19 - 04 - 2025
زنجیره تولید معدنی در کرمان ناقص است
تجارتنیوز- استاندار کرمان گفت: با وجود منابع غنی، زنجیره تولید در حوزههایی مانند آهن، مس و فلزات دیگر در استان ناقص است و صنایع پاییندستی شکل نگرفتهاند.
محمدعلی طالبی در نشست فعالان اقتصادی استان کرمان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جایگاه استان کرمان در بخش معدن بر کسی پوشیده نیست؛ کرمان از استانهای پیشرو در تنوع و حجم تولید مواد معدنی است اما متاسفانه باوجود این ظرفیتها، مشکلات و نقاط ضعفی جدی در این حوزه وجود دارد.
وی با اشاره به برنامه جامع استان موسوم به سند تحرکبخشی به توسعه کرمان (کرمان برافراز)، افزود: در این سند چهار راهبرد اصلی برای توسعه صنعت و معدن در نظر گرفته شده که نخستین آن تکمیل زنجیره تولید در معادن استان است. با وجود منابع غنی، زنجیره تولید در حوزههایی مانند آهن، مس و فلزات دیگر ناقص است و صنایع پاییندستی شکل نگرفتهاند.
استاندار کرمان از واگذاری بسیاری از معادن در جنوب استان به دلالان یا احتکار شرکتهای بزرگ گلایه کرد و گفت: بخشهایی از استان که از محرومیتهای جدی رنج میبرند، نتوانستهاند از ظرفیتهای معدنی بهره ببرند. در تلاش هستیم این معادن را فعال کنیم.
طالبی بر لزوم تقویت بنگاههای کوچک و متوسط تاکید کرد و گفت: در مقایسه با بنگاههای بزرگ اقتصادی، صنایع کوچک و متوسط استان بسیار ضعیف هستند و ما با مشارکت بخش خصوصی به دنبال احیای آنها هستیم.
وی راهبرد دیگر استان را تمرکز بر مزیتهای مغفول کرمان در صنایع تبدیلی، کشاورزی، پتروشیمی و صنایع پاییندستی آن دانست و اظهار امیدواری کرد که با نزدیکی به خطوط انتقال گاز، کرمان بتواند در این حوزه نیز نقشآفرین باشد.
استاندار کرمان در ادامه سخنانش با اشاره به اقدامات صورتگرفته در حوزه سرمایهگذاری، گفت: کرمان پیش از نامگذاری امسال بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» توسط رهبر معظم انقلاب، از پنج ماه پیش مقدمات این تحول را آغاز کرد. تشکیل اتاق مشترک سرمایهگذاری در تهران، راهاندازی ستاد شتابدهی در استان، تاسیس مراکز خدمات سرمایهگذاری و برگزاری نشستهای گفتوگو میان دولت و بخش خصوصی از جمله این اقدامات بوده است.
طالبی با انتقاد از وضعیت زیرساختهای جادهای و بهداشتی استان افزود: با وجود معادن بزرگ، جادهها در وضعیت اسفباری قرار دارند. به طور مثال از یکی مناطق استان کرمان که حدود ۴۰هزارمیلیارد تومان مالیات اخذ شده ولی برای تکمیل بیمارستان آن منطقه به ۱۰۰۰میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و این بیعدالتی است که استان در تحقق درآمدهای دولت پیشتاز باشد اما در تامین نیازهای اولیه خود درمانده بماند.
وی خطاب به مسوولان وزارت صمت و سازمان ایمیدرو، گفت: انتظار داریم حمایت ویژهای از استان کرمان در تامین زیرساختها و رفع مشکلات داشته باشند. اصلاح قوانین نیز یکی از ضروریات توسعه در استان است چراکه تسهیل فضای سرمایهگذاری میتواند موجب رونق تولید و اشتغال، افزایش ارزشافزوده و تحقق درآمدهای ملی شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد