3 - 06 - 2018
زنگ خطر خاموشی به صدا درآمد
وضعیت منابع آبی کشور تولید برق را نیز با چالشهایی مواجه کرده است چراکه دیگر نمیتوان مانند سالهای قبل از ظرفیت نیروگاههای برقآبی استفاده کرد. طبق آمار سال گذشته ۹۳۰۰ مگاوات برقآبی تولید شد و برای امسال نیز پیشبینی میشود در بهترین حالت این رقم بیش از ۶۰۰۰ مگاوات نشود.
امسال علاوه بر بحران آب با بحران برق نیز روبهرو هستیم. از یک سو نصب حدود ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه در کشور مطرح است و از طرفی ۳۰۰۰ مگاوات تولید برقآبی به دلیل نبود آب در سدها کم میشود و رشد حدود ۷ تا ۱۲ درصد برقآبی امسال صفر است که این کاهش احتمال خاموشی پراکنده در برخی نقاط را ایجاد خواهد کرد.کارشناسان معتقدند که با توجه به کاهش بارشها و آب سدها، شرایط تولید برق در تابستان امسال متفاوتتر از سالهای گذشته است و اگر درست مصرف نکنیم، خاموشی اجتنابناپذیر خواهد بود.به گفته آنان، زندگی همه متکی به برق است، حتی آبی که میخوریم نمیتواند بدون برق به خانه و مکان زندگی ما برسد، لذا برق نیز چون آب مایه حیات زندگی بشر امروزی است و در شرایط سخت امسال از نظر اقلیمی بیش از گذشته نیاز به مدیریت مصرف داریم.
مدیریت مصرف یا مصرف بهینه از شیوههای بسیار ساده قابل تحقق است اما پیش از آن نیاز به آگاهیرسانی به مردم دارد تا بدانند که امروز نمیتوانند مثل دیروز هر اندازه که میخواهند برق مصرف کنند. در نتیجه خشکسالی شرایط خاصی بر خراسان رضوی حاکم شده است به طوری که به گفته سرپرست شرکت برق منطقهای خراسانرضوی، اکنون فقط ۲۲/۶ درصد از کل حجم مخازن پشت سدهای استان پرآب است.
از سوی دیگر کارشناسان هواشناسی، بروز گرمای کمسابقهای را از اواخر خردادماه امسال در کشور پیشبینی میکنند که این موضوع تولید برق و مصرف آن را در وضعیت ویژه قرار میدهد. معاون برنامهریزی و تحقیقات شرکت برق منطقهای خراسان در این باره به ایرنا گفت: امسال با توجه به کمبود بارندگی در کشور پیشبینی میشود تولید برق نیز در تابستان امسال کاهش پیدا کند.
حسین محمودی با بیان اینکه حدود ۱۰ هزار مگاوات برق تولیدی کشور از طریق نیروگاههای آبی تامین میشود، افزود: اردیبهشت سال گذشته ۳۰ میلیارد مترمکعب آب در پشت سدهای کشور وجود داشت که این میزان در سالجاری به ۱۳ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است و این در تولید برق در تابستان تاثیر منفی خواهد داشت. وی اظهار داشت: سال ۹۶، ۳/۳ درصد به تعداد مشترکین برق کشور افزوده شد که این تعداد ۷/۷ درصد افزایش مصرف را در پی داشته است.
وی گفت: تولید یک کیلووات ساعت برق از نیروگاه تا محل مصرف ۱۵۰۰ دلار هزینه دارد که نشان از زیاد بودن هزینه تولید است. محمودی افزود: پیشبینی شده است در تابستان امسال کشور با کمبود حدود ۶ هزار مگاوات برق مواجه شود لذا باید با برنامهریزی این کمبود را جبران کرد.
این مسوول بیان کرد: اوج بار در سال گذشته ۵۵ هزار مگاوات بود که پیشبینی میشود این رقم در سالجاری با رشد پنج درصدی به ۵۸ هزار مگاوات برسد. وی گفت: شرکت توانیر برای مدیریت مصرف برق و جبران انرژیهای از دست رفته، برنامهای در قالب طرحهای تشویقی برای مشترکین صنعتی، کشاورزی، خانگی و عمومی تدارک دیده است. محمودی افزود: براساس برنامهریزیها، باید یک هزار و ۵۰۰ مگاوات از میزان پیک بار با همکاری کشاورزان و کاهش مصرف چاههای آب کشاورزی جبران شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد