19 - 06 - 2017
ساخت مینی الانجی در ایران
سال ۲۰۱۲ بود که با تشدید تحریمها علیه ایران شرکت لینده آلمان طرح «ایران الانجی» را نیمهکاره رها کرد و به کشور خود بازگشت.
این طرح تا آنجا پیش رفت که دو مخزن ذخیرهسازی، یک اسکله و یک نیروگاه تامین برق آن ساخته شد و تا امروز به صورت نیمهکاره باقی مانده است.
طی پنج سال گذشته ایران به دلیل عدم دستیابی به تکنولوژی مایعسازی گاز طبیعی موفق به تکمیل این پروژه نشد تا آنکه هفته گذشته بالاخره نخستین گام برای دستیابی به این تکنولوژی برداشته شد.
ایران قراردادی را با کنسرسیومی متشکل از شرکتهای کرهای امضا کرده که نتیجه آن دستیابی به تکنولوژی «مینی الانجی» طی چهار سال آینده و در ادامه مسیر ساخت واحدهای الانجی نه تنها برای ایران بلکه برای هر کشور خواهان این تکنولوژی است. قراردادی بسیار مهم که ایران را به جمع چهار کشور دارنده این تکنولوژی وارد خواهد کرد.
در همین راستا مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران از سرمایهگذاری مشترک ایران و کرهجنوبی به میزان ۲۰ میلیون دلار برای توسعه واحدهای مینی الانجی از نوع ایزوکانتینر توسعهیافته (ISO Container) خبر داد و گفت: زمانبندی پیشبینی شده برای همکاری فنی- تحقیقاتی دو کشور، چهار ساله است.
سعید پاکسرشت، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در یک نشست خبری در اینباره گفت: کرهجنوبی یکی از بزرگترین واردکنندگان گاز بهصورت الانجی است که با وجود بیبهره بودن از نعمت گاز به این تکنولوژی دست یافته است. هفته گذشته بعد از دو سال مذاکره قراردادی را به منظور توسعه دانش فنی و ساخت تجهیزات «مینی الانجی» با کنسرسیوم برنده در کره امضا کردهایم که بر اساس آن، تکنولوژی و دانش فنی میان کنسرسیوم ایرانی و کرهای رد و بدل میشود.کنسرسیوم کرهای با مدیریت شرکت Oceanus بوده و اعضای آن، مرکز تحقیقات KITECH و شرکتهای DongHwa Entec, Sung-IL Encare, Gs E&C, KoGas Tech و KGS هستند. به گفته پاکسرشت، ریاست کنسرسیوم طرف ایرانی نیز با شرکت ملی گاز ایران بوده و اعضای آن، انستیتو LNG دانشگاه تهران (ILNG)، پژوهشگاه صنعت نفت (RIPI) به همراه تعدادی از شرکتهای سازنده تجهیزات و شرکت مهندسی و اجرا هستند.
ایران با استفاده از تکنولوژی ایزوکانتینر «مینیالانجی» میتواند به نقاط دوردست در پیک مصرف گاز (زمستان) گازرسانی و پیکسایی کند و از تخلیه گاز در مسیر خطوط لوله و همینطور سوختن آن در مشعل فلر جلوگیری کند و اجازه ندهد گاز وارد محیط شود و با توسعه آن صادرات گاز به نقاطی مانند کشورهای اروپایی را در دستور کار قرار دهد.
وی یادآور شد: بهرهگیری از گاز و الانجی به دلیل سختگیری در استفاده از سوختهای فسیلی در حال افزایش است.به گفته این کارشناس صنعت گاز کشور، استفاده از سوخت فسیلی در ناوگانهای دریایی در حال کاهش است. همچنین به استفاده از مینی الانجی در خودروهای سنگین نیز توجه میشود.
براساس قرارداد امضاشده هر کشور بدون نقلوانتقالات مالی ۱۰ میلیون دلار سرمایهگذاری خواهد کرد و افرادی از ایران برای آموزش و دستیابی به تکنولوژی مایعسازی گاز به کره خواهند رفت و از طرف دیگر افرادی برای یادگیری مراحل پیشتصفیه گاز و شیرینسازی آن به ایران میآیند.
بعد از چهار سال ایران و کره با همکاری یکدیگر ۱۵ تن در روز «مینی الانجی» تولید خواهند کرد و تا ۳۰۰ تن در روز افزایش خواهند داد. پس از آن تولید الانجی تا حجم سه هزار تن در روز در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به گفته پاکسرشت، بعد از چهار سال هر دو کشور برای ساخت این تجهیزات در بازار بینالمللی بازاریابی خواهند کرد و شراکتی لایسنس را در اختیار مشتریان قرار خواهند داد. اما کشوری که بازاریابی را انجام دهد از عواید آن ۷۵ درصد سهم خواهد برد.مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران درباره اینکه مهمترین رقبای ایران و کره جنوبی در این زمینه چه کشورهایی هستند، اظهار کرد: الان بهطور مشخص در آمریکا شرکت جنرال الکتریک و کرای باکس و در اروپا زیمنس و درسر- رندل در این زمینه فعالیت میکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد