6 - 03 - 2018
زمینهسازی مذاکرات کرهشمالی- آمریکا
رییسجمهور کرهجنوبی دیروز اعلام کرد مشاور ارشد او در امور امنیتی و رییس سرویس اطلاعات ملی آن کشور، در صدر هیاتی عالیرتبه، برای دیدار با مقامهای کرهشمالی، به پیونگیانگ میروند.
بنا به گفته مون جائهاین، رییس دفتر امنیت ملی نهاد ریاستجمهوری و رییس سازمان اطلاعاتی کرهجنوبی موسوم به سرویس اطلاعات ملی، امروز راهی کرهشمالی میشوند. این دیدار تازهترین گام از سوی سئول در راستای انجام مذاکرات با همسایه شمالی و ایجاد دریچه گفتوگوی احتمالی میان پیونگیانگ و ایالات متحده برآورد میشود.
پس از سخنرانی رهبر کرهشمالی مبنی بر احتمال انجام مذاکرات دو کره، تیم کرهشمالی به المپیک زمستانی کرهجنوبی رفت و دو هیات عالیرتبه رهبر کرهشمالی از سئول دیدار کردند.
مشاور ارشد رییسجمهور کرهجنوبی در امور امنیتی، چهرهای شناختهشده در میان دیپلماتها و مقامهای ایالات متحده است. خبرگزاری دولتی کرهجنوبی او را فردی توصیف کرده که در شکلدادن به سیاستهای امنیتی مشترک میان سئول و واشنگتن نقش کلیدی ایفا کردهاست. سا هون نیز از مقامهای زبده در روابط دو کره است و در جریان مذاکرات میان رهبران دو کشور نیز نقش داشتهاست.
سخنگوی رییسجمهور کرهجنوبی به خبرنگاران گفت: هیات اعزامی گفتوگوهای فشردهای در مورد شماری از مسایل خواهد داشت از جمله روند هماهنگی مذاکرات بالقوه میان پیونگیانگ و واشنگتن، خلع سلاح اتمی در شبهجزیره و بهبود روابط دو کره.
بنا بر اعلام دفتر ریاستجمهوری کرهجنوبی، مقامهای آن کشور فردا به سئول بازمیگردند و سپس برای اعلام نتیجه گفتوگوها راهی واشنگتن خواهند شد. دیدارهای اخیر هیاتهای عالیرتبه دو کشور در حالی انجام میشود که بحران شبهجزیره کره، بهدلیل آزمایشهای هستهای و آزمایشهای پیدرپی موشکی کرهشمالی، شدت گرفته بود. طی این مدت تحریمهای بینالمللی علیه پیونگیانگ نیز افزایش یافتهاست.
رهبران دو کره در سالهای ۲۰۰۰ -ریاستجمهوری کیم دهجونگ و رهبری کیم جونگایل- و ۲۰۰۷ -ریاستجمهوری رو موهیان و رهبری کیم جونگایل- با یکدیگر دیدار داشتهاند که مهمترین مذاکرات شبهجزیره در سالهای معاصر بهشمار میرود. دیدار اخیر خواهر رهبر کرهشمالی از سئول، نخستین دیدار یک عضو اصلی خاندان حاکم بر کرهشمالی، از زمان پایان جنگ دو کره در سال ۱۹۵۳ بود.
ایالات متحده تاکید کرده که هرگونه مذاکرهای با کرهشمالی باید در نهایت به توقف برنامه اتمی آن کشور منجر شود. پیشتر دونالد ترامپ اعلام کرد که دولت او بزرگترین بسته تحریمی علیه کرهشمالی را وضع خواهد کرد تا به آن کشور فشار بیاورد برنامههای هستهای و موشکی خود را متوقف کند.
کرهشمالی خطاب به آمریکا: التماس نمیکنیم
در شرایطی که سئول برای اعزام نمایندهای به پیونگیانگ جهت حل بنبست هستهای آماده میشود، کرهشمالی از آمریکا که پیش شرطهایی برای گفتوگو میان دو کشور تعیین کرده، انتقاد کرد. یک سخنگوی وزارت خارجه کرهشمالی شنبه گذشته گفت مذاکره میان پیونگیانگ و واشنگتن ممکن است، اما تاکید کرد این مساله تنها با شرایط برابر و بدون پیش شرط انجام شدنی است.
خبرگزاری کیسیانای کرهشمالی به نقل از این سخنگو گزارش داد: اصلا امکان ندارد با وجود پیش شرطها با آمریکا به مذاکره بنشینیم و این موضعگیری ما در آینده هم به همین شکل خواهد بود. نیت ما حل مسایل به شیوهای دیپلماتیک و صلحآمیز و از طریق گفتوگو و مذاکره است اما نه برای گفتوگو التماس میکنیم و نه از گزینه نظامی مورد ادعای آمریکا فرار میکنیم.
آمریکا به تازگی بار دیگر برای مذاکره با کرهشمالی اعلام آمادگی کرد، اما مکررا درخواست دارد که این کشور باید ابتدا به برنامه تسلیحات هستهای خودش پایان دهد. این درخواست از طرف کرهشمالی پذیرفتنی نیست و پیونگیانگ تاکید دارد مذاکره در شرایط برابر امکانپذیر است.
از طرف دیگر این طور به نظر میرسد که سئول تمایل بیشتری به از سرگیری روابط حسنه با همسایه شمالی خود داشته باشد. از نظر بسیاری، المپیک زمستانی ۲۰۱۸ راهی برای آب کردن یخ روابط میان دو کشور بود. اظهارات سخنگوی وزارت خارجه کرهشمالی در حالی مطرح شد که سئول برای اعزام نمایندهای به کرهشمالی و تسهیل راه دشوار مذاکرات در مورد مسایل هستهای آماده میشود. مون جائه این، رییسجمهور کرهجنوبی که حامی گفتوگو با کرهشمالی است، دیروز تاکید کرد واشنگتن باید آستانه مذاکرات با کرهشمالی را کاهش دهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد