28 - 11 - 2022
زندانیان امنیتی آزاد نمیشوند
گروه ایران- در خبرها خوانده میشود که فلان معاون وزیر یا مدیرکل یا بعضا وزیر در دولت سابق به دلیل مشکل اقتصادی به قوه قضاییه فراخوانده شدهاند این مساله دیروز سوال روزنامه «جهانصنعت» از سخنگوی قوه قضاییه، غلامحسین محسنیاژهای در نشست خبری او با خبرنگاران بود.
خبرنگار «جهانصنعت» از سخنگوی قوه قضاییه سوال کرد که اگر دستگاه قضایی در بررسی اموال مسوولان سماجت به خرج میداد آیا نشر چنین خبرهایی کمتر نمیشد؟ محسنیاژهای در پاسخ توضیح داد: این کلمه سماجت واژه مناسبی نیست و آن را نمیپسندم اما در قانون اساسی مشخص شده که برخی از مقامات به هنگام ورود به یک سمت اموال و دارایی خود را طی یک لیستی به قوه قضاییه ارایه میدهند.
وی در ادامه افزود: مدتی پیش طرحی در مجلس ارایه شد که افراد به هنگام قبول مسوولیت و پس از پایان دوره مسوولیت باید لیست اموال را ارایه دهند ضمن اینکه براساس این طرح تعداد زیادی از دولتیها مشمول میشوند البته این موضوع در مجمع تشخیص در حال بررسی است و هنوز به پایان نرسیده اما هر زمان که به قانون تبدیل شد حیطه افراد نیز گسترش پیدا میکند اما در حال حاضر ما با اختیار خود نمیتوانیم این دایره دولتی را گسترش دهیم.
عامل راهاندازی صفحات فیسبوک برای مسوولان دستگیر شد
سخنگوی دستگاه قضایی خطاب به نمایندگان رسانههای جمعی گفت: من از شما میخواهم اخبار را به نحوی منتقل کنید که در جامعه شایعهپراکنی و حرفهای بیپایه و اساس ایجاد نشود.
وی افزود: متاسفانه این روزها چندین شایعه ایجاد شد که بر اساس تحقیقها مشخص گردید که اینها خلاف واقعه است.
محسنیاژهای گفت: در شایعه اول نام تعدادی از افراد دولت یازدهم در فیسبوک پیدا شد و صفحهای به نام آنها باز شده بود و با تصویر خود آنها مطالبی به نقل از این افراد منتشر شد که هر کدام یکی پس از دیگری تکذیب و افراد دولت یازدهم اظهار کردند که نیازی به صفحه فیسبوک ندارند.
سخنگوی دستگاه قضایی ادامه داد: بر اساس پیگیریهای سیستمهای اطلاعاتی فردی که این کار متقلبانه را انجام میداد، دستگیر شد و در حال حاضر در زندان است و باید پیگیری شود که انگیزه این فرد از این اقدام چه بوده که باعث شده چند هفته فضای کشور متشنج شود.
وی افزود: البته فعلا یک فرد بازداشت شده و ممکن است افراد دیگری هم با این پرونده وجود داشته در ارتباط باشند.
سخنگوی دستگاه قضایی شایعه دوم را مربوط به اساماسهای استامینوفن کشنده دانست و گفت: عامل این کار نیز شناسایی شده و در مرحله تحقیقات است البته فعلا از یک نفر تحقیق شده و ممکن است افراد دیگری هم باشند.
وی نکته بعدی را کلاهبرداریهایی دانست که در جامعه صورت میگیرد و گفت: اینگونه کلاهبرداریها هم بار قوه قضاییه و هم بار ناجا را سنگین میکند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: البته تعداد پروندههای ما در بحث کلاهبرداری نسبت به کل پروندهها زیاد نیست اما همین پروندهها هم دردسرساز است و گاهی بخشهای دولتی را زیرسوال میبرد.
دادستان کل کشور ادامه داد: اخیرا افرادی شرکتهایی را تاسیس کردند و مدعی میشدند که میتوانند با سند از بانک وام بگیرند و در این زمینه با فرد صاحب سند صحبت کردم اما در مرحله اولیه فرد کلاهبردار نمیگوید که باید سند بهنام وی شود و تنها میگوید باید وثیقهگذاری صورت گیرد.
وی افزود: در مرحله بعدی فرد کلاهبردار به صاحب سند میگوید که بانک اظهار داشته تا زمانی که سند به نام شما باشد، وامی نمیدهد بنابراین صاحب سند باید سند ملک یا مغازه خود را به نام فرد کلاهبردار کند و با این تصور که این یک انتقال صوری است انتقال سند صورت میگیرد اما پس از مدتی به مشکل برمیخوریم.
سخنگوی دستگاه قضایی ادامه داد: بر این اساس از یک سو سند به نام فرد کلاهبردار شده حتی اگر قسطها پرداخت شده باشد، فرد نمیآید سند را به نام صاحب آن کند و از سوی دیگر گاهی هم پیش میآید که هم سند ملک از بین میرود و هم فرد با قسطهای بانک و جریمه مواجه میشود.
محسنیاژهای تصریح کرد: ما با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و همچنین سایر دستگاههای ذیربط صحبت کردهایم که اجازه ندهند چنین مشکلاتی بهوجود بیاید.
پرونده فساد در فوتبال به دستگاه قضایی ارجاع نشده است
حجتالاسلام محسنیاژهای در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یقهسفیدها کیستند و چرا معرفی نمیشوند، گفت: گاهی افرادی به دلیل پست و جایگاهی که دارند خود را مصون میدانند اما ما نباید هر مطلب و شایعهای که میشنویم بلافاصله آن را مطرح کنیم.
وی افزود: ما قانون داریم که تا پروندهای قطعی نشده نباید اعلام شود و حتی در پرونده فساد سه هزار میلیاردی هم کسانی در حد وزیر مطرح شدند اما پرونده آنها هنوز بسته نشده چراکه جرم آنها ثابت نشده است.
دادستان کل کشور تصریح کرد: البته برخی در این پرونده حبسهای طولانی گرفتند اما باز هم نمیشود تا جرمی اثبات نشده آن را اعلام کرد.
محسنیاژهای در ادامه گفت: من نمیدانم شما سریال جومونگ را میبینید یا نه در این سریال بعضی که عطش قدرت دارند حاضر میشوند جنازه سردار پرافتخار خود را از خاک بیرون بکشند، سر آن را جدا کنند و به امپراتور تحویل دهند. این مثال را برای این زدم که بگویم گاهی ممکن است کارهایی انجام شود اما دیگران نفهمند.
دادستان کل کشور افزود: البته برخی از افراد در برخی ردهها کارهایی میکنند که اثبات آن به آسانی میسر نیست اما در کل ما یقهسفید نداریم و با هرکس که تخلفی کند برخورد میکنیم.
محسنیاژهای در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه معاون اول قوه قضاییه اطلاعرسانی در مورد پرونده فساد در فوتبال را به شما واگذار کرده آیا دستگاه قضایی در این زمینه ورود کرده است یا نه، گفت: من پروندهها را پیگیری کردهام اما موردی که فردی از فردی شکایت کرده باشد را پیدا نکردم.
وی افزود: از سوی دیگر من همه ورزشکاران را نمیشناسم که بخواهم بگویم چه کسی شکایت داشته اما امروز اتفاقا موضوع را پیگیری کردهام و یکی دو موردی را که وضعیت آن روشن بود از دادستان تهران پرسیدم که ایشان گفتند شکایتی صورت نگرفته است.
دادستان کل کشور خاطرنشان کرد: در بحث فساد در فوتبال شکایتی به دستگاه قضایی تا این لحظه نشده اما دستگاههای نظارتی اعم از مجلس و قوه قضاییه همچنان موضوع را بررسی میکنند.
محسنیاژهای در ادامه خود در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا پرونده موسوی، کروبی و رهنورد از قوه قضاییه گرفته شده و به شورای عالی امنیت ملی سپرده شده است، گفت: اتفاق خاصی نیفتاده و پرونده نیز به جایی محول نشده است.
وی ادامه داد: در جریان فتنه ۸۸ ظلم بزرگی به مردم و نظام وارد شد که در آن افرادی دخالت داشتند که بعضی از آنها به خارج از کشور رفته و برخی هم در داخلی حضور دارند.
محسنیاژهای تاکید کرد: آنهایی که در داخل بر مظان اتهام قرار دارند باید نسبت به جبران ظلمی که به نظام و مردم کردهاند اقدام کنند و ضمن توبه خسارتهایی که زدهاند را تامین کنند که تاکنون در این زمینه اتفاق خاصی نیفتاده است.
وی در ادامه در مورد گمانهزنیها برای آزادی سران فتنه به مناسبت عید قربان گفت: قرار نیست چنین اتفاقی بیفتد چون قبلا به مناسبتهای مختلف عفو برای زندانیان امنیتی داشتهایم دیگر عفوی برای آنها در این دو عید نخواهیم داشت.
سخنگوی قوه قضاییه در مورد پرونده ایرانزمین نیز گفت: در این زمینه ۱۳ نفر شکایت کردهاند که پرونده آن تشکیل شده و در مرحله تحقیق از شکات به سر میبرد.
دادگاه جهرمی به زودی برگزارمیشود
محسنیاژهای در نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که جهرمی در مصاحبهای اعلام کرده بود نحوه خروج خاوری از کشور را باید از اژهای پرسید، گفت: ما باید برای پرداخت این موضوع به زمان حادث شدن اتفاق بازگردیم. روزی که خاوری قصد خروج از کشور را داشت اتهامی متوجه او نبود چرا که پرونده در مراحل ابتدایی خود به سر میبرد.
وی تاکید کرد: خاوری برای خروج از کشور از طرف دولت ماموریت داشت و دولت رسما به ما اعلام کرد که خاوری برای انجام ماموریت از کشور خارج میشود.
سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد: حتی اگر بحث ماموریت نیز نبود باید بدانیم که در آن زمان اتهام خاصی متوجه خاوری نبوده است.
اژهای در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد سرنوشت پرونده جهرمی و اینکه وی مدعی شده است که بیگناه است، گفت: باید بدانیم که هیچکس نمیگوید من متهم هستم. دادگاه جهرمی انشاءالله بهزودی برگزار میشود چرا که کیفرخواست به دادگاه رفته است.
محسنیاژهای همچنین از جلسه روز گذشته بازپرس با مهدی هاشمی خبر داد و گفت: پرونده به زودی تکمیل میشود و به دادگاه میرود و هرچه دادگاه حکم کند ما مطیع نظر دادگاه خواهیم بود.
وی در مورد حادثه بزرگراه تهران- قم نیز گفت که دادستان قم را مسوول رسیدگی به این پرونده کردهایم.
زندانیان امنیتی به خاطر عفو آزاد شدند
محسنیاژهای در ادامه نشست خبری خود درخصوص آزادی زندانیان در اعیاد قربان و غدیر گفت: من نمیتوانم تعداد مشخصی را ذکر کنم و بگویم که دقیقا چه تعداد از افراد مشمول آزادی اعیاد قربان و غدیر میشوند اما مطمئن هستم که تعدادشان بالاتر از یکهزار نفر است.
وی افزود: من قبلا هم گفته بودم که به مناسبتهای مختلف عفو زندانیان را داریم اما در مورد زندانیان امنیتی چون برخی از آنها به تازگی آزاد شدهاند و برخی دیگر هم پروندهشان در حال بررسی است، آزادی نداریم ضمن اینکه کسانی که آزاد میشوند تنها مختص تهران نیستند بلکه زندانیان کل کشور را شامل میشوند.
خبرنگار دیگری در خصوص اتمام دوره ممنوعالخروج شدن خاتمی از سخنگوی دستگاه قضایی سوال کرد و دلیل آن را پرسید که اژهای گفت: در هر صورت کسانی در جریان فتنه ۸۸ ظلم کردهاند از جمله شخصی که شما نام بردید اما در حال حاضر هیچ اتفاق خاصی نیفتاده و تنها گمانهزنی است.
وی افزود: هر چیزی که قبلا بوده بر همان مبنا پابرجاست و هیچ اتفاق تازهای نیفتاده است.
یکی از خبرنگاران گفت: برخی از زندانیان امنیتی که آزاد شدهاند، دوره محکومیتشان به پایان رسیده بنابراین چرا میگویید که به آنها عفو خورده است، که اژهای پاسخ داد: هیچکس محکومیتش تمام نشده که اگر این گونه بود آزاد میشد و اینطور نیست که کسی محکومیتش به پایان رسیده باشد و به او عفو خورده باشد.
وی افزود: من قبلا هم گفتم که ۸۰ نفر آزاد شدند که همه آنها محکوم به حبس نبودهاند، برخی جزای نقدی و برخی دیگر شلاق داشتند که حکم آنها تقلیل پیدا کرده ضمن اینکه همه آنها مرتبط با فتنه نبودهاند.
یکی از خبرنگاران گفت: وکیل ستار بهشتی هفته گذشته اعلام کرده که زمان دادرسی در پنجم آبانماه منتفی شده و پس از رفع اختلاف وی با بازجو زمان مجدد تعیین میشود.
دادستان کل کشور گفت: من نمیدانم وکیل ستار بهشتی چه گفته اما اختلافات پیش از زمان تعیین دادرسی بوده که به آن رسیدگی شده بنابراین زمان تغییر نکرده و دادرسی پنجم آبانماه است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد