31 - 10 - 2019
ساختار جدید دیوان عدالت اداری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی سازوکار تشکیل هیات عمومی و هیاتهای تخصصی دیوان عدالت اداری را تعیین کردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز، ماده ۷ طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری را بررسی کردند و آن را به تصویب رساندند. براین اساس ماده ۸ قانون و تبصره ذیل آن چنین اصلاح شد:
الف- هیات عمومی دیوان با حضور رییس، معاونان قضایی، دادستان، مدیرکل هیات عمومی و روسای شعب تجدیدنظر و مستشاران به منظور رسیدگی به وظایف موضوع ماده ۱۲ این قانون به استثنای موارد بند «ب» این ماده تشکیل میشود. جلسه با ریاست رییس دیوان یا معاون وی رسمیت مییابد.
ب- به منظور رسیدگی به مقررات و نظاماتی که توسط مقامات و شوراها تا سطح استان وضع شده هیات عمومی با ریاست دیوان یا معاون وی و عضویت دادستان و ۲۰ نفر از اعضای هیات عمومی که توسط رییس دیوان برای مدت یک سال به ترتیب مندرج در آییننامه مصوب رییس قوه قضاییه تعیین میشود تشکیل میگردد.
ت- هیاتهای تخصصی با عضویت حداقل ۱۱ نفر از قضات دیوان تشکیل میشوند. جلسات هیات عمومی و هیاتهای تخصصی با حضور دوسوم قضات مذکور رسمیت مییابد و ملاک صدور رای نظر اکثریت اعضای حاضر میباشد.
همچنین نمایندگان ماده ۵ طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دیوان عدالت اداری را تصویب کردند. طبق این مصوبه ماده ۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری اصلاح و تبصره آن حذف میشود که بر این اساس دیوان عدالت اداری میتواند کارشناسانی را در رشتههای مختلف که حداقل دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند جهت اعلام نظر در امور تخصصهایی به عنوان مشاور به کار گیرد.
همچنین نمایندگان ماده ۲ این طرح را تصویب کردند که براساس آن تبصره ماده ۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری اصلاح شد بدین گونه که چنانچه جلسه شعبه تجدید نظر با حضور دو عضو رسمیت یابد و هنگام صدور رای اختلاف نظر حاصل شود یک عضو مستشار توسط رییس دیوان به آنان اضافه میشود. در صورت عدم حضور رییس شعبه تجدید نظر، اداره شعبه به عهده عضو مستشاری است که سابقه قضاییاش بیشتر است. همچنین یک تبصره به ماده ۳ این قانون الحاق کردند که طبق آن مراجع اختصاصی – اداری کلیه مراجع و هیاتهایی است که به موجب قوانین و مقررات قانونی خارج از مراجع قضایی تشکیل میشود و اقدام به رسیدگی به اختلافات، تخلفات و شکایاتی میکنند که در صلاحیت آنها قرار داشته است نظیر هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری، کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، هیاتهای حل اختلاف مالیاتی، هیاتهای حل اختلاف کارگر و کارفرما و شعب تعزیرات.
نمایندگان با اصلاح قانونآییننامه داخلی مجلس مخالفت کردند
همچنین مجلس شورای اسلامی با نظر کمیسیون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی مبنی بر رد طرح الحاق یک تبصره به ماده ۲۰۶ قانون آییننامه داخلی مجلس موافقت کرد.
بنا بر این تبصره الحاقی به ماده ۶، پس از ابلاغ تذکر کتبی و اعلام تذکر شفاهی نماینده یا جمعی از نمایندگان، معاون امور مجلس رییس جمهوری در مورد تذکر به رییس جمهوری و یکی از معاونان وزیر در مورد تذکر به وزیر موظف است ظرف مدت یک ماه جلسهای را با حضور نماینده تذکردهنده و یا نماینده نمایندگان تذکردهنده و مسوولان ذیربط تشکیل و مورد تذکر را بررسی و نتیجه آن را به هیاترییسه کمیسیون مربوطه و نماینده تذکردهنده اعلام کند. بر مبنای این مصوبه در صورتی که نماینده یا نمایندگان تذکردهنده معتقد به باقی بودن مشکل باشند تذکر در قالب سوال در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار میگیرد.
حاشیهای به رنگ خزر
در جلسه علنی دیروز مجلس با اعتراض نمایندگان سه استان شمالی کشور در مخالفت با انتقال آب دریای خزر، برای لحظاتی متشنج شد. در جریان رایگیری طرح یکفوریتی الحاق یک تبصره به ماده ۲۰۶ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان استانهای گیلان، مازندران و گلستان به جایگاه هیاترییسه مجلس شورای اسلامی رفتند، مهرداد لاهوتی، کاظم دلخوش، قاسم احمدیلاشکی، علی نجفیخوشرودی، کوچکینژاد، شاعری و دیگر نمایندگان استانهای ساحلی در حرکتی اعتراضی در جایگاه هیاترییسه تجمع کردند.
آنها با در دست داشتن برگههایی با شعارهایی «بلای زایندهرود و دریاچه ارومیه را برای دریای خزر تکرار نکنید»، «انتقال آب دریای خزر= نابودی محیطزیست»، «ملت اجازه نابودی دریای خزر را نخواهد داد»، «آقای رییسجمهوری تصمیم غیرکارشناسی=نابودی دریای خزر»، «نه ملت به انتقال آب دریای خزر»، «استیضاح وزیر نیرو فوری»، با ایجاد سروصدا و بینظمی، توجه عکاسان و خبرنگاران را به خود جلب کردند. عدهای دیگر از نمایندگان نیز در جلوی جایگاه هیاترییسه تجمع کردند. مسعود پزشکیان نایبرییس که ریاست جلسه علنی دیروز را برعهده داشت، نمایندگان را به حفظ نظم و رفتن به صندلیهای خود دعوت کرد، اما نمایندگان همچنان با حضور خود در جلو هیاترییسه مجلس ادامه دادند. در نهایت نمایندگان با نشان دادن شعارهای خود به عکاسان و خبرنگاران، به تدریج پایین آمده و در صندلیهای خود قرار گرفتند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد