که «عذرخواهی کرده و کشورش را ترک کند.» دولت اسپانیا نیز سفیر اسرائیل را به «اشاعه اطلاعات نادرست» متهم کرد. لذا با آخرین جنایت بزرگ اسرائیل علیه بشریت، کشورها باید به سرعت سفرای اسرائیل را به اسرائیل بفرستند.
۲- پایگاهها و امکاناتی وجود دارد که اسرائیل در کشورهای مختلف از آنها استفاده میکند.
بدون شک این منفعت به ضرر آمریکا تمام میشود. به عنوان مثال پایگاه رادار Kürecik در ترکیه. بنابراین کشورها باید اسرائیل را با بستن چنین پایگاهها و تاسیساتی مجازات کنند. آنکارا نیز باید به سرعت پایگاه رادار کورجیک را ببندد.
۳- اسرائیل نیز به طور غیرمستقیم از پایگاه اینجرلیک سود میبرد. با توجه به حضور آمریکا در اینجرلیک، پشتیبانی اطلاعاتی از آنجا و به ویژه حوادثی مانند ورود اسرائیل از دریای مدیترانه به خاک ترکیه و بمباران سوریه در سالهای گذشته، بستن اینجرلیک روی پروازها، تحریمی موثر علیه اسرائیل و حامی آن یعنی ایالاتمتحده آمریکا خواهد بود.
۴- اسرائیل با حمایت حزب عدالت و توسعه توانست به سازوکارهای ناتو بپیوندد. در نتیجه ترکیه باید توسعه ناتو را وتو کند تا زمانی که اسرائیل از این سازوکارها و تمرینهای مشترک کنار گذاشته شود.
۵- جهان باید تجارت با اسرائیل را متوقف کند. هر کالایی که به اسرائیل فروخته میشود یا هر کالایی که از اسرائیل خریداری میشود عملا بمبی است که بر سر کودکان فلسطینی فرو میریزد. تحریم اقتصادی اسرائیل برای مهار تجاوزات این رژیم مهم است.
۶- کشورهای تولیدکننده نفت و گاز طبیعی باید تحریم موثر انرژی را علیه کشورهای غربی حامی اسرائیل اعمال کنند.
۷- اسرائیل باید منزوی شود: عربستان سعودی مذاکرات عادیسازی با اسرائیل را قطع کرد. اما کشورهای عربی که قبلا تحت فشار آمریکا روابط خود را با اسرائیل عادی کردند تا زمانی که اسرائیل دولت فلسطین را نپذیرد باید بر مواضع قبلی خود بازگردند.
۸- اگر ترکیه واقعا میخواهد اقدام موثری علیه اسرائیل انجام دهد، باید از فردا عادیسازی آنکارا و دمشق را آغاز کند.
۹- نیمی از مردم اسرائیل نتانیاهو را مسوول آنچه اتفاق افتاده میدانند و با سیاستهای اشغالگرانه اسرائیل مخالفت کرده و خواهان استعفای دولت هستند. مردم جهان باید برای ابراز همبستگی با این بخش از اسرائیل به خیابانها بیایند و به همراه جامعه یهودی ساکن در کشورشان و مخالف سیاستهای رژیم صهیونیستی خواهان به رسمیت شناختن کشور فلسطین شوند.
۱۰- ترکیه، مصر و عربستان سعودی باید به سرعت یک «سهگانه خاورمیانه» برای آتشبس از طرف کشورهای منطقه تشکیل دهند. این سهگانه همراه با چین و روسیه، باید به سرعت ابتکار عمل موثری را برای برداشتن گامهای مشخص برای توقف اسرائیل آغاز کنند.
جهان بزرگتر از آمریکا و اسرائیل است
در ادامه گزارش روزنامه جمهوریت ترکیه آمده است: جهان از آمریکا و اسرائیل بزرگتر است. در واقع جهان نهتنها بزرگتر از ایالاتمتحده آمریکا و اسرائیل است، بلکه از کشورهای آنگلوساکسونی که از آنها حمایت میکنند نیز بزرگتر است. اگر جهان متحد شود، دیگر کشورهای غرب را خنثی کرده و سهگانه آمریکا، انگلیس و اسرائیل را منزوی خواهد کرد. امروز دستیابی به این امر آسانتر از دیروز است، زیرا جهان چندقطبی در حال ساخت است. هژمونی ایالاتمتحده در حال تضعیف و جهان تکقطبی در حال فروپاشی است، لذا دنیا میتواند جلوی این همدستی را بگیرد که میخواهد منطقه را به آتش بکشد و منزوی کند.
بمباران بیمارستان و دروغهای رسانهای
از سوی دیگر روزنامه اپوزیسیون سوزجو ترکیه هم در مطلبی نوشته است: هاکان فیدان وزیر امور خارجه در بیروت جملات زیر را بیان کرد: «ما میبینیم که قدرتهای سلطهگر با برداشتی که از قدرت رسانهای در دست دارند، ماهیت واقعی مشکل را فراموش کردهاند. قدرتهای هژمونیک سالهاست که دروغ بزرگی هم به خودشان و هم به بقیه دنیا گفتهاند و این دروغ را نهادینه کردهاند، پس وقت آن است که به آن پایان دهیم.»
پس از حمله اسرائیل به بیمارستان غزه و متعاقبا از دست رفتن جان صدها غیرنظامی، بار دیگر شاهد زنده شدن «قدرت رسانهای در دست قدرتهای هژمونیک» بودیم. جملاتی چون «اسرائیل نبود، سازمان جهاد اسلامی بیمارستان را زد»، «موشک حماس خطا داشته و به بیمارستان خورد» را شنیدیم و خواندیم! در واقع پس از عکس در آغوش گرفتن رییسجمهوری آمریکا و نتانیاهو، جمله بایدن که گفت «طرف مقابل به بیمارستان شلیک کرد» بار دیگر «قدرت رسانه» را یادآوری میکند.
در حالی که اسرائیل در بمبارانهای خود از ۷ اکتبر به این سو غیرنظامیان را هدف قرار داد، چند بار از سوی مسوولان رژیم صهیونیستی شنیده بودیم که بیمارستانها را تخلیه کنید. در نتیجه پس از حمله به بیمارستان المعمدانی نیویورکتایمز به عنوان یکی از روزنامههای پرنفوذ آمریکا سه بار تیتر خود را تغییر داد. این روزنامه در ابتدا نوشت که اسرائیل بیمارستان را هدف قرار داده و بعد چنین موضوعی را از درگاه رسانهای خود حذف کرد.
اما این مساله تفاوتی در قضیه ایجاد نمیکند، چون دنیا میداند که اسرائیل قبلا بیمارستانها را هدف قرار داده بود. مثلا ۲۱ جولای ۲۰۱۴، کمیته بینالمللی صلیب سرخ بمباران بیمارستان الاقصی در غزه را محکوم کرد.
۲۳ جولای ۲۰۱۴، اسرائیل به بیمارستان وفا حمله کرد. معاون رییس بیمارستان ایمن انبر در همین رابطه گفته بود: ارتش اسرائیل برای پنجمین بار بیمارستان وفا را که به عنوان مرکز توانبخشی سالمندان در نوار غزه مورد استفاده قرار میگیرد، هدف قرار داده است. همچنین در ۲۷ اکتبر ۲۰۱۸، اسرائیل به بهانه شلیک موشک از نوار غزه به سمت مرز، به برخی نقاط غزه حمله هوایی کرد که در نتیجه آن بیمارستان اندونزی در شمال غزه هدف حمله قرار گرفت. همچنین قبل از حمله به بیمارستان المعمدانی یعنی در ۱۴ اکتبر هم شاهد بودیم که بیمارستان صحرایی اردن در نوار غزه به واسطه شدت حملات اسرائیل آسیب دید و فعالیتهای آن متوقف شد. لذا برای ردیف کردن مثالهایی از این دست، نمونههای فراوانی وجود دارد و در این میان آنچه نباید به فراموشی سپرده شود این است که «رسانههای مستقل» باید علیه «قدرت رسانهای در اختیار قدرتهای سلطهگر» اقدام کنند.
حال بیایید به پیشینه قبل از عملیات طوفان الاقصی نگاهی داشته باشیم. اینها اطلاعات رسانههای غربی قبل از ۷ اکتبر است. به عنوان مثال در نه ماهه اول سال ۲۰۲۳ کرانه باختری تقریبا هر روز مورد حملات اسرائیل قرار گرفته است. در واقع همزمان با شهرکسازیهای غیرقانونی، ارتش اسرائیل علیه فلسطینیان ساکن نوار غزه با شدت بیشتری وارد عمل شده است. همچنین طی دو بار حمله صهیونیستها به مسجدالاقصی چندین نفر مجروح شدند. همچنین ما طی ماههای اخیر شاهد حمله بالگردهای رژیم صهیونیستی به جنین و اردوگاه آوارگان بودهایم به طوری که دستکم ۱۲ فلسطینی شهید و بیش از ۵۰ نفر نیز کشته شدهاند.
این موارد در حالی اتفاق افتاده که رژیم صهیونیستی مدعی است هدفش جلوگیری از تبدیل اردوگاه پناهندگان به پایگاه امن نیروهای مقاومت ضداسرائیلی است. بنابراین در پایان میتوان گفت: امروز کسانی که بر کشورهای خود حکومت میکنند ممکن است «در کنار اسرائیل» باشند، اما مردم در کنار فلسطین هستند. موضوعی که امروز در حال رخ دادن است، جنگ اسرائیل و حماس نیست، بلکه مساله این است که دزدی که از سال ۱۹۴۸ متجاوز بوده، حالا دستش کاملا رو شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد